Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Tudni szeretnéd, hogyan készíts linónyomatot textilre?

Téged is elvarázsolnak a linónyomattal készített textilminták? Szeretnéd megtanulni a linómetszés alapjait? A „Linónyomat textilre” című online tanfolyam elvégzése után, nem csak egyedi linómintákat tudsz majd készíteni, de azok segítségével igazán különleges textilmunkákat is tudsz majd varrni magadnak! Vigyázat! Függőséget okoz! 😉

Vásárold meg még ma a tanfolyamot, hogy minél hamarabb elsajátítsd ezt a különleges technikát!

Szeretnéd te is elsajátítani a linómetszés alapjait?

Az online tanfolyam segítségével megismerheted a legfontosabb eszközöket, elsajátíthatod, hogyan kell linómetszetet készíteni és megtanulhatod, hogyan lesz a metszetből lenyomat, így képes leszel akár papírra, akár textilre mintát varázsolni.

Ám ezzel még nincs vége!

A textilre készített linónyomatot különböző hímzésmintákkal díszítheted és végül egyedi darabokat varrhatsz belőle. Lehet az egy kisebb neszesszer, egy párnahuzat, egy falikép, vagy akár egy különleges táska!

Dijanne Cevaal munkáival először 2017 őszén találkoztam Ezüstvölgyben. Lenyűgözőnek találtam a különleges, egyedi stílusát és az igen aprólékos, zömében kézzel készült munkáit.

A hölgy egy ausztrál textilművész. A munkáira jellemző, hogy saját festésű anyagokat használ, amire saját tervezésű, hihetetlenül aprólékos linónyomatot készít, végül pedig gazdagon díszíti kézi hímzéssel -tűzéssel. Emellett megjelenik a munkáiban a kézi vagy gépi applikáció is. Nézd meg milyen csodálatos darabokat készít:

Az alapos előkészítést követően, 2018. nyarán négy workshopot is tartottam „Linónyomat készítése textilre” címmel. A személyes oktatás gyakorlati tapasztalataiból született meg a workshop online változata.

Nézzük mit tartalmaz a tanfolyam?

Linónyomat textilre online tanfolyam anyaga

#1. Linómetszés -eszközök

Ebben a részben először megismerkedünk azokkal az eszközökkel, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy el tudd kezdeni a linómetszést. Adok ötleteket arra vonatkozóan is, hogy hol tudod beszerezni ezeket a kellékeket, alapanyagokat.

A leckéhez tartozó videók hossza: 20 perc

#2. Linómetszés

Megtanulhatod, hogyan kell a linómetszetet elkészíteni. Megmutatom a különböző késeket, hogy melyik mintához milyen kést érdemes választani, valamint hogy mire kell figyelni a metszés közben és hogyan tudod korrigálni az esetleges hibákat.

A lecke 20 percnyi videóanyagot tartalmaz.

#3. Linónyomat készítése papírra

Megtanulhatod, hogyan kell a linónyomatot papírra felvinni. Olyan megoldást mutatok, amit otthon egyszerűbb eszközökkel is meg tudsz csinálni anélkül, hogy mindenféle speciális eszközt kellene vásárolnod. 🙂

A lecke 20 percnyi videóanyagot tartalmaz.

#4. Linónyomat készítése textilre

Ebben a leckében megmutatom, milyen festéket érdemes használni akkor, ha a linónyomatot textilre szeretnéd alkalmazni. Látni fogod, hogy a festék felhordásához is más módszert javaslok, mint a hagyományos linónyomat készítésénél. A leckéhez tartozó videók hossza: 30 perc

#5. Díszítő hímzések

Külön leckében találod meg azokat az alap öltéstípusokat, (futó öltés, hátraöltés, száröltés, francia-csomó, keresztöltés láncöltés, stb.) amelyeket kis gyakorlással használhatsz a mintát díszítéséhez.

A leckéhez tartozó videók hossza: 20 perc

#6. Táska szabásminta

Ajándékba megkapod az „All for love” elnevezésű kézitáska varrási útmutatóját PDF-ben, amivel egyedi linónyomatos, hímzett táskát készíthetsz magadnak.

A leírás 16 oldalas és több mint 50 fázisfotót tartalmaz!

Képes összefoglaló a 2018. Nyári workshop-okból:

Válogatás a már elkészített darabokból:

#Bónuszok

Mintagyűjtemény

+ Linónyomatminták -mintacsomag

A tanfolyam mellé kapsz egy kiegészítő sablongyűjteményt. Ennek segítségével azonnal gyakorolhatod a technikát, és elkészítheted az első saját metszeteidet. A kész metszetekkel egyedi nyomatokat készíthetsz, akár papírra, akár textilre. A mintázott textilből varrhatsz párnahuzatot, faliképet, neszesszert és táskát is.

#Bónuszok 2

Zöldségek és gyümölcsök

+ Linónyomatminták -mintacsomag 2

Készül egy újabb mintacsomag a tanfolyam mellé, amivel zöldség-, gyümölcs- és különböző levélmintákat készíthetsz el. A mintákat nagyon jól lehet használni Öko-zsákok, beváráslótáskák elkészítéséhet.

Megrendelés itt

 

„Linónyomat textilre”

online tanfolyam tartalma

Linómetszés eszközök

Ebben a részben először megismerkedünk azokkal a legszükségesebb eszközökkel, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy el tudd kezdeni a linómetszést. Adok ötleteket arra vonatkozóan is, hogy hol tudod beszerezni ezeket a kellékeket, alapanyagokat.

Linómetszés

Megtanulhatod, hogyan kell a linómetszetet elkészíteni.

Linónyomat papírra

Megtanulhatod, hogyan kell a linónyomatot papírra felvinni. Olyan megoldást mutatok, amit otthon egyszerűbb eszközökkel is meg tudsz csinálni, anélkül, hogy mindenféle speciális eszközt kellene vásárolnod. 🙂

Linónyomat készítése textilfestékkel

Ebben a leckében megmutatom, hogy milyen festéket érdemes használni akkor, ha a linónyomatott textilre szeretnéd alkalmazni. Látni fogod, hogy a festék felhordásához is más módszert javaslok, mint a hagyományos linónyomat készítésénél

Díszítő hímzések

Külön leckében találod meg azokat az alap öltéstípusokat, (futó öltés, hátraöltés, száröltés, francia-csomó, keresztöltés láncöltés stb.) amelyeket kis gyakorlással használhatsz a mintát díszítéséhez.

Táska szabásminta

Ajándékba megkapod az „All for love” elnevezésű kézitáska varrási útmutatóját PDF-ben, amivel egyedi linónyomatos, hímzett táskát készíthetsz magadnak. A leírás 16 oldalas és több mint 50 fázisfotót tartalmaz!

A tanfolyam ára: 10950 Ft helyett

6570 Ft

Gyakori kérdések és válaszok

 

Mikor férek hozzá az online tanfolyamhoz?

A vásárlás után azonnal hozzáférsz. Kapsz egy levelet „megrendelésed teljesítve” címmel, amiben megtalálod a letölthető anyagok linkjeit és a zárt oldalhoz tartózó linket is.

Mikor jár le a tanfolyami hozzáférésem?

Minimum egy évig garantáltan eléred a tartalmakat, de a gyakorlatban a hozzáférésed „korlátlan”. A legelső online anyagokat 2015 óta folyamatosan el lehet érni.

Megkapom postán a szabásmintákat?

Nem. A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé az anyagok nyomdai elkészítését illetve külön postázását. Postán csak külön megvásárolt anyagcsomagokat küldök, de ebben az esetben a megrendelésed a postaköltséget is fogja tartalmazni.

Le tudom tölteni a videókat?

Nem, de a zárt oldalon keresztül bármikor megtekintheted őket. A hozzáférésed korlátlan. Csak internet hozzáférés szükséges hozzá és az egyedi belépési neved és jelszavad.

Kerékgyártó Szilviának hívnak. 1998-ban sajátítottam el az alapokat Debrecenben. Az oktatóm a Magyar Foltvarró Céh alapító tagja volt. Majd több tanfolyamon is részt vettem Budapesten, ahol már haladó technikákat tanultam.

A munkáimról folyamatosan hírt adok a Szilvi Foltvarró blogjában, ahol jelenleg több mint 150 blogbejegyzés olvasható. Igyekszem részletes fázisfotókkal, leírással tarkítani a bejegyzéseket, hogy másoknak is meghozzam a kedvet a foltvarráshoz.

2014. őszén megjelent velem egy interjú a Nők Lapja cafén, majd szerepeltem az RTL Klub reggeli műsorában és a Duna TV Családbarát műsorában is.

A munkáimra felfigyelt Magyarország első számú kreatív magazinja, a Praktika magazin is, ahol több munkám is megjelent 2015. december óta.

Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy a tudásomat bővítsem. Az Internten online tanfolyamok segítségével folyamatosan tudom magam képezni. Így olyan neves foltvarróktól tudtam tanulni, mint Mimi Dietrich, Gloria Loughman, Carol Doak, Anne Petersen.

2015. júniusában indítottam el a Patchwork Suli Alapok ingyenes online tanfolyamot. Az elmúlt két évben közel 2000 fő végezte el azt. Nagyon sok köszönő levelet, pozitív visszajelzést kaptam, az ő biztatásukra készítettem el a folytatást.

2015. novemberében jelent meg az első Foltvarrás Szilvivel online magazin, ami 2020. januárjában átalakult az Iránytű Foltvarró Körré, ami egy online tagsági rendszer keretében nyújtott előfizetéses szolgáltatás. Részleteket itt találsz: Iránytű Foltvarró Kör.