Elfoglalt háziasszonyok patchwork tanfolyama

Hogyan tanuld meg a foltvarrást, ha túlságosan elfoglalt vagy?

Mindig megcsodáltad a színpompás foltvarrott holmikat, de fogalmad sem volt, hogy készülnek?

Mindig vágytál rá, hogy gyönyörű foltvarrott ajándékokkal kápráztasd el a családodat?

Használsz varrógépet, de nem ismered a különböző patchwork technikákat?

Szívesen vennél részt tanfolyamon, de nincs a közeledben oktatás?

Van kezdő tanfolyam a lakóhelyeden, de nem tudod az időbeosztással összeegyeztetni, hogy részt vegyél rajta?

Vettél már részt kezdő oktatáson, de időközben a feledés homályába merültek a tanultak?

Jártál korábban tanfolyamra, de már elfelejtetted, hogyan kell alkalmazni a technikákat konkrét darabok esetén?

Lehet, hogy én tudok neked segíteni?

Kerékgyártó Szilviának hívnak.

1998-ban sajátítottam el az alapokat Debrecenben. Az oktatóm a Magyar Foltvarró Céh alapító tagja volt. Majd több tanfolyamon is részt vettem Budapesten, ahol már haladó technikákat tanultam. Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy a tudásomat bővítsem. Az Internten fizetős online tanfolyamok segítségével  folyamatosan tudom magam képezni. Így olyan neves foltvarróktól tudtam tanulni, mint Mimi Dietrich, Gloria Loughman, Carol Doak,  Anne Petersen. 2019-ben az Európai Patchwork találkozón élő workshopon is részt vettem, hogy tovább fejlesszem a tudásomat.

2014. árilisától kezdve a munkáimról folyamatosan hírt adok a Szilvi Foltvarró blogjában, ahol jelenleg közel 300 blogbejegyzés olvasható. Igyekszem részletes fázisfotókkal,  leírással tarkítani a bejegyzéseket, hogy másoknak is meghozzam a kedvet a foltvarráshoz.

 

2015. júniusában indítottam el a Patchwork Suli Alapok ingyenes online tanfolyamot. Az elmúlt két évben közel 2000 fő végezte el azt. Nagyon sok köszönő levelet, pozitív visszajelzést kaptam, az ő biztatásukra készítettem el a folytatást.

2015. novembertől havi rendszerességgel jelent meg a “Foltvarrás Szilvivel” online magazin. 2019. decemberéig több száz fő tartozott a magazin olvasók táborába.

2020. januártól az “online magazin” átalakult egy online Foltvarró Klubbá, ami az Iránytű Foltvarró Kör nevet viseli. A Klubon belül, minden hónapban megjelenik 1-2 konkrét patchwork darab elkészítésének varrási útmutatója, és nyomtatható szabásmintája. A legtöbb esetben részletes videó anyag is segíti az elkészítés menetét. Folyamatosan bővülő videótár és zárt blogbejegyzések is színesítik a tartalmat.

 

2015-ben munkáimra felfigyelt Magyarország első számú kreatív magazinja, a Praktika magazin is, ahol több munkám is megjelent.

2020-tól kezdve pedig Magyarország egyetlen nyomtatott Foltvarróknak szóló újságában, a Hírfoltokban is rendszeresen jelennek meg írásaim, ahol szakmai cikkek mellett foltvarrással kapcsolatos hírekről, érdekességekről is beszámolok.

2020-tól a Magyar Foltvarró Céh Felügyelőbizottságának vagyok  a tagja.

 

Online felületen több interjú is megjelent velem a Nők Lapja cafén, A Több, mint hobbi oldalán, vagy a Hello Bizniszen. 2014-ben  szerepeltem az RTL Klub reggeli műsorában és  több alkalommal a  Duna TV Családbarát műsorában is, ahol minden alkalommal egy-egy alkalomhoz köthető foltos apróság elkészítését mutattam meg a nézőknek, amellett, hogy igyekeztem a foltvarrást népszerűsíteni a munkáimmal. 🙂 

 

A legfontosabb eredmények számokban

Eddig megjelent blogbejegyzések száma

Patchwork Kezdőknek eddigi résztvevőinek száma

Zárt Facebook csoport tagok száma

Az eddig megjelent videók száma

Patchwork kezdőknek online – a Neked való megoldás

Mire számíthatsz a képzés elvégzése után?

Elkápráztathatod a családtagokat, barátokat és elsősorban magadat meseszép, különleges egyedi foltmunkákkal!

Szebbé teheted a lakásodat a saját készítésű foltos dekorációkkal!

Képes leszel igazán különleges ajándékok készítésére a jeles napokon!

Eligazodsz a foltvarrás sajátos világában.

Tudni fogod hogyan tervezd meg a munkádat, milyen előkészületekre lesz szükséged.

Tudni fogod hogyan állítsd össze önállóan a foltmunkád és hogyan varázsold kész darabbá.

Megismerhetsz 10 alaptechnikát, amit akár önállóan, akár kombinálva is alkalmazhatsz később.

Hogyan tudsz elfoglalt háziasszonyként ezen részt venni?

Mindezt úgy sajátíthatod el, hogy teljesen a saját időbeosztásodhoz igazíthatod a tanfolyamon való részvételt.

Az Internet segítségével, akkor vehetsz részt az órákon, amikor a neked legjobban megfelel.

Nem fogsz semmiről lemaradni, nem kell hozzá sehová elutaznod, és még jegyzetelned sem szükséges!

Vélemények a kezdő tanfolyamról

“Köszönöm is hogy átadod a tudásodat. Én is lelkes tanulóid közé tartozok és nagyon örülök, hogy sok évvel ezelőtt megtaláltalak! Annyi sikerélményt és flow érzést ad a foltvarrás, hogy el sem lehet mondani. És ebben a Te szereped meghatározó, Köszönöm Szilvi!” Zsuzsa

“Kedves Szilvi! Nagyon örülök, hogy rád találtam! Egy vidéki kisvárosban lakom, ahol nincs lehetőségem foltvarró csoportba járni. A videóid segítségével egyre több mindent el tudok készíteni! Nagyon köszönöm a segítséged! Zsuzsa”

“Kedves Szilvi! Nagyon tetszett a patchwork tanfolyamod. Sok hasznos gyakorlati tanáccsal segítettél. Nagyon tetszik az online újságod is. Csak szuperlatívuszokban tudlak dicsérni! Üdv: Ani””

“A múlt év tavaszán, egy kedves ismerősöm azzal bízott meg, hogy petchwork takarót készítsek neki (varrónő vagyok, egyedi lakástextilt készítek). Akkor még azt hittem, hogy ez a műfaj különböző négyzetek összevarrásáról szól. Megvarrtam, ahogy kérte, aztán arra gondoltam, hogy a rengeteg maradék anyagomat jól tudnám hasznosítani ezzel a technikával. Ötleteket kerestem, így találtam meg Szilvi oldalát (azóta sem találtam jobbat), és akkor kinyílt a világ. Ez nagyszerű játék! Beiratkoztam Szilvi tanfolyamára, néhány darab készült azóta, ezeket szeretném megmutatni. Katalin”

Nagyon örülök, hogy belevágtam ebbe a tanfolyamba. Annyi új dolgot tanultam eddig is, hogy azt el sem mondhatom! Volt egy év, amikor sok időt tölthettem a varrással. Szerelmese lettem ennek a hobbynak. Az anyagot már vagy háromszor végig olvasgattam, szinte lökést ad ahhoz, hogy minél hamarabb a varrógép elé üljek. A 16 éves lányom folyamatosan nézi az oldalon megjelenő dolgokat, és örömmel veszi, hogy ilyeneket fogok tudni varrni majd. Nagyon lelkesít Ő is. Egyszóval, köszönöm, hogy olyan dolgozó anyukáknak, mint Én lehetőséget biztosítottál arra, hogy tanulhassunk Tőled! Mindenképpen el szerettem volna mondani, hogy tudd milyen sokat jelent ez számomra,és szerintem vagyunk így egy páran. Üdvözlettel: Tímea”

“Élvezem, tetszik a tanfolyamod. Ez az online változat egyszerűen remek. Ha kell, szükségesnek találom, valamiben elakadok, újra elővehetem, átnézhetem. A képek aprólékosak, pontosak. A videók nagyszerűek. Nagyon tetszik. Sok munkádba kerülhetett kidolgozni … és látom, azóta is folyamatosan a munkálkodásodat. Mind a hírlevélben, mind a facebookon. Mariann”

“Lehet,hogy a fiatalok még nem tudják,hogy némelyik friss nyugdíjas nem tud mit kezdeni a megnövekedett szabad idejével, vagy ellenkezőleg az unokák sok feladatot jelentenek nekik,ami bizony néha stresszel jár. Én megtaláltam magamnak a <nyugtatót> a foltvarrással van amiből töltekezhetek örömet, plusz tartalmat hoz a mindennapjaimba, és ezt őszintén javaslom mindenkinek. Az Online lehetőség azért is nagyon kedvező, mert nem kell menni sehová és nem vagyok időhöz sem kötve. Annyiszor nézem meg a videóidat amíg a feladatot meg nem értem, mert a korom miatt egy személyes fiatalokkal teli tanfolyamon esetleg szégyellném. Nagyon örülök hogy elkezdtem és itt tanulhatok. Sok szeretettel és köszönettel:  Jutka”

“Nagyon élvezem és várom az újabb leckéket. Feladatok, leírások szemléletesek és érthető az összeállított tematika. Ágnes.”

Patchwork kezdőknek online tanfolyam

Mit takar ez pontosan?

A tananyag két részre osztható. Az első részben megismerheted a Foltvarráshoz szükséges alapokat.

Patchwork Alapokban a következőkre fogsz választ kapni:

Milyen eszközökre, alapanyagra van szükséged?

 Milyen varrógépet érdemes választanod?

Hogyan válaszd ki a színeket, hogyan tervezd meg a mintát?

Milyen lépésekre van szükség minden foltmunka összeállításakor?

Hogyan válaszd ki a megfelelő bélést?

Hogyan készítsd el a legegyszerűbb szegélyt?

Megismerheted a foltvarrás általános ismereteit és a foltos szakzsargont.

Hogyan készíts magadnak mintát és hogyan számold ki a szükséges méreteket és anyagmennyiséget?

Megismerhetsz 9 féle alaptechnikát, amivel a foltos tudásodat megalapozhatod és akár önállóan, akár kombinálva is jól hasznosíthatod őket!

A tanfolyam anyaga tartalmazza:

Megismerheted az ALAP technikákat, amire később tudsz építeni. Ha kezedbe veszel egy patchwork könyvet, vagy egy magazint, már ismerősek lesznek a minták, már nem lesz “kínai” az egész. Esetleg ránézésre tudni fogod milyen technikát kell alkalmazni.

Ha több megoldás is létezik egy technika használatára megmutatom az általam ismerteket elmondom az előnyüket, hátrányokat és a saját tapasztalataimat, te pedig kipróbálhatod őket és aszerint dönthetsz Neked melyik válik be a legjobban.

A legismertebb kézi varrási formákat (angol papírtechnika, kézi applikálás) 

A gépi varrás alapjait (a blokkok összeállítását és a gépi applikálást)

A legegyszerűbb blokkmintákat ( kunyhó, bírósági lépcső, 4 foltos, 9 foltos blokkok)

Az íves varrást (drezdai tányér, legyező, és részeg ember lépése)

Minden technikához fogsz kapni több blokk-mintát, aminek a segítségével el tudod készíteni a saját munkádat. 

Mindehhez részletes videó segítséget nyújtok. A videó-leckéken megmutatom a technikát és közben elmagyarázom mit hogyan érdemes elkészíteni, milyen előnyei vannak a technikáknak.

 Sablongyűjtemény

A tudásanyaghoz jár egy Sablongyűjtemény  is, amibe kezdő szintű blokkmintákat válogattam össze. Valemennyi blokknak megkapod a nyomatható, méretarányos sablonját, de a négyfoltos és a kilencfoltos blokkoknak a gyors-technikákhoz szükséges kiszabandó foltok pontos méretének listáját is.

Nincs más dolgod, csak annyi, ahogy haladsz végig a különböző technikák megismerésén, elkészítesz mindegyikhez egy blokkot, és az anyag végére készen lesz a gyűjteményes takaród! 🙂

A gyűjtemény 30 különböző blokkmintát tartalmaz, eldöntheted, hogy melyik kerüljön bele a gyűjteményes foltmunkádba!

Nézzük a részleteket! Milyen technikákat ismerhetsz meg?

Kézi applikálás

A kézi a hagyományos foltvarró technikák egyik legrégibb változata. Ma már mindenféle foltvarró- eszköz segítségével, egyre jobban terjednek a gyorsabb, időtakarékosabb gépi megoldások, de ettől függetlenül a foltvarrók körében töretlen a kézi technikáknak való hódolás, vagy behódolás. A kézzel készített díszítések varrásakor nem vagyunk varrógéphez kötve. Ilyenkor varrhatunk a szabadban, vagy egy kényelmes fotelban, nem utolsó sorban, utazás közben. A kézi applikációval nem veheti fel a versenyt a gépi applikáció, annyira különleges és egyedi lesz a végeredmény. Ezeknél a daraboknál egészen más lesz a kész munka szerkezete, a tapintása, egyszerűen –különösebb hozzáértés nélkül- észre lehet venni rajtuk, hogy igazi kézimunkáról van szó.

Angol papírtechnika

A "nagymama virágoskertje"minta, az angol papírtechnika egyik legrégebbi motívuma. A patchwork szakzsargonban, csak egyszerűen „nagymamának” is szokták rövidíteni. Ha valaki azt mondja, hogy „nagymamát” varr, akkor a hatszögletű kis virágmintákra gondol, amit jellemzően kézzel készítenek, hosszú-hosszú ideig. Az elkészítésének többféle módszere is van, előnye, hogy ehhez a technikához olyan eszközök szükségesek, ami vagy megtalálható otthon a háztartásban, de ha nem, akkor is bárki könnyen be tudja őket szerezni.

Kunyhó bírósági lépcső

A  kunyhó minta egy klasszikus csíkokból álló blokk, ami körbe-körbe építkezik. A középen lévő négyzet a tűzhelyet jelképezi és a köré épülő csíkok a gerendakunyhó  elemei. Az egyik oldala sötét anyagokból készül a másik világosból. Ez a fény és árnyék jelzése. Ennek a testvére a "bírósági lépcső, ami nem körkörösen építkezik, hanem mindig egymással szemben helyezzük el az újabb foltokat. Mindkét minta nagyon haladós, kezdők is kedvelik. Készíthető belőle látványos terítő, takaró, vagy akár vendégpapucs is. 🙂  Jól használható kiegészítő elemként is takaró mintákban. Többféle technikai megoldása létezik, és haladó szinten (Csavart vagy elcsúsztatott változatban) gyönyörű mintákat lehet belőle készíteni. 😉

Négyfoltos, kilencfoltos blokkok varrása

A négyfoltos blokkok jellemzői, hogy  a blokkot 4 egyforma részre lehet osztani, azaz "4 foltra". Természetesen egy-egy rész, több foltból is állhat, sőt a legtöbb esetben több kisebb darabból áll. Ha a negyedet szintén négy egyenlő részre lehet osztani, akkor az a blokk, már a 16 foltos blokkok közé tartozik.  🙂 A kilencfoltos blokkokat pedig kilenc egységre lehet felosztani. Ezekből áll a legtöbb klasszikus blokkminta. A variációk száma szinte végtelen! Az alapmintákat megmutatom, amit utána tetszőlegesen lehet  színezni, módosítani vagy éppen továbbfejleszteni!

Gyorstechnikák

A következőkben a leggyakrabban használt gyors-technikás megoldásokat mutatom meg. Ezekkel a módszerekkel egyszerre készíthető el több blokk-részlet, ami azt jelenti, hogy nem egyesével vágunk ki minden foltot, ami a blokkunkat alkotja, hanem egy kicsit "csalunk". A gyors-technika lényege, hogy gyorsítja a szabás-varrás folyamatát. A gyors-technika használata során gyakori, hogy előbb összevarrjuk a különböző elemeket (jellemzően csíkokat, vagy négyzeteket), majd az összevarrt darabokat újra felszabjuk és ezzel megkapjuk azt a formát, amire szükségünk van. Ehhez körkés, vonalzó és vágólap szükséges. 

Drezdai tányér és legyező

A körcikkek varrásának is több elterjedt variációja létezik. Lehetnek lekerekített végűek, vagy hegyesek, az elkészítés módja a kiválasztott mintától is függ. Megmutatom a kézzel és a géppel készült változatot is! A drezdai tányér egy körcikkével egyszerű edény-alátéteket készítünk, ami nagyon jó kis kezdő gyakorlódarab! A legyező minta a drezdai tányér kistestvére, mert csak egy vagy esetleg két negyedből áll össze. 

Részeg ember lépése

A következő technika, amit elsajátíthatsz az íves varrás lesz. Az íves varrás alapmintája az úgynevezett Részeg ember lépése blokk varrása. Ez sokaknak mumus. Nem nagyon szeretünk "részeg embert" varrni. Pedig van azért olyan darab, ami igazán mutatós és a klasszikus színezés mellett a modern darabokban egyre gyakrabban visszaköszön ez a minta. Ráadásul az íves varrás sok gyönyörű mintának is az alapja. Olyan mintáknak, amelyek gyorsan felkerülnek ara bizonyos bakancslistára! Érdemes komolyan venni. Nem olyan bonyolult feladat, de némi gyakorlást azért igényel.

Katedrál ablak

Végül, de nem utolsó sorban egy közkedvelt mintát szeretnék megmutatni, ez pedig a katedrál ablak technika lesz. Kézzel is, géppel is sokféleképpen elkészíthető. Ez egy speciális technika, ami az anyag hajtogatásával jön létre. Igen anyagigényes, így jellemzően  kisebb darabok elkészítéséhez alkalmazzuk, vagy díszítő motívumot készítünk vele.  Párnahuzatot, karácsonyfadíszt (tűpárnát) is készíthetsz belőle. Ennek a mintának számos változata létezik, és közös bennük, hogy igen különleges, háromdimenziós hatásuk van.

Fontos tudnivalók a tanfolyammal kapcsolatban

Mire van szükségem az elkezdéséhez?

Elsősorban varrógépre, cérnára, tűre, anyagokra. A gyors-technikákhoz vágólapra, körkésre és vonalzóra. Ezek a legfontosabbak. Van még néhány hasznos eszköz, ami segíti a munkát, de erről majd a tanfolyamon beszélünk részletesebben.

Hogyan fogom megkapni a leckéket?

Hétről hétre kapod a tanfolyam következő leckéjéhez való hozzáférést. A leckékhez való hozzáférés korlátlan, a videókat annyiszor nézed meg, ahányszor szükségesnek tartod. Ezen kívül a  tananyagot PDF formában is megkapod, amit le tudsz tölteni a számítógépedre és ki tudod nyomtani magadnak. Ehhez az Acrobat Reader nevű programra van szükséged, amit ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre.Ha nincs Acrobat Reader a gépeden, annak a ingyenes letöltési linkjét is elküldöm neked.

Hová fordulhatok segítségért, ha valamit nem értek?

Egy zárt FB csoporton keresztül teheted fel a kérdéseidet, ahol a válaszok másoknak is segíthetnek.

Hogyan tudok jelentkezni?

Kattints rá a “jelentkezem a tanfolyamra” gombra és tedd a kosárba a tanfolyamot. A pénztár oldalon add meg az adataidat -ezzel regisztrálsz is az oldalra. (Ha van már regisztrációd, akkor csak be kell lépned). 

Mi történik a jelentkezés után?

Ha kosárba tetted a tanfolyamot,az adatok kitöltése után add le a megrendelést. Azonnal fogsz egy díjbekérő levelet, ami tartalmazza a fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat. A tanfolyam indulásakor megkapod a Patchwork suli alapok és a Patchwork Suli-Patchwork kezdőknek anyag leckéit PDF formátumban. A leckék anyagát egy zárt oldalon tekintheted meg a hozzá tartozó videókkal együtt.   

Hogyan tudok fizetni?

A  tanfolyam díját átutalással, PayPalon keresztül vagy postai csekken tudod befizetni. Amint beérkezik a pénz, kapni fogsz róla értesítést és számlát is. A díjbekérő levél tartalmazza az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

Mikor indul a tanfolyam?

A befizetés beérkezése után azonnal megkapod a hozzáférést az online anyagokhoz. (Eléred a videókat és le tudod tölteni a dokumentumokat.)

Meddig tart a tanfolyam?

A tanfolyam 10 héten keresztül tart.  Minden héten kapsz egy  leckét (illetve egy témakört, ami több leckét is tartalmaz.) Ez mindössze annyit jelent, hogy hetente emlékeztetlek, mit kellene elolvasnod, megnézned, kipróbálnod. 🙂 Az online anyag, olyan mint egy könyv, amit megvásárlás után bármikor kinyithatsz, oda laozol, ahol éppen szükséges. Az online anyag hozzáférése korlátlan!

Bónusz – Ajándék foltos apróságok 20 db minta -minden alkalomra

+ Gyorsfizető bónusz 

+ Gyorsfizető bónusz

Ha a megrendelést követően 3 napon belül utalsz, akkor még egy plusz ajándékot 1500 Ft értékű kupont is kapsz, amit bármikor beválthatsz  további Patchwork Sulis tananyagok vásárlására!

Válassz az alábbi ajánlatok közül:

Patchwork Kezdőknek

Online Kurzus

Patchwork Kezdőknek és

Szegési technikák tanfolyam

A teljes kezdő csomag:

4 online kurzus

A Patchwork Kezdőknek online kurzus

  • Patchwork Alapok (20 lecke a legfontosabb alap tudnuivalókkal)
  • Patchwork Kezdő technikák (letölthető leckék és videóanyagok)  25950 Ft értékben

 

+ 20 db Foltos apróság letölthető varrási útmutatója

+ 1500 Ft  értékű kupon Gyorsfizető bónusz

25950 Ft helyett

17950 Ft

Patchwork Kezdőknek  +  Szegési technikák

a következőket tartalmazza:

  • A 10 hetes online patchwork tanfolyam (letölthető leckék és videóanyagok)  25950 Ft értékben
  • A szegési technikák a szép befejezéshez online tanfolyam (Videóanyagok) 11950 Ft értékben  

+ 20 db Foltos apróság letölthető varrási útmutatója

+ 1500 Ft  értékű kupon Gyorsfizető bónusz

37900 Ft helyett

24450 Ft

Patchwork Kezdőknek +

Kezdő patchwork minták +

Szegési technikák +

Nagy quiltek tűzése otthon +

a következőket tartalmazza:

  • A 10 hetes online patchwork tanfolyam (letölthető leckék és videóanyagok)  25950 Ft értékben
  • Kezdő patchwork minták (5 kezdő szintű minta videóanyaggal és letölthető varrási útmutatóval) 9950 Ft értékben
  • A szegési technikák a szép befejezéshez online tanfolyam (8 különböző megoldás, videóanyagok)  11950 Ft értékben
  • A “Nagy quiltek tűzése otthon” (6 különböző megoldás, videóanyagok) 11950 Ft értékben

+ 20 db Foltos apróság letölthető varrási útmutatója

+ 1500 Ft  értékű kupon Gyorsfizető bónusz

59800 Ft helyett

35450 Ft

Még egyszer összefoglalva: Mire számíthatsz a tanfolyam végén?

 Eligazodsz a foltvarrás sajátos világában.

Tudni fogod hogyan tervezd meg a munkádat, milyen előkészületekre lesz szükséged.

Tudni fogod hogyan állítsd össze önállóan a foltmunkád és hogyan varázsold kész darabbá.

Megismerhetsz 9 alaptechnikát, amit akár önállóan, akár kombinálva is alkalmazhatsz később.

Ha szorgalmasan elvégzed a leckéket, elkészülhetnek életed első patchwork munkái!

Elkápráztathatod a családtagokat, barátokat és elsősorban magadat meseszép, különleges egyedi foltmunkákkal!

Szebbé teheted a lakásodat a saját készítésű foltos dekorációkkal!

Képes leszel igazán különleges ajándékok készítésére a jeles napokon!

 A tanfolyam további előnyei:

Igazodik az igényeidhez, ott van a tanfolyam, ahol éppen a neked legjobb, akkor, amikor neked a legalkalmasabb.

A videó anyagokat akkor nézheted meg, amikor szükséged van rá!A tanfolyam megrendelése után korlátlan a videók elérhetősége!

A tanfolyam alatt nem kell jegyzetelned, mert a tartalmát nyomtatható e-book formájában megkapod.

Azonnal használható gyakorlati segítséget kapsz a sablongyűjteménnyel!

Maradt még kérdésed?

Tedd fel itt: kerekgyarto.szilvia@szilvifoltvarras.hu

error: A tartalom védett!!