Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Szeretnéd, nyáron ezt hallani: „Hűű! Hol vetted ezt a táskát?”

Nyáron rendszeresen megyünk vízparthoz. Előkapom az extra méretű strandtáskám beleteszek néhány törülközőt, napszemüvegtartót és a tenger színében pompázó napozó-gyékényemet és irány a strand. Gyakran meg szokták kérdezni tőlem, hogy hol lehet ilyen szuper cuccokat kapni? 🙂

Szerezd meg a csomagot, mielőtt még beindul a strandszezon!

{

Bargello táska: „Imádtam készíteni ezt a mintát. Annyira hálás vagyok Szilvi, nélküled soha bele nem vágtam volna ekkora feladatokba. A napokban kezembe került egy néhány évvel ezelőtti patchwork újság, ahol egy bargellos faliképet csodáltam meg annak idején, és sóhajtoztam, hogy nekem sajnos ilyen soha az életben nem lesz, hozzá nem mernék fogni. Nagyon szerettem, tényleg. És a mérete! Ma kelesztőtálat, nyújtólapot, egyebeket vittem benne, hát….. elvesztek benne…..

Martin Péterné Ildikó

"Patchwork a strandon"

Az unalmas tucat táskádat lecserélheted egy igazán különleges egyedi darabra, amit mindenki megcsodál majd. És amikor neked szegezik a kérdést, hogy hol lehet ilyet venni, büszkén kihúzod magad és mosolyogva válaszolsz: „Ezt én varrtam!” 🙂

Hogyan tudod foltvarrással emlékezetessé tenni a nyarat?

A tanfolyam olyan nyári patchwork mintás darabokat tartalmaz, amelyeket strandoláshoz, utazáshoz használhatsz, vagy esetleg ajándékba is elkészíthetsz. Minden mintához tartozik nyomtatható varrási útmutató, részletes fázisfotókkal és méretarányos szabásmintákkal. Ezen kívül a fontosabb részeke varrását, elkészítését videón is megmutatom. 🙂

#1. A felhőűző napszemüvegtartó

Nyáron a női táska elengedhetetlen darabja a napszemüveg, de ha szeretnél rá vigyázni, kell hozzá egy mutatós tartó is. Ennek a kis tartónak az az előnye, hogy megvédi a napszemüveged a karcolódástól. Egyszerű minta, de érdemes mutatós anyagot választani hozzá. Ha vannak apróbb maradék anyagaid, az előlapot akár quilt-as-you go mintával, vagy hullámmintával is elkészítheted. 🙂 Ráadásul kedves kis ajándék lehet, ha személyre szabott anyagból készíted! A napszemüvegtartó mérete 8 x 18 cm. A varrási útmutató 12 oldalas , több mint 30 fázisfotót és méretarányos nyomtatható szabásmintát tartalmaz.

#2. Tenger gyümölcsei strandtáska

A gyereke imádni fogják! Versenyezni fognak ki vigye a táskát. De nem csak ők.. 😉 Egyszerűbb, kezdő darabnak is nevezhető ennek a kis vidám mintás strandtáskának az elkészítése. A minta kialakításához nagyon jól használhatóak maradék anyagok. A táska mérete: 40 x 50 cm. Az alkalmazott technika: quilt-as-you-go és raw edge applikálás. A leírás 8 oldalas, több mint 30 fázisfotót tartalmaz. A kis figurák sablonját ki tudod nyomtatni magadnak. A táska elkészítéséhez tartozó videók hossza: 10 perc

#3.Nyári táska iránytű mintával

Nem csak strandra való darab. Különleges iránytű minta, papírra varrás technikájával készült el. Amiben az a jó, hogy nem lehet elrontani! 🙂 A táska méretei: 36 cm magas, felső szélessége 46 cm, alsó szélessége 26 cm és 8 cm mély. A leírásban megtalálod a rejtett cipzáras zseb bevarrását, a táska összeállítását és a táskafülek megvarrását is. A szabásmintában részletes leírást találsz, több mint 80 fázisfotóval és méretarányos nyomtatható sablonnal. A leírás összesen 26 oldal. A minta megvarrásához tartozó videók hossza 22 perc.

#4. Mindent-elnyelő strandtáska

Egy hatalmas méretű: 50 x 40 cm pakolós strandtáska, aminek a mintája a homokos tengerpartot juttatja eszedbe. Belefér MINDEN, amire a strandon szükséged lehet! Tapasztalat szerint 4-5 törölközőt is képes elnyelni… 🙂 A technika bargello, raw edge applikáció és kézi díszítés. A varrási útmutató 18 oldalas, több mint 50 fázisfotót találsz meg a leírásban. Az applikációhoz szükséges sablonok méretarányosak, nyomtatás után azonnal használható. A táska mintájához tartozó minta elkészítéséhez tartozó videók hossza összesen 23 perc. A belső zseb bevarrásához segítséget nyújtó videó hossza 12 perc.

#5. Tengerparti séta asztalterítő

Ez Neked való lesz, ha valami igazán különleges darabot szeretnél megvarrni! Az asztalterítő mérete 95 x 95 cm. A blokkminta érdekessége, hogy kizökkent a megszokott elrendezésből és a minta egy másodlagos mintázatot is kiad. Ha tetszik a minta ágytakarót is készíthetsz belőle. Első ránézésre talán bonyolultnak tűnik, de a minta inkább csak „mozgalmas”. 🙂 A szabásmintában részletes leírást találsz több mint 30 fázisfotóval és a nyomtatható sablonnal. A leírás összesen 16 oldal. A mintához tartozó videók hossza: 22 perc.

#6. Toszkán utazótáska

Rövidebb hétvégi utazásokra nagyon praktikus méretű utazótáskára is szükséged lehet. 🙂 Tapasztalat szerint, érdemes lesz minden családtagnak varrni egy darabot! 😉 A táska mérete: 33 cm magas 46 cm széles és 20 cm mély, az elejét egyszerű applikált minta díszíti. Többféle zseb segít majd a kisebb-nagyobb dolgok elpakolásában. A varrási útmutató 21 oldalas, több mint 50 fázisfotót találsz meg a leírásban. Az elkészítéséhez tartozó videók hossza összesen 20 perc.

#7. Napozógyékény

Gyűjtsd össze a maradékokat, külön a sötét színeket és külön a világosabbakat. Nem baj, ha a zöld és a kék kicsit dominál benne, de más színekkel is elkészítheted. A blokkmintához méretarányos sablont kapsz. A hátoldala farmernadrág szárakból készült, amitől nagyon strapabíró és még környezetbarát is, mert legalább négy darab kidobásra ítélt nadrágot kell felhasználni hozzá! Készült hozzá egy lehajtható rész, aminek a segítségével összecsomagolhatod, hogy hordozhatóvá váljon.A mérete 90 cm x 180 cm. Hidd el ilyet nem lehet kapni se a drogériákban, se a kínai boltokban! 😉

#Bónuszok

Nyári foltos apróságok csomag. 🙂

+ Nyári foltos apróságok csomag

Kedvenc nyári foltos apróságok lépésről lépésre. 🙂 Nem titok, hogy az alábbi darabok elkészítésének részletes leírását a blogomban is megtalálod, de ha szeretnéd a gyűjteményedbe őket, akkor mind a négy darab PDF változatát ajándékba megkapod a tanfolyam mellé.

1. Hullámvonalas napszemüvegtartó A napszemüvegtartó nemcsak praktikus, de elkészítése közben megismerkedhetsz a hullámminta egyik technikájával. Vigyázz, ha egyet megvarrtál nincs megállás! Kezdheted a sorozatgyártást! 🙂 A tartó mérete: 19 cm széles, 7,5 cm magas és 4 cm széles a talpa

2. Trópusi neszesszer A neszesszer elkészítéséhez nincs másra szükség, csak egy tetszetős nagymintás anyagra. Ennél a darabnál nem foltokból készült el a minta, a de a foltvarrás másik fontos elemét a tűzést lehet rajta gyakorolni. Nem kell mást tenni, csak követni a tűvel a mintát. Ha ez már jól megy, akkor megpróbálkozhatsz a tűfestéssel is. 🙂 A kész neszi méretei: 23 cm széles, 13 cm magas a talpa pedig 4 cm széles

3.Teknősös pénztárca Könnyen elkészíthető kis pénztárca, applikált mintával. Ezen a darabon a kézi applikálást lehet gyakorolni. A mintával együtt is gyorsan elkészíthető darab, praktikus ajándékötlet is. A pénztárca 12 cm széles és 8,5 cm magas.

4. Dinnye tolltartó Mi lenne jó a dinnyeszezon végére még iskolakezdés előtt? Egy dinnye alakú tolltartó! 🙂 Elkészítéséhez a quilt-as-you-go technikát javaslom. Ha még nem találkoztál vele, akkor ez egy remek alkalom, hogy elkezdj ismerkedni az alapjaival! Meglátod, szeretni fogod! 🙂 Figyelem, a darab kicsit összetettebb, a gépi varrás mellett kézi varrásra is szükség lesz! De nem fogod megbánni, a gyerekek (is) imádják! A tolltartó mérete: 22 cm széles és 11 cm magas.

Mit üzennek, akik már kérték a Nyári tanfolyamot?

w

„Kézzelfogható „hasznon” kívül nagyon jónak tartom, hogy a mai rohanó, anyagias világunkban olyan elfoglaltságot kínálsz, ami értékteremtő a szó minden értelmében, ami kicsit lelassít, szemlélődésre késztet. Én a FB-on csak szemlélődő vagyok és nem tudok minden darabot olyan tempóban elkészíteni, mint a többiek, de csodálattal nézem a munkáikat és jó látni, ahogy örülnek egymás sikerének. Nem csak varrni tanítod a lányokat, asszonyokat, hanem igazi közösségépítő munkát is végzel! Köszönet érte!”

Kiss Anna

w

Iránytű minta: „Bezárkóztam, lehűtöttem a lakást és megvarrtam egy az „izzó” iránytűt. Nagyon jó mulatság volt.

w

Bargello táska: „Imádtam készíteni ezt a mintát. Annyira hálás vagyok Szilvi, nélküled soha bele nem vágtam volna ekkora feladatokba. A napokban kezembe került egy néhány évvel ezelőtti patchwork újság, ahol bargello-s faliképet csodáltam meg annak idején, és sóhajtoztam, hogy nekem sajnos ilyen soha az életben nem lesz, hozzá nem mernék fogni. Nagyon szerettem, tényleg. És a mérete! Ma kelesztőtálat, nyújtólapot, egyebeket vittem benne, hát….. elvesztek benne…..

Martin Péterné Ildikó

Megrendelés itt

A pályába heveretett egy szelő kréles vicsodás. A közés hat vitortjával együtt bogatott rebejtésben, s egy sziva küllőjében sedt.

Patchwork a strandon

Napszemüvegtartó

A napszemüvegtartó mérete 8 x 18 cm. Elengedhetetlen kelléke a nyári strandolásnak. 🙂 Egyszerű minta, de érdemes mutatós anyagot választani hozzá. Ha vannak apróbb maradék anyagaid, az előlapot akár quilt-as-you go mintával, vagy hullámmintával is elkészítheted. 🙂

Tenger gyümölcsei strandtáska

A gyereke imádni fogják! Versenyezni fognak ki vigye a táskát. De nem csak ők.. 😉 A táska mérete: 40 x 50 cm. Egyszerűbb, kezdő darabnak is nevezhető ennek a kis vidám mintás strandtáskának az elkészítése.

Női táska iránytű mintával

Nem csak strandra való darab. Különleges mintája, papírra varrás technikájával készült el. Amiben az a jó, hogy nem lehet elrontani! 🙂 A táska méretei: 36 cm magas, felső szélessége 46 cm, alsó szélessége 26 cm és 8 cm mély.

Mindent elnyelő strandtáska

Egy hatalmas méretű: 50 x 40 cm pakolós strandtáska, aminek a mintája a homokos tengerpartot juttatja eszedbe. Belefér MINDEN, amire a strandon szükséged lehet! Tapasztalat szerint 4-5 törölközőt is képes elnyelni… 🙂 A technika bargello, raw edge applikáció és kézi díszítés.

Tengerparti séta terítő

Ez Neked való lesz, ha valami igazán különleges darabot szeretnél megvarrni! Az asztalterítő mérete 95 x 95 cm. A blokkminta érdekessége, hogy kizökkent a megszokott elrendezésből és a minta egy másodlagos mintázatot is kiad. Ha tetszik a minta ágytakarót is készíthetsz belőle. Első ránézésre talán bonyolultnak tűnik, de a minta inkább csak „mozgalmas”. 🙂

Toszkán utazótáska

Rövidebb hétvégi utazásokra nagyon praktikus méretű utazótáskára is szükséged lehet. 🙂 Tapasztalat szerint, érdemes lesz minden családtagnak varrni egy darabot! 😉 A táska mérete: 33 cm magas 46 cm széles és 20 cm mély, az elejét egyszerű applikált minta díszíti. Többféle zseb segít majd a kisebb-nagyobb dolgok elpakolásában.

Napozógyékény

Ilyen napozógyékényt nem lehet kapni se a drogériákban, se a kínai boltokban! 😉 Méretei 90 x 180 cm. A blokkmintához méretarányos sablont kapsz, és részletes varrási útmutatót. A hátoldala farmernadrág szárakból készült, amitől nagyon strapabíró. Készült hozzá egy lehajtható rész, aminek a segítségével összecsomagolhatod, hogy hordozhatóvá váljon.

14950 Ft helyett

8970 Ft

Gyakori kérdések és válaszok

 

Mikor férek hozzá az online tanfolyamhoz?

A vásárlás után azonnal hozzáférsz. Kapsz egy levelet „megrendelésed teljesítve” címmel, amiben megtalálod a letölthető anyagok linkjeit és a zárt oldalhoz tartózó linket is.

Mikor jár le a tanfolyami hozzáférésem?

Minimum egy évig garantáltan eléred a tartalmakat, de a gyakorlatban a hozzáférésed „korlátlan”. A legelső online anyagokat 2015 óta folyamatosan el lehet érni.

Megkapom postán a szabásmintákat?

Nem. A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé az anyagok nyomdai elkészítését illetve külön postázását. Postán csak külön megvásárolt anyagcsomagokat küldök, de ebben az esetben a megrendelésed a postaköltséget is fogja tartalmazni.

Le tudom tölteni a videókat?

Nem, de a zárt oldalon keresztül bármikor megtekintheted őket. A hozzáférésed korlátlan. Csak internet hozzáférés szükséges hozzá és az egyedi belépési neved és jelszavad.

Kerékgyártó Szilviának hívnak.

1998-ban sajátítottam el az alapokat Debrecenben. Az oktatóm a Magyar Foltvarró Céh alapító tagja volt. Majd több tanfolyamon is részt vettem Budapesten, ahol már haladó technikákat tanultam. Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy a tudásomat bővítsem. Az Interneten fizetős online tanfolyamok segítségével folyamatosan tudom magam képezni. 2019-ben az Európai Patchwork találkozón élő workshopon is részt vettem, hogy tovább fejlesszem a tudásomat.

2014. árilisától kezdve a munkáimról folyamatosan hírt adok a Szilvi Foltvarró blogjában, ahol jelenleg közel 300 blogbejegyzés olvasható. Igyekszem részletes fázisfotókkal, leírással tarkítani a bejegyzéseket, hogy másoknak is meghozzam a kedvet a foltvarráshoz.

2015. júniusában indítottam el a Patchwork Suli Alapok ingyenes online tanfolyamot. Két év alatt közel 2000 fő végezte el ezt. Nagyon sok köszönő levelet, pozitív visszajelzést kaptam, az ő biztatásukra készítettem el a folytatást.

2015. novembertől havi rendszerességgel jelent meg a "Foltvarrás Szilvivel" online magazin. 2019. decemberéig több száz fő tartozott a magazin olvasók táborába.

2020. januártól az "online magazin" átalakult egy online Foltvarró Klubbá, ami az Iránytű Foltvarró Kör nevet viseli. A Klubon belül, minden hónapban megjelenik 1-2 konkrét patchwork darab elkészítésének varrási útmutatója, és nyomtatható szabásmintája. A legtöbb esetben részletes videó anyag is segíti az elkészítés menetét. Folyamatosan bővülő videótár és zárt blogbejegyzések is színesítik a tartalmat.

2015 óta rendszeresen pályázom a Magyar Foltvarró Céh pályázataira.

2021-ben a "Kincs, ami körülvesz" című pályázaton, a "Gyermeki ámulat" című textilképemmel megnyertem a Juki Magyarország különdíját. 🙂 A quilt a kislányom portréját ábrázolja.

2023-ban a "Lehetetlen" című pályázatommal a legjobb kézi tűzés kategóriában nyertem el a zsűri díját.

2015-ben munkáimra felfigyelt Magyarország első számú kreatív magazinja, a Praktika magazin is, ahol több munkám is megjelent.

2020-tól kezdve pedig Magyarország egyetlen nyomtatott Foltvarróknak szóló újságában, a Hírfoltokban is rendszeresen jelennek meg írásaim, ahol szakmai cikkek mellett foltvarrással kapcsolatos hírekről, érdekességekről is beszámolok.

Online felületen több interjú is megjelent velem a Nők Lapja cafén, A Több, mint hobbi oldalán, vagy a Hello Bizniszen. 2014-ben szerepeltem az RTL Klub reggeli műsorában és több alkalommal a Duna TV Családbarát műsorában is, ahol minden alkalommal egy-egy alkalomhoz köthető foltos apróság elkészítését mutattam meg a nézőknek, amellett, hogy igyekeztem a foltvarrást népszerűsíteni a munkáimmal. 🙂

A médiamegjelenésekről még itt olvashatsz részletesebben: Médiamegjelenések