CSATLAKOZZ TE IS MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB ONLINE FOLTVARRÓ KÖZÖSSÉGÉHEZ!

Az Iránytű Foltvarró Kör egy olyan online közösség, ahol ihletet meríthetsz, segítséget kérhetsz, ha elakadsz, választ kapsz a kérdéseidre, új technikákat sajátíthatsz el folyamatosan bővítheted a patchwork tudásod. Ehhez, több mint 60 konkrét megvarrható darab részletes varrási útmutatója és közel 200 videóanyag segít hozzá!

Csatlakozz Te is!

 • Részletes varrási útmutatók
 • Videó -leckék
 • Tippek-trükkök
 • Közösség
 • Élmény
 • Önmegvalósítás

Képzeld el, hogy amikor megvarrsz egy új quiltet elismerően néznek rád. Érzed, hogy ez igazán jól sikerült darab lett, akár kiállításon is büszkén megmutatod a nagyvilágnak.

Képzeld el, hogy bontás nélkül sikerül minden háromszög csúcsát pontosan megvarrnod, hogy a végeredmény pontosan olyan lesz, amilyennek látni szeretnéd és megkíméled magad a felesleges bosszankodástól.

Képzeld el, hogy nem kell görcsölnöd azon, hogy milyen színeket válogass össze, hogy a quilted harmonikus legyen

Képzeld el, hogy nem kell órákig matekoznod a különböző foltok méretein, mert van aki ezt megteszi helyetted!

Képzelj el egy összetartó foltvar közösséget, ahol folyamatosan motiválják, segítik és támogatják egymást.

Képzeld el, hogy van egy csoport, melynek tagjai mögötted állnak, és veled együtt örülnek a sikereidnek, segítséget nyújtanak, ha elakadsz.

Képzeld el, hogy igazi szakértői tanácsokat kapsz a csoport vezetőjétől, és nem kell félned a negatív, rosszindulatú kritikától!

Az Iránytű Foltvarró Körön belül erősíted az önbizalmad, magabiztosan vágsz bele az új anyagokba, folyamatos fejleszted a tudásod és csodaszép quiltek kerülnek ki a kezeid közül.

Mi mindent kapsz az IRÁNYTŰ FOLTVARRÓ KÖR tagjaként?

1. KÖZÖSSÉG

Elsősorban KÖZÖSSÉG. Az Iránytű kör tagjai egy erős közösséget alkotnak az online térben. A Klubhoz tartozó Facebook csoportban mindenki bátran megmutatja az elkészült munkáit, mert biztosan tudja, hogy csak pozitív visszajelzést, építő kritikát kérdés esetén segítséget fog kapni. Nem leszel egyedül!

2. VIRTUÁLIS TUDÁSTÁR ÉS KÖNYVTÁR

Zárt blogbejegyzésekben, részletes varrási útmutatókat találsz fázisfotókkal, videókkal, magyarázatokkal és nyomtatható sablonokkal. Különböző kategóriában tudsz válogatni.

Vannak kezdőknek való minták, haladó darabok és találsz neszesszereket és táskaféléket is, ha jobban kedveled a praktikus patchwork darabokat. Jelenleg 60 különböző darab megvarrása közül válaszhatsz.

3. VIDEÓTÁR

A könyvtár külön része a VIDEÓTÁR.

A VIDEÓTÁRBAN kedvedre böngészhetsz! Ha megtetszik egy technika, egy blokk, vagy valamilyen trükk azonnal alkalmazhatod! Találsz benne, kezdőknek segítséget, haladó varrási fogásokat, tippeket-trükköket, és még sok más érdekességet! Az év során folyamatosan bővülő tartalommal. Jelenleg közel 200 videó találsz a zárt felületen, ami év közben folyamatosan bővül a klubtagok igényeinek figyelembevételével. Itt is több kategóriában böngészhetsz.

4. 12 ÚJ PROJEKT

Minden hónapban készül egy új minta, ami folyamatosan elérhető lesz az oldalon. A quiltek színvilágban, mintázatban és technikában is változatosak lesznek. A januári minta már elkészült. A hozzá tartozó részletes varrási útmuatót, és a videókat megtalálhatod a zárt oldalon belül.

Lapozz bele a képgalériába és nézd meg az idei terveket!

A quilt terveken túl idén tervezem, hogy több kisebb foltos darabot is varrok. Látom a csoportomban, hogy ezeknek mindig nagy sikere van. Rövid idő alatt elkészíthetőek, akár maradék anygokkal is tudsz dolgozni (nem kell feltétlenül új anyagokat vásárolni hozzá!) és garantáltan sikerélményt adnak! Apró kis ajándéköltetnek sem utolsók. 😉

 

 

5. KEDVEZMÉNYES ONLINE TANFOLYAM VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG

Az Iránytű Foltvarró Kör tagjai állandó 40%-os vásárlási kedvezményt kapnak a webshopban elérhető online tanfolyamok árából. Ehhez semmit nem kell tenned, csak kosárba tenni a megvásárolni kívánt tanfolyamot, és a rendszer a KOSÁR oldalon automatikusan a kedvezményes árat fogja Neked számolni. Ez a lehetőség a tagság időtartamára szól. A tagság megszűnése után automatikusan megszűnik a kedvezmény is!

6. ANYACSOMAG VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG

Tudom, hogy az elmúlt években készített terveim színvilágába sokan beleszerettek. Sajnos, azt már nem tudtam garantálni, hogy pontosan ugyanolyan színekből (pláne nem ugyanolyan mintavilágból) anyagcsomagokat is össze tudok állítani. Ezen idén változtattam! 🙂

Hosszas utánajárás után, sikerült találnom egy gyártó céget, aki elkészíti nekünk azokat az anyag-kollekciókat, amit a tervezéshez felhasználok.

Ezek a kollekciók “kövér negyedekből” állnak. Pontosabban 50 x 50 cm-es anyagdarabokból. 9 színben és mintavilágban egymáshoz jó illő, egymást kiegészítő kollekciók lesznek. Ha tetszi az anyagcsomag, külön megrendelheted.

Ezt a lehetőséget CSAK ELŐFIZETŐKNEK biztosítom!

Vélemények az előfizetésről és a csoportról

Megkérdeztem a tagokat mi a véleményük a klubtagságról

“Nagyon örültem Szilvi innovatív ötletének, bár elképzelni sem tudtam milyen is lesz a „Iránytű Foltvarró Kör”! Kíváncsian nyitottam meg az új felületet és egyből tudtam, hogy nagyon fogom szeretni. Új, érdekes, kihívásokkal teli mintákat láttam, videókat, színválasztással, lakberendezéssel kapcsolatos bejegyzéseket! Az egész egyszerre volt inspriláló!! Ha valaki szeretné elsajátítani a foltvarrás alapjait, vagy már haladó, akkor is talál az oldalon kedvére való technikákat, varrós apróságokat. Személy szerint én nagyon szeretem a videós bemutatókat, amely által – mivel vizuális tipus vagyok –egyértelművé válik egy-egy technikai megoldás, vagy a gyorstechnika, amelyről nem is gondoltam, hogy az adott blokknál alkalmazható! A 2021.évi tervekkel Szilvi ismét magasra tette a lécet! Mind a 12 minta, plusz a ráadás is, gyönyörű!! Igazi kihívás lesz megvarrni ezeket a quilteket. Szóval lesz mit varrnunk egész évben, a saját, a családunk, a barátaink, a közös kis csoportunk örömére!!Tóth Csilla

Tóth Csilla

Az tagadhatatlan, hogy nagyon motiváló és jó dolog, a csoportodhoz tartozni. Nagyon sokat számít az a sok elismerés és biztatás amit itt kapok, kapunk!”

Csizmadia Dóra

“Drága Szilvi, Szenzációsak a munkaanyagok, amit küldesz, mindig feldobja a napomat. Ámulattal nézem a gyönyörű munkáidat és az a szakismeretet és lelkesedést amivel továbbadod a tudásod nekünk. Köszönöm szépen az egész éves ötletparádét és a precíz videókat hozzá. Mindig nagy öröm híreket kapni tőled. Kata “

Magyar Kata

Az általad indított online klub rendkívül sokrétű, változatos, részletes, valamint érthető leírásokkal, videókkal ellátott. Több technika, minta, díszítő és használati tárgy elkészítésére kaptam inspirációt, bátorítást és elismerést. A jelenlegi állapotában is tökéletesen alkalmas a megvalósításokra. Bármikor felmerülő kérdésemre mindenkor azonnali és kielégítő választ kaptam. A klub a vezetésed által és a tagjai révén, kifejezetten barátságos, kellemes, foltvarró barát. Bízom benne, hogy tagként még sokáig köztetek lehetek.

Csuti Ilona

Bargello táska: “Imádtam készíteni ezt a mintát. Annyira hálás vagyok Szilvi, nélküled soha bele nem vágtam volna ekkora feladatokba. A napokban kezembe került egy néhány évvel ezelőtti patchwork újság, ahol NB-s faliképet csodáltam meg annak idején, és sóhajtoztam, hogy nekem sajnos ilyen soha az életben nem lesz, hozzá nem mernék fogni. Ez a bargelló is u.ez a kategória. Nagyon szerettem, tényleg. És a mérete! Ma kelesztőtálat, nyújtólapot, egyebeket vittem benne, hát….. elvesztek benne…..

Martin Péterné Ildikó

Nagyon örülök neki, hogy megtaláltam ezt az online lehetőséget. Nem varrok hajnaltól késő estig állandóan, de szeretek ezzel a tevékenységgel olykor foglalatoskodni, és ilyenkor nagyon hasznos segítség nekem, hogy van hová fordulni ötletekért. Új technikákat tanultam, ezt megkönnyítette az, hogy jók a leírások, nagyon hasznosak a videók, a folyamatot végig mutató fényképek, használhatóak a sablonok.
2017. kérdőív anonim válasz

Már a tervek is gyönyörűek ! Annyira szeretem Szilvi ezeket a “színcsomagokat”, amiket kitalálsz. Az iránytűoldal is olyan esztétikus és jól megszerkesztett, hogy öröm rajta a nézelődés.

Máté Zsuzsanna

Kezdőként én elsősorban a kezdő tanfolyamra koncentráltam, viszont az utóbbi időben már nem tudtam ellenállni az előfizetés vonzásának, függetlenül attól, hogy a legtöbb mintát még valószínűleg sokáig nem leszek képes megvarrni. A magazinokban gyönyörködöm elsősorban, annyira szépek és ízlésesek, és az egyszerűbb minták elkészítésével próbálom fejleszteni foltvarró képességeimet. Minden apró siker örömmel tölt el, szóval, Szilvi általam megvalósítható mintái javítják az önértékelésemet is… A Facebookra is Szilvi csoportja miatt léptem fel, borzasztóan idegenkedve ettől a Facebookos világtól, de el kell ismernem, vannak előnyei, hiszen találkozhatunk hasonló érdeklődésű emberekkel, és közösséggé válhatunk.

Tímár Anna

Nem szeretnék nyomtatott formát. Folyamatosan keresgélek a sok-sok újság között, tudom valamelyikben valamit láttam. Most felmegyek a honlapodra, megnézem, de le is mentem, s ha nagyon kell kinyomtatom. Ez a sok fázisfotó, videó az alapja, az ilyen kezdőknek mint én.

Horváthné Mezei Ida

Ha megkérdezi valaki honnan szerzem a szabásmintákat, mindig azt mondom, hogy tőled tanulok, Szilvi, de ez mára jóval több lett, mert én a mintáidban inkább kihívást látok. Mindig úgy állok neki a mintának, akár új, akár régi, hogy majd most meghaladom önmagamat, valami újat hozol ki belőlem, és nem utolsó sorban te és a CSOPORT tagjai közel álltok hozzám. Nagyon sokakkal a saját oldalamon is kommunikálok, és biztattok, vigasztaltok, vagy épp együtt örültök velem. Azt hiszem ez a közösség már majdnem olyan, mint egy család, ezért is várom a személyes találkozót veletek.

Schneidler Valéria

Örülök, hogy a Klubodhoz tartozhatok Szilvi. Ez egy remek csapat akikre mindig számíthat az ember ha elakad, mindenkinek van egy-ket kedves szava a másik munkájához ami nagyon inspiráló tud lenni.

Rappant Rita

Örülök hogy indítottak ezt a fajta képzést. Voltam ugyan 1-2 alkalommal oktatáson, de ebből sokkal többet profitáltam. Nagyon szeretem az FB csoportot is. Nagyon jó ötlet volt. Mindent köszönök Szilvi. Az alapos munkádat.
2017. kérdőív, anonim válasz

Kézzelfogható “hasznon” kívül nagyon jónak tartom, hogy a mai rohanó, anyagias világunkban olyan elfoglaltságot kínálsz, ami értékteremtő a szó minden értelmében, ami kicsit lelassít, szemlélődésre késztet. Én a FB-on csak szemlélődő vagyok és nem tudok minden darabot olyan tempóban elkészíteni, mint a többiek, de csodálattal nézem a munkáikat és jó látni, ahogy örülnek egymás sikerének. Nem csak varrni tanítod a lányokat, asszonyokat, hanem igazi közösségépítő munkát is végzel! Köszönet érte!
2017. kérdőív anonim válasz

Válogatás a tagok munkáiból és az előfizetéses darabokból

Kinek ajánlom?

 • Elsősorban azoknak, akik szeretnének praktikus azonnal használható darabokat készíteni.
 • Kezdőknek és haladóknak egyaránt 🙂
 • Azoknak, akinek nincs más lehetőségük, hogy foltvarrással kapcsolatos tudásukat, ismereteiket bővítsék.
 • Azoknak, akik már ismerik a technikákat, de megtetszik valamelyik kész darab és szeretnék megspórolni a tervezéssel, rajzolással töltendő időt.
 • Azoknak, akik szeretnének ezáltal egy olyan közösség részévé válni, ahol segítségemmel a tanulás és a folyamatos fejlődés a cél.
 • A tagság időtartama 365 napig (vagyis 1 évig) szól, utána megújítható.
 • A hozzáférés kezdő dátuma, a tagsági díj rendezésétől indul!
 • Az éves tagság esetén azonnal hozzáférést kapsz 36 patchwork darab varrási útmutatójához.
 • teljes hozzáférést a videótárhoz (kb. 200 db videó)
 • Az év során havonta újabb darabokkal bővül a kínálat.
 • 40%-os kedvezmény az online kurzusokra, 20%-is kedvezmény az online workshopokra*
 • Vásárlási lehetőség az egyedi gyártású anyagcsomagokból
 • Az éves díjat banki átutalással, Bankkártyás fizetéssel (A Stripe rendszerén keresztül) és Paypallal tudod rendezni! FIGYELEM az éves előfizetés NEM újul meg automatikusan, így lemondani sem kell!

*kivéve a mini workshopok és a haladó kurzusok

 

KÉT HÓNAPOT ingyen megkapsz az éves előfizetés esetén! Vagy úgy is mondhatjuk, hogy 1 hónap mindössze 2491 Ft-ba kerül. 🙂

29900 Ft

 • A tagság időtartama 30 napig (vagyis 1 hónapig) szól, utána automatikusan megújul.
 • A hozzáférés kezdő dátuma, a tagsági díj rendezésétől indul!
 • Havi megújuló tagság esetén azonnal hozzáférést kapsz 16 darab patchwork varrási útmutatójához.
 • Teljes hozzáférést a videótárhoz (kb. 200 db videó)
 • Folyamatos tagság esetén havonta újabb darabokkal bővül az elkészíthető projektek száma
 • 40%-os kedvezmény az online kurzusokra, 20%-is kedvezmény az online workshopokra*
 • Vásárlási lehetőség az egyedi gyártású anyagcsomagokból
 • Csak bankkártyás fizetés lehetséges! FIGYELEM! A havi előfizetés automatikusan meggújul a 30. nap után, amennyiben nem mondod le a tagságod.

*kivéve a mini workshopok és a haladó kurzusok

2990 Ft

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan férek hozzá az Iránytű Foltvarró Klub anyagaihoz?
A regisztrációkor meg kell adnod a felhasználóneved és a jelszavad. Ez első vásárláskor történik meg. Ezzel az egyedi belépővel férsz hozzá a megvásárolt anyagokhoz. Nem kell mást tenned, csak belépni az oldalra és máris hozzáférsz az új tartalomhoz. 🙂 Az azonnal hozzáférhető tartalmak mellett folyamatosan készülnek újak is. Amint elkészült egy új anyag közzé teszem a zárt facebook csoportban és küldök róla külön hírlevelet is. Ekkor csak be kell lépned a jelszavaddal és máris hozzáférsz az új tartalomhoz.
Mikor férek hozzá az előfizetett anyagokhoz?
A már fentlévő tartalmakhoz anyagokhoz a vásárlás után azonnal hozzáférsz. Kapsz egy levelet “megrendelésed teljesítve” címmel, amiben megtalálod a zárt oldalhoz tartózó linket is. A tagsági rendszerbe való belépéskor azzonnal hozzáférsz: 30 videóhoz és a feltöltött szabásmintákhoz (16 letölthető szabásminta az éves előfizetőknek, és 4 szabásminta a negyedéves előfizetőknek). Az új anyagokhoz akkor jutsz hozzá, amikor publikussá teszem őket. Erről küldök külön értesítést is, illetve jelzem a zárt facebook csoportban.
Ha lejár a tagságom elveszítem a hozzáférést is?
Igen. A hozzáférésed a tagság időtartamára szól. Ha lejár a tagságod meg tudod azt újítani. Megújítás esetén a hozzáférésed folyamatos marad.
Le tudom tölteni a videókat?
Nem, de a zárt oldalon keresztül bármikor megtekintheted őket a tagságod időtartama alatt, csak internet hozzáférés szükséges hozzá és az egyedi belépési neved és jelszavad.
Megkapom postán a szabásmintákat?
Nem. A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé az anyagok nyomdai elkészítését illetve külön postázását. Postán csak külön megvásárolt anyagcsomagokat küldök, de ebben az esetben a megrendelésed a postaköltséget is fogja tartalmazni.
Hogyan tudom kifizetni a tagsági díjat?

Éves előfizeténél bankkártyás fizetéssel, Baki átutalással, PayPal-al és csekkes fizetéssel (Postai rózsaszín csekken, aminek a feladási költsége igen magas és Téged fog terhelni!)

Havi megújuló előfizetésnél csak bankártyás fizetés lehetséges. FIGYELEM! Amennyiben nem mondod le a tagságod az előfizetés automatikusan megújul, a 30. nap után!!

Mikor kapom meg a számlát?
Amint az összeg megérkezett hozzám. (banki átutalással, vagy csekken. A Paypal-os fizetés esetén azonnal)
Hogyan mondhatom le a havonta megújuló előfizetést?

Amennyiben NEM szeretnéd meghosszabbítani a tagságod, egy gombnyomással törölheted azt. Bármikor, az előfizetői fiókodon belül, az előfizetések menüpontban a “törlés” gombra kattintva. E-mailben nem kérhető a lemondás, csak az előfizetői fiókban, az előfizető által mondható le!

A lemondás mindig a következő hónaptól él. A már kifizetett havidíjat nem áll módunkban visszafizetni. Lemondás során a következő havi tagdíjat már nem vonjuk le tőled. Az előfizetést mindig csak előre lehet lemondani, a már levont díj, nem kérhető vissza.

Amikor az előfizető lemondja az előfizetést, “lemondás folyamatban” állapotba kerül: a következő díjat nem vonja le, de az előfizetésből hátralévő időszak alatt hozzáfér a tartalomhoz. A következő díjfizetésnél nem fogja levonni a díjat és az előfizetés “törölt” állapotú lesz, és már nem fér hozzá a tartalomhoz.

“Lemondás folyamatban” állapotból egy kattintással visszaállítható az előfizetést, és a tagságod folyamatos marad. De ha “törölt” állapotú lesz az előfizetés, akkor is bármikor újra előfizető lehetsz, az aktuális havi mintát látni fogod, de a folyamatosság meg fog szakadni Vagyis a folyamatosan bővülő tartalomhoz nem fogsz már hozzáférni. Újra elölről indul a folyamatosan bővülő tartalom-hozzáférés!

Később csatlakozhatok-e, ha meggondoltam magam?

Igen, bármikor csatlakozhatsz, és az új csatlakozással hozzáférést kapsz az aktuális havi mintához. A korábban a folyamatos tagsággal megszerzett bővített tartalomhoz való hozzáférésed viszont meg fog szűnni és az új előfizetéssel elölről kezdődik!

Átválthatok-e havi előfizetésről éves előfizetésre?

Bármikor átválthatsz éves előfizetésre, ha az Iránytű Foltvarró Kör teljes tartalmához szeretnél azonnal hozzáférni. Ráadásul kedvezményt is kapsz, mert 2 hónap előfizetést ingyen megkapsz az éves tagsági díjjal!

Kerékgyártó Szilviának hívnak.

1998-ban sajátítottam el az alapokat Debrecenben. Az oktatóm a Magyar Foltvarró Céh alapító tagja volt. Majd több tanfolyamon is részt vettem Budapesten, ahol már haladó technikákat tanultam. Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy a tudásomat bővítsem. Az Internten fizetős online tanfolyamok segítségével folyamatosan tudom magam képezni. 2019-ben az Európai Patchwork találkozón élő workshopon is részt vettem, hogy tovább fejlesszem a tudásomat.

2014. árilisától kezdve a munkáimról folyamatosan hírt adok a Szilvi Foltvarró blogjában, ahol jelenleg közel 300 blogbejegyzés olvasható. Igyekszem részletes fázisfotókkal, leírással tarkítani a bejegyzéseket, hogy másoknak is meghozzam a kedvet a foltvarráshoz.

2015. júniusában indítottam el a Patchwork Suli Alapok ingyenes online tanfolyamot. Két év alatt közel 2000 fő végezte el azt. Nagyon sok köszönő levelet, pozitív visszajelzést kaptam, az ő biztatásukra készítettem el a folytatást.

2015. novembertől havi rendszerességgel jelent meg a "Foltvarrás Szilvivel" online magazin. 2019. decemberéig több száz fő tartozott a magazin olvasók táborába.

2020. januártól az "online magazin" átalakult egy online Foltvarró Klubbá, ami az Iránytű Foltvarró Kör nevet viseli. A Klubon belül, minden hónapban megjelenik 1-2 konkrét patchwork darab elkészítésének varrási útmutatója, és nyomtatható szabásmintája. A legtöbb esetben részletes videó anyag is segíti az elkészítés menetét. Folyamatosan bővülő videótár és zárt blogbejegyzések is színesítik a tartalmat.

2015 óta rendszeresen pályázom a Magyar Foltvarró Céh pályázataira. 2021-ben a "Kincs, ami körülvesz" című pályázaton, a "Gyermeki ámulat" című textilképemmel megnyertem a Juki Magyarország különdíját. 🙂 A quilt a kislányom portréját ábrázolja.

2015-ben munkáimra felfigyelt Magyarország első számú kreatív magazinja, a Praktika magazin is, ahol több munkám is megjelent.

2020-tól kezdve pedig Magyarország egyetlen nyomtatott Foltvarróknak szóló újságában, a Hírfoltokban is rendszeresen jelennek meg írásaim, ahol szakmai cikkek mellett foltvarrással kapcsolatos hírekről, érdekességekről is beszámolok.

Online felületen több interjú is megjelent velem a Nők Lapja cafén, A Több, mint hobbi oldalán, vagy a Hello Bizniszen. 2014-ben szerepeltem az RTL Klub reggeli műsorában és több alkalommal a Duna TV Családbarát műsorában is, ahol minden alkalommal egy-egy alkalomhoz köthető foltos apróság elkészítését mutattam meg a nézőknek, amellett, hogy igyekeztem a foltvarrást népszerűsíteni a munkáimmal. 🙂

A médiamegjelenésekről még itt olvashatsz részletesebben: Médiamegjelenések

error: A tartalom védett!!