A BLOG oldalon a következő 20 FŐ kategóriákban kereshetsz a bejegyzések között:

 • Patchwork kezdőknek
 • Hogyan készítsd el? (Tutorialok, részletes leírások)
 • Foltos apróságok minden alkalomra
 • Patchwork technikák (További al-ketógiákat találsz itt)
 • Patchwork takarók
 • Patchwork asztalterítők
 • Patchwork párnák
 • Patchwork táskák
 • Ünnepi patchwork
 • Évszakok színei
 • Tradicionális patchork minták
 • Újrahasznosítás
 • Foltvarrók a nagyvilágból
 • Kiállításon jártam
 • Foltvarrás történeti érdekességek
 • Patchwork és lakberendezés
 • Patchwork stílusok (további al-kategóriákat találsz itt)
 • Válogatás a vásárlóim munkáiból
 • DIY játékok gyerekeknek
 • Applikált párnahuzat minták gyerekeknek

PATCHWORK KEZDŐKNEK

 

Ha teljesen kezdő vagy itt kezd az olvasást! 🙂 Milyen patchwork tecnikákat érdemes megtanulni? Milyen varrógépet érdemes választani? Mire kell odafigyelni? Ezekhez hasonló kérdésekre fogsz választ kapni!

HOGYAN KÉSZÍTSD EL?

 

A legkedveltebb kategóriák egyike ez. Itt nézheted meg lépésről-lépésre hogyan készülnek el a darabok és ha van kedved meg is varrhatod őket a leírásuk alapján! Jó öltögetést!

PATCHWORK APRÓSÁGOK

 

Bármilyen alkalomra találsz itt egy kis apró meglepetés ajándék ötletet. De ha csak egy szemüvegtokra, neszesszerre van szükséged, amihez akad némi maradék anyagod, akkor is itt a helyed!

PATCHWORK TECHNIKÁK

 

Ha már ismered a különböző patchwork technikákat, akkor érdemes itt keresgélni, mert ez a kategória technika szerint csoportosítja a cikkeket. Találsz itt, flikk-flakkot, QAYG-t, gépi applikálást, kézi varrást stb. 🙂

PATCHWORK TAKARÓK

 

A francia ágytakaróktól a babatakarókig. Ízelítő korábbi munkáimból.

PATCHWORK

ASZTALTERÍTŐK

Asztali futók és asztalközepek.

PATCHWORK PÁRNÁK

 

Maradék hasznosításától az eljegyzési párnáig.

PATCHWORK TÁSKÁK

 

Táskafélék minden méretben. 🙂 Ízelítő korábbi munkáimból.

ÜNNEPI PATCHWORK

 

Egy-egy ünnep alkalmával, szeretünk ünnepi dekorációt használni. Mi sem könnyebb ha patchworközöl! Legyen húsvét, valentin, karácsony vagy szilveszter. Tegyél az ünnephez illő patchwork munkákat a lakásba!

ÉVSZAKOK SZÍNEI

 

Ezt a kategóriát akkor ajánlom, ha az évszakokhoz nem csak mintában, de színekben is szeretnél igazodni. Ugyanaz a darab lehet télies, nyárias attól függően, milyen minta és színpalettát választasz hozzá! 🙂

TRADICIONÁLIS

PATCHWORK MINTÁK

Ha a klasszikus patchwork blokkmintákat kedveled, akkor itt érdemes körülnézned!

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

 

Ha teheted HASZNÁLD ÚJRA! 🙂 Íme néhány darab, amely újrahasznosított anyagokat is tartalmaz.

FOLTVARRÓK A NAGYVILÁGBÓL

A neves foltvarrók általábban arról híresülnek el, hogy egy-egy technikát professzionális szintre emelnek, vagy kialakítanak valami nagyon sajátos újszerű megoldást. Ebben a rovatban ilyen különlegességeket szeretnék bemutatni. 🙂

HÍREK,

KIÁLLÍTÁSON JÁRTAM

Elsősorban képes beszámolókat találsz itt különböző hazai és külföldi foltvarró találkozókról fesztiválokról. Azoknak ajánlom, akik keresik az isnspirációkat! 🙂

PATCHWORK

TÖRTÉNETI ÉRDEKESSÉGEK

A foltvarrás története tele van titkokkal és érdekes történetekkel. Ebben a kategóriában egy-egy minta, vagy technika kialakulásának a történetéről olvashatsz.

PATCHWORK ÉS LAKBERENDEZÉS

Ebben az új sorozatban azt vizsgálom, hogy a különböző quilt munkák, hogyan illeszkednek az ismert lakberendezési stlíusokhoz. A sorozat első bevezető része bárki számára elérhető, de a további részehez csak az előfizetők férnek hozzá.

PATCHWORK STÍLUSOK

 

Ugye tudod, hogy sokféle patchwork stílus létezik? A tradicionális mellett beszélünk modern foltvarrásról, vagy art quiltekről, de külön stílus a country, vagy a vintage is. Ezt a csoportosítást itt éred el.

ÍGY VARRTOK TI

 

Gyönyörű munkák kerülnek kia  kezeitek közül. Íme néhány gyűjtőposzt erről!

PATCHWORK JÁRÉKOK

GYEREKEKNEK

A gyerekeknek mindig öröm varrni. Ebben a kategóriában a foltos darabok mellett találsz néhány kedves kis figurát is!

APPLIKÁLT PÁRNAHUZATMINTÁK GYEREKEKNEK

Szabó Csilla rajzai alapján készültek el ezek a kedves kis gyerekminták, amit gépi technikával tudsz a leggyorsabban megvarrni. A bejegyzéskeben lépésről lépésre megmutatom a folyamatot!

A patchwork suli Alapok tanfolyam egy zárt rendszeren belül érhető el. A tanfolyam 14 leckét tartalmaz az alapfogalmaktól kezdve a kész munka összeállításának legfontosabb lépéséiig. Patchwork technikák bemutatását nem tartalmazza, de minden olyan alapismeretet igen, amit az eszközökről, felhasználható alapanyagokról fontos tudni mielőtt belevágsz ebbe az igen sokoldalú és kreatív hobbiba.

Ha már nem vagy teljesen kezdő patchworkös és táskát is varrtál már, akkor ez a tanfolyam neked való! 3 népszerű patchwork táskát és néhány apróságot találsz a tanfolyam anyagában!

Ha Te is szeretnél valakinek saját készítésű patchwork neszesszert varrni és valami gyors és mutatós darabot keresel, akkor jó helyen jársz! Ebben az online tanfolyamban minden segítséget megkapsz hozzá! A tanfolyam végére képes leszel igazán egyedi ajándék nesziket készíteni!

Téged is elvarázsolnak a  linónyomattal készített textilminták? Szeretnéd megtanulni a linómetszés alapjait? A “Linónyomat textilre” című online tanfolyam elvégzése után, nem csak egyedi linómintákat tudsz majd készíteni, de azok segítségével igazán különleges textilmunkákat is tudsz majd varrni magadnak! Vigyázat! Függőséget okoz! 😉

Szeretnéd igazán különleges saját készítésű karácsonyi ajándékkal meglepni szeretteidet?

A “minták a szeretet ünnepére” című online tanfolyamban különleges karácsonyi patchwork szabásmintákat találsz, amivel meglepheted a családtagjaid, barátaid, szeretteid.

Összeválogattam az elmúlt évek legkedveltebb húsvéti mintáit, amit most kedvezményesen meg tudsz vásárolni egy mini online tanfolyam formájában.

Vannak hozzá letölthető, nyomtatható leírások PDF-ben és videóleckék is, hogy a trükköket jobban meg tudjam mutatni! 🙂

Nyáron rendszeresen megyünk vízparthoz. Előkapom az extra méretű strandtáskám beleteszek néhány törülközőt,  napszemüvegtartót és  a tenger színében pompázó napozó-gyékényemet és irány a strand. Gyakran meg szokták kérdezni tőlem, hogy hol lehet ilyen szuper cuccokat kapni? 🙂

Téged is elvarázsolnak a  linónyomattal készített textilminták? Szeretnéd megtanulni a linómetszés alapjait? A “Linónyomat textilre” című online tanfolyam elvégzése után, nem csak egyedi linómintákat tudsz majd készíteni, de azok segítségével igazán különleges textilmunkákat is tudsz majd varrni magadnak! Vigyázat! Függőséget okoz! 😉