Sorra került a részeg ember sablon is, amit még a nyáron vettem a Csokifolt boltból. 🙂 Találtam az Interneten egy kockás-csíkos mintát, ez adta az ötletet, hogy ismét elővegyem a férfiinges dobozomat. Már ami még maradt belőlük, mert már többször is használtam ezeket az ingeket. 🙂 Készült már belőle gyerektakaró, párnahuzat, falikép és női táska is. Most egy asztalterítőt varrtam belőle, amit a barátokkal szombaton fel is avattunk.

A varráshoz a hagyományos módszert választottam: a gombostűzést. Nekem ez vált be, főleg a kisebb darabok miatt inkább biztosra mentem.

A férfi ingek egyik jellemzője, hogy nagyon vékony anyagból vannak. A vasalás hatására még pöndörödtek is (és néha torzult a csíkos minta. 🙁 )

Keményitő-spray használata erősen ajánlott!

A sablon miatt a tűpozíciót állítani kellett, de mivel nem tologattam napokig az elkészítést, így sikerült egyformára varrnom a blokkokat. 🙂

Kapott egy vékony bélést és hátlapot is. Először úgy gondoltam, úgy is annyira meg fogom tűzni, hogy teljesen elvékonyodik benne a bélés. Végül csak árokban tűztem a blokkok mentén és a köröket emeltem ki.

Mivel a szélére már nem jutott mintás anyag (pláne nem sötét darab) ezért itt 1 cm-ként végigtűztem.

Az egyik csíkos ingből sikerült egy szegőpántnyit még megmentenem. 🙂

Készen is van! 🙂

2016-ban indult el a "Patchwork Suli- Patchwork kezdőknek" online kurzus. Elkészült a kezdő tanfolyam frissített, átdolgozott változata. Nagyobb hangsúlyt fektettem az általános tudnivalókra. Bővítettem az anyagot a vásárlói visszajelzések alapján, olyan fontos részletekkel, hogy a varrásráhagyást milyen irányban érdemes levasalni, vagy hogyan lehet ferdepántot készíteni, részletes útmutató kapsz a szükséges anyagmennyiség kiszámolásához és megannyi kérdésre megkapod választ, ami csak egy kezdő foltvarróban felmerülhet! Bővül a videóanyagok száma!

Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!