A jelentkezési határidő:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

CSATLAKOZZ TE IS MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB ONLINE FOLTVARRÓ KÖZÖSSÉGÉHEZ!

Az Iránytű Foltvarró Kör egy olyan online közösség, ahol ihletet meríthetsz, segítséget kérhetsz, ha elakadsz, választ kapsz a kérdéseidre, új technikákat sajátíthatsz el folyamatosan bővítheted a patchwork tudásod. Ehhez, több mint 60 konkrét megvarrható darab részletes varrási útmutatója és közel 200 videóanyag segít hozzá!

Csatlakozz Te is!

 • Részletes varrási útmutatók
 • Videó -leckék
 • Tippek-trükkök
 • Közösség
 • Élmény
 • Önmegvalósítás

Képzeld el, hogy amikor megvarrsz egy új quiltet elismerően néznek rád. Érzed, hogy ez igazán jól sikerült darab lett, akár kiállításon is büszkén megmutatod a nagyvilágnak.

Képzeld el, hogy bontás nélkül sikerül minden háromszög csúcsát pontosan megvarrnod, hogy a végeredmény pontosan olyan lesz, amilyennek látni szeretnéd és megkíméled magad a felesleges bosszankodástól.

Képzeld el, hogy nem kell görcsölnöd azon, hogy milyen színeket válogass össze, hogy a quilted harmonikus legyen

Képzeld el, hogy nem kell órákig matekoznod a különböző foltok méretein, mert van aki ezt megteszi helyetted!

Képzelj el egy összetartó foltvar közösséget, ahol folyamatosan motiválják, segítik és támogatják egymást.

Képzeld el, hogy van egy csoport, melynek tagjai mögötted állnak, és veled együtt örülnek a sikereidnek, segítséget nyújtanak, ha elakadsz.

Képzeld el, hogy igazi szakértői tanácsokat kapsz a csoport vezetőjétől, és nem kell félned a negatív, rosszindulatú kritikától!

Az Iránytű Foltvarró Körön belül erősíted az önbizalmad, magabiztosan vágsz bele az új anyagokba, folyamatos fejleszted a tudásod és csodaszép quiltek kerülnek ki a kezeid közül.

Mi mindent kapsz az IRÁNYTŰ FOLTVARRÓ KÖR tagjaként?

1. KÖZÖSSÉG

Elsősorban KÖZÖSSÉG. Az Iránytű kör tagjai egy erős közösséget alkotnak az online térben. A Klubhoz tartozó Facebook csoportban mindenki bátran megmutatja az elkészült munkáit, mert biztosan tudja, hogy csak pozitív visszajelzést, építő kritikát kérdés esetén segítséget fog kapni. Nem leszel egyedül!

2. VIRTUÁLIS TUDÁSTÁR ÉS KÖNYVTÁR

Zárt blogbejegyzésekben, részletes varrási útmutatókat találsz fázisfotókkal, videókkal, magyarázatokkal és nyomtatható sablonokkal. Különböző kategóriában tudsz válogatni.

Vannak kezdőknek való minták, haladó darabok és találsz neszesszereket és táskaféléket is, ha jobban kedveled a praktikus patchwork darabokat. Jelenleg 78 különböző darab megvarrása közül válaszhatsz.

QUILT PROJEKTEK

FOLTOS APRÓSÁGOK

TÁSKA PROJEKTEK

3. VIDEÓTÁR

A könyvtár külön része a VIDEÓTÁR.

A VIDEÓTÁRBAN kedvedre böngészhetsz! Ha megtetszik egy technika, egy blokk, vagy valamilyen trükk, azonnal alkalmazhatod! Találsz benne, kezdőknek segítséget, haladó varrási fogásokat, tippeket-trükköket, és még sok más érdekességet! Az év során folyamatosan bővülő tartalommal.

Jelenleg több mint, 250 videót találsz a zárt felületen, ami év közben folyamatosan bővül a klubtagok igényeinek figyelembevételével. Itt is több kategóriában böngészhetsz:

 • Foltos apróságok
 • Kezdő technikák
 • Haladó technikák
 • Gyorstechnikák
 • Kézi applikálás
 • Papírra varrás
 • Táskavarrás
 • Tippek-trükkök
 • Tradicionális blokkok
 • Tűzés
 • Szegés
 • Kiállításon jártam
 • Újdonságok

4. 12 ÚJ PROJEKT

Minden hónapban készül egy új minta, ami folyamatosan elérhető lesz az oldalon. A quiltek színvilágban, mintázatban és technikában is változatosak lesznek. A januári minta már elkészült. A hozzá tartozó részletes varrási útmuatót, és a videókat megtalálhatod a zárt oldalon belül.

Lapozz bele a képgalériába és nézd meg a 2024-as terveket!

A quilt terveken túl idén tervezem, hogy több kisebb foltos darabot is varrok. Látom a csoportomban, hogy ezeknek mindig nagy sikere van. Rövid idő alatt elkészíthetőek, akár maradék anygokkal is tudsz dolgozni (nem kell feltétlenül új anyagokat vásárolni hozzá!) és garantáltan sikerélményt adnak! Apró kis ajándéköltetnek sem utolsók. 😉

5. KEDVEZMÉNYES ONLINE TANFOLYAM VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG

Az Iránytű Foltvarró Kör tagjai állandó 40%-os vásárlási kedvezményt kapnak a webshopban elérhető online tanfolyamok árából.

Ehhez semmit nem kell tenned, csak kosárba tenni a megvásárolni kívánt tanfolyamot, és a rendszer a KOSÁR oldalon automatikusan a kedvezményes árat fogja Neked számolni.

Ez a lehetőség a tagság időtartamára szól. A tagság megszűnése után automatikusan megszűnik a kedvezmény is!

6. KEDVEZMÉNYES ANYACSOMAG VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG

Tudom, hogy az elmúlt években készített terveim színvilágába sokan beleszerettek. Sajnos, azt már nem tudtam garantálni, hogy pontosan ugyanolyan színekből (pláne nem ugyanolyan mintavilágból) anyagcsomagokat is össze tudok állítani. 2023-ban ezen változtattam! 🙂

Hosszas utánajárás után, sikerült találnom egy gyártó céget, aki elkészíti nekünk azokat az anyag-kollekciókat, amit a tervezéshez felhasználok.

Ezek a kollekciók „kövér negyedekből” állnak. Pontosabban 50 x 50 cm-es anyagdarabokból állnak. Egy anyagcsomag 9 darab színben és mintavilágban egymáshoz jó illő, egymást kiegészítő blokkokból áll. Ha tetszik az anyagcsomag, külön megrendelheted, hogy elkészítsd belőle a quiltedet!

Az előfizetők kedvezményes áron vásárolhatnak anyagcsomagot!

A képre kattintva lapozd végig a képgalériát! 🙂

7. GYAKOROLJUK EGYÜTT A TŰZÉST!

A 2024-es terveim között szerepel egy ÚJDONSÁG is!

Szeretnék nagy hangsúlyt fektetni a másik nagy örök kérdésre: „Hogyan tűzzem meg a kész munkámat?Bevallom a tűzés ötletekkel én is gyakran azért maradok adós, mert én magam is ritkán jutok el az utolsó fázisig. Ezen szeretnék jövőre változtatni.

A következő évben havi rendszerességgel fogok készíteni tűzéssel kapcsolatos videókat, ahol, egy-egy tűzésminta elkészítését mutatom meg. Ezen kívül leporolom az egyik régi blokkgyűjteményes quiltemet, aminek nem csak a félkész darabjait fejezem be, de minden blokkot más mintával tűzök meg.

A következő évelő quiltet fogom 2024-ben blokkonként megtűzni:

8. ÉVELŐ QUILT

Idén szeretném ha közösen készítenénk egy évelő quiltet. A quilt témájának a varrószobát választottam. 🙂 Különbözőtechnikával megvarrt blokkokból áll. A blokkok mérete a tervek szerint igen apró, hiszen csak egy falikép ,éretre gondoltam: A középminta (keret nélkül) 70 x 91 cm.

Többféle tervet készítettem. A blokkok méretezését úgy alakítottam ki, hogy -bizonyos határokon belül- tetszőlegesen felcserélhetőek legyenek. Így egyedivé tudod tenni az elrendezést! 🙂

A blokkok száma több, mint 12 , ezért havonta nem egyet teszek közzé, hanem időarányosan elosztom őket, hogy folyamatosan el tudjuk készíteni őket, és decemberre be tudjuk fejezni a quiltet.

 

Vélemények az előfizetésről és a csoportról

Megkérdeztem a tagokat mi a véleményük a klubtagságról

„Én a foltvarrást csak innen tanultam, vagyis tőled. Mivel varrónő vagyok a varrás nem jelentett gondot. A foltvarrásban azonban vannak olyan fogások, szabásmódok, technikák amiket nekem is meg kellett tanulnom! Ez egy nagyon jó közösség, megerősítést kapsz, hogy jó irányban haladsz, ha kérdésed van segítenek! Gyönyörűek a rendelhető anyagok és a munkával kapcsolatban minden segítséget megkapunk a leírásban, a részletes videókban. Az érthető és követhető utasítások alapján pedig pontosan és könnyen lehet alkotni. Köszönöm neked Szilvi, én itt szerettem meg a foltvarrást!,,

Törökné Komáromi Anita

Az Iránytű tagság nagyon sokat jelent nekem!

Egyrészt folyamatos önképzést,sok segítséggel részedről.Nagyon sok ötlet,videó található különböző netes oldalakon,de ilyen részletekbe menő,hibák kiküszöbölésére is tanító oktatással nem nagyon találkoztam.
Nagyon jónak tartom,hogy kihívást jelent minden egyes quilted megvarrása, az ötletek mellett meghagyod az egyéni kreativitásra is a lehetőséget,témában anyagválasztásban egyaránt.
Továbbá elérhető áron jutok hozzá a minőségi anyagokhoz,korábban nehezen boldogultam egy-egy blokk megvarrásával.Ezek nem deformálodnak,csak rajtam múlik a végeredmény.
Kezdőknek,haladóknak egyaránt kínálsz lehetőséget a fejlődésre.
Nem utolsó sorban jó dolog egy olyan közösséghez tartozni,ahol nem lehúznak,hanem inspirálnak a hozzászólások🥰
További jó munkát kívánok! ❤️
Kreutzerné Szunyahik Mária

„Mindig is varrtam kezel, géppel. Valamikor 2008-ban fedeztem fel a foltvarrast, de technikai tudás nélkül az első takaró nem sikerül valami fényesen. Az interneten találtam rá Szilvia mintaira, vásároltam egyet, majd a másodikat…közben radöbentem, hogy a technikai tudásomat is kellene fejleszteni és milyen jó is lenne tartozni egy hasonló érdeklődésű csoporthoz….így lettem Iránytű-tag! A legjobb döntésem volt: Szilvi videói segítenek a technikai fejlődésben, nagyobb sikerelmenyek elérésében! És hogy ezt meg is lehet osztani másokkal, szintén egy plusz! A folyamatos impulzusok Szilviatól (új projektek) és a többiek visszajelzese meg még növelik a közös hobbi élményét!”

Parrag Mária

Az tagadhatatlan, hogy nagyon motiváló és jó dolog, a csoportodhoz tartozni. Nagyon sokat számít az a sok elismerés és biztatás amit itt kapok, kapunk!”

Csizmadia Dóra

Az általad indított online klub rendkívül sokrétű, változatos, részletes, valamint érthető leírásokkal, videókkal ellátott. Több technika, minta, díszítő és használati tárgy elkészítésére kaptam inspirációt, bátorítást és elismerést. A jelenlegi állapotában is tökéletesen alkalmas a megvalósításokra. Bármikor felmerülő kérdésemre mindenkor azonnali és kielégítő választ kaptam. A klub a vezetésed által és a tagjai révén, kifejezetten barátságos, kellemes, foltvarró barát. Bízom benne, hogy tagként még sokáig köztetek lehetek.

Csuti Ilona

Örülök, hogy a Klubodhoz tartozhatok Szilvi. Ez egy remek csapat akikre mindig számíthat az ember ha elakad, mindenkinek van egy-ket kedves szava a másik munkájához ami nagyon inspiráló tud lenni.

Rappant Rita

„Hogy mit ad az Iránytű klub? Első sorban lelki feltöltődést, nyugalmat, sikerélményeket, inspirációt, motivációt, az alkotás örömét. Aztán, ahogy a nevében is benne van: irányt mutat, tanít, plusz a közösséghez tartozás érzését nyújtja. Örülök, hogy olyanoknak mutathatom meg a varrományaimat, akik megfelelően értékelik, hiszen tudják mivel jár elkészíteni egy-egy ilyen művet. Barátságos légkörben egyszerűbb, lathatóan tökéletlen darabokat is bátran megmutathatok. Hobbi varrónő vagyok, tanulni jöttem, ami lépésről lépésre meg is valósul. Hálás vagyok ezért a hatalmas tudás anyagért, a rengeteg részletes magyarázatért, videóért és hogy bármikor fordulhatok segítségért hozzád, amikor mindezek ellenére elakadok…. Ezen felül egy inspiráló, lelkesítő közösség tagja lehetek itt. Ha mindennap nem is jut időm varrni, azért benézek, hogy lássam a történéseket, amik tovább motiválnak, feltöltenek: megnézek egy-egy videót vagy csak gyönyörködöm a klubtársak alkotásaiban. Mondhatni, függőséget okoz. 😊 Köszönöm a befektetett energiádat Szilvi, és hogy tanulhattok Tőled!”

Szabó Erika

„Első patchwork munkáimat úgy készítettem, ahogy a hályogkovács műtött. Bár készültek ígéretesebb darabok, több sebből vérzett a dolog, ez kedvemet szegte és elég hosszú ideig nem varrtam semmit, míg egyszer csak ráakadtam Szilvi honlapjára. Az általa tervezett foltos apróságokat sorban megvarrtam pl. papucs, fogókesztyű, kulcstartó nesszeszer stb . olyan színvonalon, amiről eddig nem is álmodtam.

Ekkor indult el az IRÁNYTŰ FOLTVARRÓKÖR, figyelmesen elolvastam, hogy mit is ajánl ez az online éves foltvarró klub és habozás nélkül csatlakoztam. Éreztem ez az én világom, ahol Szilvi segítségével, útmutatásával fejlődhetek. Miközben varrtam a csodásan, –konkrét anyagokkal megtervezett, fantázia névvel ellátott mintákat, rendkívül sokat tanultam a foltvarrásról (eszközök, anyagismeret, varrástechnika, varrásszélesség), élveztem a varrást, a munkáimat sikerélmény követte, és a közös zárt facebook csoport segítsége, támogatása ezt még csak fokozta. Először részletes varrási útmutató és fázisfotók, később videók segítették, segítik a varrást. Tagadhatatlan előnyük, hogy bármikor és bárhol korlátlanul megtekinthetők. Nem kell anyagszükségletet számolni és alkalmanként Szilvi anyagcsomagot tudott beszerezni egy-egy adott mintához, sajnos az elképzelt anyagok beszerzése egyre nehézkesebb lett. 2023-ban minőségi ugrás következett be az iránytű foltvarrókör életében. Szilvi belevágott az anyagok legyártatásába,ezzel tette lehetővé, hogy tőle tudjuk beszerezni a mintához megtervezett minőségi anyagokat is.

Ez az online klub tette és teszi lehetővé számomra, hogy élvezzem ezt a csodálatos hobbit, örömömet leljem az alkotásban, és az elkészített alkotásokkal örömet szerezzek a szeretteimnek.”

Kozák Borbála

Kezdőként én elsősorban a kezdő tanfolyamra koncentráltam, viszont az utóbbi időben már nem tudtam ellenállni az előfizetés vonzásának, függetlenül attól, hogy a legtöbb mintát még valószínűleg sokáig nem leszek képes megvarrni. A magazinokban gyönyörködöm elsősorban, annyira szépek és ízlésesek, és az egyszerűbb minták elkészítésével próbálom fejleszteni foltvarró képességeimet. Minden apró siker örömmel tölt el, szóval, Szilvi általam megvalósítható mintái javítják az önértékelésemet is… A Facebookra is Szilvi csoportja miatt léptem fel, borzasztóan idegenkedve ettől a Facebookos világtól, de el kell ismernem, vannak előnyei, hiszen találkozhatunk hasonló érdeklődésű emberekkel, és közösséggé válhatunk.

Tímár Anna

„Alkotni bármit a legnagyszerübb dolog. Először saját magamnak próbálom. Saját kútfőből is lehet varrni, de olyan trükkök praktikák ötletek tanácsok jönnek a csoporttól és Szilvitől, hogy egyedűl biztos nem jövök rá. A segédanyagok, szabásminták magyarázata letölthetősége is egyszerű. A videók bármikor megállíthatók visszanézhetők. Nekem az is tetszik az ilyen csoportokban, hogy számomra idegenek bíztatnak, gratulálnak, segítenek. A kezdőknek ajánlani tudom csatlakozzanak a csoporthoz, remek alkotások segítség bárkitől bátorítás akár idegenektől is. Ragyogó egyedi anyagcsomagok is nagyon sokat segítenek a szép darabok megvalósításában!”

Lászlóné Judit

Válogatás a tagok munkáiból és az előfizetéses darabokból

Kinek ajánlom?

 • Elsősorban azoknak, akik szeretnének praktikus azonnal használható darabokat készíteni.
 • Kezdőknek és haladóknak egyaránt 🙂
 • Azoknak, akinek nincs más lehetőségük, hogy foltvarrással kapcsolatos tudásukat, ismereteiket bővítsék.
 • Azoknak, akik már ismerik a technikákat, de megtetszik valamelyik kész darab és szeretnék megspórolni a tervezéssel, rajzolással töltendő időt.
 • Azoknak, akik szeretnének ezáltal egy olyan közösség részévé válni, ahol segítségemmel a tanulás és a folyamatos fejlődés a cél.
 • A tagság időtartama 365 napig (vagyis 1 évig) szól, utána megújítható.
 • A hozzáférés kezdő dátuma, a tagsági díj rendezésétől indul!
 • Az éves tagság esetén azonnal hozzáférést kapsz 87 patchwork darab varrási útmutatójához.
 • teljes hozzáférést a videótárhoz (kb. 250 db videó)
 • Az év során havonta újabb darabokkal bővül a kínálat.
 • 40%-os kedvezmény az online kurzusokra, 20%-is kedvezmény az online workshopokra*
 • Vásárlási lehetőség az egyedi gyártású anyagcsomagokból
 • Az éves díjat banki átutalással, Bankkártyás fizetéssel (A Stripe rendszerén keresztül) és Paypallal tudod rendezni! FIGYELEM az éves előfizetés NEM újul meg automatikusan, így lemondani sem kell!

*kivéve a mini workshopok és a haladó kurzusok

35.990 Ft/év

 • A tagság időtartama 30 napig (vagyis 1 hónapig) szól, utána automatikusan megújul.
 • A hozzáférés kezdő dátuma, a tagsági díj rendezésétől indul!
 • Havi megújuló tagság esetén azonnal hozzáférést kapsz 16 darab patchwork varrási útmutatójához.
 • Teljes hozzáférést a videótárhoz (kb. 250 db videó)
 • Folyamatos tagság esetén havonta újabb darabokkal bővül az elkészíthető projektek száma
 • 40%-os kedvezmény az online kurzusokra, 20%-is kedvezmény az online workshopokra*
 • Vásárlási lehetőség az egyedi gyártású anyagcsomagokból
 • Csak bankkártyás fizetés lehetséges! FIGYELEM! A havi előfizetés automatikusan meggújul a 30. nap után, amennyiben nem mondod le a tagságod.

*kivéve a mini workshopok és a haladó kurzusok

3.590 Ft/hó

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan férek hozzá az Iránytű Foltvarró Klub anyagaihoz?
A regisztrációkor meg kell adnod a felhasználóneved és a jelszavad. Ez első vásárláskor történik meg. Ezzel az egyedi belépővel férsz hozzá a megvásárolt anyagokhoz. Nem kell mást tenned, csak belépni az oldalra és máris hozzáférsz az új tartalomhoz. 🙂 Az azonnal hozzáférhető tartalmak mellett folyamatosan készülnek újak is. Amint elkészült egy új anyag közzé teszem a zárt facebook csoportban és küldök róla külön hírlevelet is. Ekkor csak be kell lépned a jelszavaddal és máris hozzáférsz az új tartalomhoz.
Mikor férek hozzá az előfizetett anyagokhoz?
A már fentlévő tartalmakhoz anyagokhoz a vásárlás után azonnal hozzáférsz. Kapsz egy levelet „megrendelésed teljesítve” címmel, amiben megtalálod a zárt oldalhoz tartózó linket is. A tagsági rendszerbe való belépéskor azzonnal hozzáférsz: 30 videóhoz és a feltöltött szabásmintákhoz (16 letölthető szabásminta az éves előfizetőknek, és 4 szabásminta a negyedéves előfizetőknek). Az új anyagokhoz akkor jutsz hozzá, amikor publikussá teszem őket. Erről küldök külön értesítést is, illetve jelzem a zárt facebook csoportban.
Ha lejár a tagságom elveszítem a hozzáférést is?
Igen. A hozzáférésed a tagság időtartamára szól. Ha lejár a tagságod meg tudod azt újítani. Megújítás esetén a hozzáférésed folyamatos marad.
Le tudom tölteni a videókat?
Nem, de a zárt oldalon keresztül bármikor megtekintheted őket a tagságod időtartama alatt, csak internet hozzáférés szükséges hozzá és az egyedi belépési neved és jelszavad.
Megkapom postán a szabásmintákat?
Nem. A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé az anyagok nyomdai elkészítését illetve külön postázását. Postán csak külön megvásárolt anyagcsomagokat küldök, de ebben az esetben a megrendelésed a postaköltséget is fogja tartalmazni.
Hogyan tudom kifizetni a tagsági díjat?

Éves előfizeténél bankkártyás fizetéssel, Baki átutalással, PayPal-al és csekkes fizetéssel (Postai rózsaszín csekken, aminek a feladási költsége igen magas és Téged fog terhelni!)

Havi megújuló előfizetésnél csak bankártyás fizetés lehetséges. FIGYELEM! Amennyiben nem mondod le a tagságod az előfizetés automatikusan megújul, a 30. nap után!!

Mikor kapom meg a számlát?
Amint az összeg megérkezett hozzám. (banki átutalással, vagy csekken. A Paypal-os fizetés esetén azonnal)
Hogyan mondhatom le a havonta megújuló előfizetést?

Amennyiben NEM szeretnéd meghosszabbítani a tagságod, egy gombnyomással törölheted azt. Bármikor, az előfizetői fiókodon belül, az előfizetések menüpontban a “törlés” gombra kattintva. E-mailben nem kérhető a lemondás, csak az előfizetői fiókban, az előfizető által mondható le!

A lemondás mindig a következő hónaptól él. A már kifizetett havidíjat nem áll módunkban visszafizetni. Lemondás során a következő havi tagdíjat már nem vonjuk le tőled. Az előfizetést mindig csak előre lehet lemondani, a már levont díj, nem kérhető vissza.

Amikor az előfizető lemondja az előfizetést, “lemondás folyamatban” állapotba kerül: a következő díjat nem vonja le, de az előfizetésből hátralévő időszak alatt hozzáfér a tartalomhoz. A következő díjfizetésnél nem fogja levonni a díjat és az előfizetés “törölt” állapotú lesz, és már nem fér hozzá a tartalomhoz.

“Lemondás folyamatban” állapotból egy kattintással visszaállítható az előfizetést, és a tagságod folyamatos marad. De ha „törölt” állapotú lesz az előfizetés, akkor is bármikor újra előfizető lehetsz, az aktuális havi mintát látni fogod, de a folyamatosság meg fog szakadni Vagyis a folyamatosan bővülő tartalomhoz nem fogsz már hozzáférni. Újra elölről indul a folyamatosan bővülő tartalom-hozzáférés!

Később csatlakozhatok-e, ha meggondoltam magam?

Igen, bármikor csatlakozhatsz, és az új csatlakozással hozzáférést kapsz az aktuális havi mintához. A korábban a folyamatos tagsággal megszerzett bővített tartalomhoz való hozzáférésed viszont meg fog szűnni és az új előfizetéssel elölről kezdődik!

Átválthatok-e havi előfizetésről éves előfizetésre?

Bármikor átválthatsz éves előfizetésre, ha az Iránytű Foltvarró Kör teljes tartalmához szeretnél azonnal hozzáférni. Ráadásul kedvezményt is kapsz, mert 2 hónap előfizetést ingyen megkapsz az éves tagsági díjjal!

Kerékgyártó Szilviának hívnak.

1998-ban sajátítottam el az alapokat Debrecenben. Az oktatóm a Magyar Foltvarró Céh alapító tagja volt. Majd több tanfolyamon is részt vettem Budapesten, ahol már haladó technikákat tanultam. Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy a tudásomat bővítsem. Az Interneten fizetős online tanfolyamok segítségével folyamatosan tudom magam képezni. 2019-ben az Európai Patchwork találkozón élő workshopon is részt vettem, hogy tovább fejlesszem a tudásomat.

2014. árilisától kezdve a munkáimról folyamatosan hírt adok a Szilvi Foltvarró blogjában, ahol jelenleg közel 300 blogbejegyzés olvasható. Igyekszem részletes fázisfotókkal, leírással tarkítani a bejegyzéseket, hogy másoknak is meghozzam a kedvet a foltvarráshoz.

2015. júniusában indítottam el a Patchwork Suli Alapok ingyenes online tanfolyamot. Két év alatt közel 2000 fő végezte el ezt. Nagyon sok köszönő levelet, pozitív visszajelzést kaptam, az ő biztatásukra készítettem el a folytatást.

2015. novembertől havi rendszerességgel jelent meg a "Foltvarrás Szilvivel" online magazin. 2019. decemberéig több száz fő tartozott a magazin olvasók táborába.

2020. januártól az "online magazin" átalakult egy online Foltvarró Klubbá, ami az Iránytű Foltvarró Kör nevet viseli. A Klubon belül, minden hónapban megjelenik 1-2 konkrét patchwork darab elkészítésének varrási útmutatója, és nyomtatható szabásmintája. A legtöbb esetben részletes videó anyag is segíti az elkészítés menetét. Folyamatosan bővülő videótár és zárt blogbejegyzések is színesítik a tartalmat.

2015 óta rendszeresen pályázom a Magyar Foltvarró Céh pályázataira.

2021-ben a "Kincs, ami körülvesz" című pályázaton, a "Gyermeki ámulat" című textilképemmel megnyertem a Juki Magyarország különdíját. 🙂 A quilt a kislányom portréját ábrázolja.

2023-ban a "Lehetetlen" című pályázatommal a legjobb kézi tűzés kategóriában nyertem el a zsűri díját.

2015-ben munkáimra felfigyelt Magyarország első számú kreatív magazinja, a Praktika magazin is, ahol több munkám is megjelent.

2020-tól kezdve pedig Magyarország egyetlen nyomtatott Foltvarróknak szóló újságában, a Hírfoltokban is rendszeresen jelennek meg írásaim, ahol szakmai cikkek mellett foltvarrással kapcsolatos hírekről, érdekességekről is beszámolok.

Online felületen több interjú is megjelent velem a Nők Lapja cafén, A Több, mint hobbi oldalán, vagy a Hello Bizniszen. 2014-ben szerepeltem az RTL Klub reggeli műsorában és több alkalommal a Duna TV Családbarát műsorában is, ahol minden alkalommal egy-egy alkalomhoz köthető foltos apróság elkészítését mutattam meg a nézőknek, amellett, hogy igyekeztem a foltvarrást népszerűsíteni a munkáimmal. 🙂

A médiamegjelenésekről még itt olvashatsz részletesebben: Médiamegjelenések

error: A tartalom védett!!