Sorra került a részeg ember sablon is, amit még a nyáron vettem a Csokifolt boltból. 🙂  Találtam az Interneten egy kockás-csíkos mintát, ez adta az ötletet, hogy ismét elővegyem a férfiinges dobozomat. Már ami még maradt belőlük, mert már többször is használtam ezeket az ingeket. 🙂 Készült már belőle gyerektakarópárnahuzat, falikép  és női táska is. Most egy asztalterítőt varrtam belőle, amit a barátokkal szombaton fel is avattunk.

A varráshoz a hagyományos módszert választottam: a gombostűzést. Nekem ez vált be, főleg a kisebb darabok miatt  inkább biztosra mentem.

A férfi ingek egyik jellemzője, hogy nagyon vékony anyagból vannak. A vasalás hatására még pöndörödtek is (és néha torzult a csíkos minta. 🙁 )

Keményitő-spray használata erősen ajánlott!

A sablon miatt a tűpozíciót állítani kellett, de mivel nem tologattam napokig az elkészítést, így sikerült egyformára varrnom a blokkokat. 🙂

Kapott egy vékony bélést és hátlapot is. Először úgy gondoltam, úgy is annyira meg fogom tűzni, hogy teljesen elvékonyodik benne a bélés. Végül csak árokban tűztem a blokkok mentén és a köröket emeltem ki.

Mivel a szélére már nem jutott mintás anyag (pláne nem sötét darab) ezért itt 1 cm-ként végigtűztem.

  Az egyik csíkos ingből sikerült egy szegőpántnyit még megmentenem. 🙂

Készen is van! 🙂

 

Szeretnél további country színvilágú darabokat varrni a segítségemmel?

További, country  (vidéki) hangulatú patchwork darabokat válogattam össze a következő online kurzus anyagába.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!