Portré

Kerékgyártó Szilvia

A 90-es évek végén sajátítottam el az alap-technikákat egy foltvarrós tanfolyamon, amelynek hatására különböző ünnepi alkalmakon a családomat boldogítottam mindenféle patchwork lakástextillel.  Később részt vettem különböző haladó tanfolyamokon is, és  azóta is hódolok ennek a hobbinak. Babaszoba kiegészítőkkel a kislányom várandóssága alatt kezdtem el foglalkozni. Ekkor született meg az az ötlet, hogy más hozzám hasonló kreatív anyukáknak segítséget nyújtsak ebben. Csillával elkezdtünk applikációs szabásmintákat készíteni.  Közben a blogomban nem csak gyerekmintákkal foglalkoztam, és megjelent egy új igény is: egyre többen kerestek meg, hogy szeretnének tőlem tanulni. Így született meg a Foltvarrás Szilvivel online magazin és az online kezdő patchwork tanfolyam.

A blogbejegyzésekben megmutatom hogyan született egy-egy patchwork munka, mi inspirált és megmutatok néhány trükköt, praktikát is. Igyekszem másoknak is kedvet hozni a foltvarráshoz! Kellemes böngészést mindenkinek!

 Photo on 11-20-14 at 12.59 PMSzabó Csilla

Amióta az eszemet tudom rajzolok. 1997 óta, mint tervezőgrafikus dolgozom, javarészt számítógépen, így a Szilvivel való közös munka révén újra előtérbe került rajzolás új színt és sok kellemes élményt hozott az életembe. Nagy örömünket leljük a közös munkában, az ötletelésekben, az egyedi kérések, elképzelések kreatív megoldásában. Tele vagyunk tervekkel, izgalmas ötletekkel, melyeket igyekszünk a jövőben Veletek is folyamatosan megosztani. Visszajelzéseitek nagyon inspirálóak és motiválóak mindkettőnk számára. Remélem még sok kedves gyerek és felnőtt mintával, általatok is könnyen elkészíthető vidám figurával és szerethető termékkel örvendeztethetünk meg Benneteket.