Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Szeretnéd igazán különleges saját készítésű karácsonyi ajándékkal meglepni szeretteidet?

  • Szükséged lenne néhány jó ötletre, amivel egyedi készítésű foltos darabbal tudod meglepni a családtagokat, barátokat?
  • Jó lenne a karácsonyi asztalra valami különleges terítő?

Amennyiben ezek a kérdések benned is felmerültek,

akkor válaszd a karácsonyi online tanfolyamot különleges karácsonyi patchwork szabásmintákkal!

{

„Elkészültem a karácsonyi neszivel, igaz, nem éppen karácsonyi anyagokból… Most alkalmaztam először a papírra varrás technikáját, nagyon jó volt csinálni. Nagyon örülök, hogy összehoztam… Köszi Szilvi!

Anna

Minták a szeretet ünnepére

Saját magad is készíthetsz igazán különleges egyedi, személyre szabott karácsonyi ajándékot, amit mindenki megcsodál majd. 🙂

Hogyan tudod foltvarrással emlékezetessé tenni a karácsonyt?

A tanfolyam olyan karácsonyi patchwork darabokat tartalmaz, amelyeket a karácsonyi dekorációnak is elkészíthetsz, vagy ajándékba is megvarrhatsz. Minden mintához tartozik nyomtatható varrási útmutató, részletes fázisfotókkal és méretarányos szabásmintákkal. Ezen kívül a fontosabb részeke varrását, elkészítését videón is megmutatom. 🙂

#1. Karácsonyi asztali futó gyors-technikával

Az asztali futó mérete 40 x 100 cm. A minta háromszögekből és négyszögekből áll, de az elkészítéséhez negyedelt négyzetek, felezett négyzetek és gyors-technikás repülő vadlibákat alkalmaztam. A technika gyors, 3 féle anyag szükséges az elkészítéséhez, akár karácsonyi ajándéknak is kiváló lehet, mert néhány óra alatt el tudod készíteni!

Ha Te is szeretnéd megvarrni, a varrási útmutatóban minden segítséget meg fog hozzá kapni. A nyomtatható leírás 11 oldalas, több mint 40 fénykép készült a leíráshoz.

#KEZDŐ SZINT

#2. Asztali futó-terítő a "gyönyörű hegy" mintával

A kész futó mérete 130 x 38 cm, vagy lehet ezt „duplázni” a képen látható mintára, ami 130 x 76 cm lesz.

A minta egy trükkös gyors-technikával készül el. Az elkészítéséhez részletes fázisfotókat és videósegítséget is nyújtok. A minta leírás végén több változatot is találsz, amivel más méretű terítőt, vagy akár ágytakarót is készíthetsz.

A varrási útmutató 12 oldalas, több mint 30 fázisfotóval. A leckében találsz két rövid videót is, ami megmutatja a blokk elkészítésének menetét. Ezzel már biztosan gyerekjáték lesz a futó (vagy akár takaró) megvarrása. 🙂

#KEZDŐ SZINT

#3. Karácsonyfa-függőkkel díszített terítő

A kész terítő mérete 44 x 111 cm, a nagyobb méret pedig 58 x 129 cm.

A blokkminta nem hagyományos, de hagyományos elemeket tartalmaz. Ha már nem idegenkedsz az íves varrástól, a részeg ember blokkból egy kis módosítással, klasszikus karácsonyfa függőt varázsolhatsz. Egymás mellé (alá helyezve) gyönyörű karácsonyi futót készíthet akár ajándékba is! Természetesen használhatsz hozzá klasszikus karácsonyi színeket is. A mintát igazán izgalmassá teszi, ha bátran mered díszíteni különböző tűzésmintákkal! A minta kezdő szintű tudást igényel, de ha kicsit félsz az íves varrástól találsz a leírásban egy nagyobb méretű blokkot is, aminél már könnyebben lehet venni az íves varrás adta akadályokat. 🙂

A leckében a blokk elkészítésér egy 15 perces videó mutatja meg. A leírást PDF formában le tudod magadnak tölteni, ami összesen 12 oldalas.

#KEZDŐ SZINT

#4. karácsonyi csillagmintás takaró

Az eredeti quilt méret 110 x 110 cm, de készíthetsz nagyobb 200 x 200 cm-es takarót is belőle.

minta kétféle blokkból áll, egy összetettebb vcsillagmintából és a kalsszikus kunyhómintából.

A csillagmintás blokk igen összetett, de többféle gyorstechnikát használtam a készítésekor. A blokkok mérete 24 cm, emiatt haladó szintű minták közé tartozik. De a leírásban megtalálod a minta nagyobb változatát is, ami már 40 cm-es blokkból állítható össze, így bátrabb kezdő foltvarrók is belevághatnak. 🙂 Ebben az esetben viszont a középminta mérete 170 cm-re nő, vagyis elsősorban francia ágytakarónak javasolom elkészíteni a nagyobb méretű quiltet.

# KEZDŐ-HALADÓ SZINT

#5. Dália mintás terítő karácsonyfa alá

Kétféle méretben varrhatod meg: 40 cm vagy 60 cm átmérőjű dáliát készíthetsz.

A dália mintát többféleképpen is el lehet készíteni, de én most egy gyorsabb egyszerűbb megoldást hoztam. Az alapot papírra varrás technikájával készítettem el, ráadásul „szalagban”, hogy gyorsabban haladjon. Az íves varrást azért nem fogod megúszni, így ezt a mintát akkor javaslom, ha az íves varrás már nem idegen Neked.

A varrási útmutatóhoz készült sok fázisfotó és nyomtatható sablon. A teljes leírás 21 oldal. A végleges összeállításhoz videó segítséget is kapsz. 🙂

#HALADÓ SZINT

#6. Csavart kunyhó asztali futó

A kész futó mérete 80 cm hosszú és 40 cm széles.

Újabb asztali futó, egy igen különleges, csavart kunyhó mintával. A minta papírra varrás technikával készül. A sablon alapján nemcsak futót, de asztalközepet és akár terítőt is készíthetsz. Ha sok karácsonyi anyagmaradékod van, remélhetőleg mindet el tudod hozzá használni! Ha nincs készülj fel, mert legalább 13 féle anyagot kell hozzá összeszedned. Persze ez nem kötelező, csak ajánlott. 🙂 Minimum 3 féle kell hozzá.

A minta elkészítéséhet összesen 26 percnyi videót találsz a leckében. A leírást ki is tudod nyomtatni magadnak a szükséges sablonokkal együtt. Összesen 17 oldalas a PDF hozzá.

#HALADÓ SZINT

#7. Csillagmintás neszesszer

A kész neszesszer méretei: 27 cm széles, 12 cm magas és 6 cm mély.

Egy kis neszesszer szabásminta lesz, egyszerű foltos szabásmintával díszítve. A cél, hogy ezzel egyedivé tudd tenni a „szokásos” karácsonyi ajándékokat (Pl, tusfürdő, testápoló, borotvahab…stb.) Gyorsan elkészíthető darab , hogy minél több ajándékot elkészíthess belőle! A leckében több mint 20 percnyi videóanyagot is találsz, ami a blokk megvarrásától a neszesszer összeállításáig mindent megmutat.

A letölthető varrási útmutató összesen 15 oldalas, ami 60 fázisfotót és nyomtatható sablont tartalmaz.

#TÁSKAVARRÁS-KEZDŐ SZINT

#8. Hétvégi utazótáska

A kész táska mérete: 38 cm széles, 26 cm magas és 10 cm mély.

Kisebb méretű utazótáska kifejezetten hétvégi úti-célokhoz. Igyekeztem férfiasabb szín-összeállítást készíteni. A táska oldalát egy patchwork minta is díszíti, ami hasonlít a „gyönyörű hegy” mintához, de itt már sablont használunk. A táska szabásmintája és a díszítéshez szükséges sablont le tudod tölteni. Az elkészítést részletes fázisfotók segítik. A rejtett cipzár bevarrásához videósegítséget is találsz.

A varrási útmutató 21 oldalas és több mint 50 fázisfotót és nyomtatható méretarányos szabásmintát tartalmaz.

#TÁSKAVARRÁS-HALADÓ SZINT

#Bónuszok

Karácsonyi apróságok csomag. 🙂

+ Karácsonyi apróságok csomag

Kedvenc karácsonyi apróságok lépésről lépésre. 🙂 Nem titok, hogy az alábbi darabok elkészítésének részletes leírását a blogomban is megtalálod, de ha szeretnéd a gyűjteményedbe őket, akkor mind a négy darab PDF változatát ajándékba megkapod a tanfolyam mellé.

1.Csengettyű alakú kulcstartó

Az első darab az egyik tavalyi nagy kedvenc: a csengettyű alakú kulcstartó. Elég hozzá egy kis anyagmaradék a maradékos dobozból. Barátnőknek, barátoknak, kollégáknak gyorsan elkészíthető kis apróság, aminek mindenki örülni fog. A kis kulcstartó quilt-as-you-go technikával készült, így az alapja igencsak haladós. A befejező munkálatok kézzel készülnek, így van benne igazi kézimunka is. 🙂

2.Fenyőfás tasak

Karácsonykor előfordul, hogy nem mindenkinek tudunk igazán személyes, egyedi ajándékot vásárolni, de ettől még, ha rászánunk egy kis időt különlegessé tehetjük azt a csomagolással. A sógoromról tudom, hogy nagyon szereti a képen látható csokoládét. Vásároltam belőle egy csomaggal, de a megszokott csomagolópapír helyett egy patchwork tasakba tettem bele. Ugye, mennyivel szebb így?

3.Bortartó tasak

Karácsonyra a férfiaknak gyakran kapnak ajándékba valamilyen üveg italt. Hoztam egy ötletet, amivel a csomagolást egyedivé és igazán ünnepivé lehet tenni. Nem kell hozzá más, csak néhány csík karácsonyi anyag. Ha szerencsénk van, találunk belőlük eleget a rongyoszsákban. Természetesen, nem kell kifejezetten karácsonyi anyagból készíteni a tartót, használhatunk hozzá bármilyen maradék anyagot!

4.Skandináv stílusú bögrealátét

A következő ajándékötlet néhány skandináv stílusú bögrealátét. A piros fehér mellé ajánlom a kék szín használatát is, de természetesen más szín-kombinációban is elkészítheted. Azért arra érdemes figyelni, hogy karácsonyi hangulat kedvért karácsonyi, vagy hópehely mintás anyagokat használj hozzá. A minta segítségével nagyobb méretű mutatós karácsonyfa-díszeket, vagy dekorációt is készíthetsz. Sőt, még neszesszert is díszíthetsz vele. A minták igen kicsik, ezért papírra varrás technikával készültek el. A letölthető szabásmintában megtalálod a nyomtatható sablont a varráshoz. A leírásban pedig az elkészítési útmutatót hozzá! Az alátét mérete: 12 x 12 cm

#Bónuszok 2

Karácsonyi apróságok 2. csomag. 🙂

+ Karácsonyi apróságok csomag

1. Mikulás karácsonyfadísz papírra varrás technikával

Az egyszerű ki dísz, maradék anyagokból elkészíthető. A technika megegyezik a fenyőfás falikép technikájával. Letölthető méretarányos sablonnal.

2. Karácsonyfadísz katedrál ablak technikával

A katedrál ablak technika egyik változatának segítségével különleges karácsonyfa-díszeket varázsolhatsz.

3. Asztali karácsonyfák

Egyszerű kis fenyőfa asztali dísz. A sablon segítségével elkészíthetőek a darabjai.

4. Aranyló jég poháralátét

Egy minta segítségével különböző szín-összeállításban többféle hatszögletes poháralátétet készíthetsz. A minta papírra varrással készül. A sablon tartalmaz egy kisebb méretet is, amiből különleges fenyődíszeket varrhatsz. 🙂

Mit üzennek, akik már kérték a Karácsonyi online tanfolyamot?

w

„Kézzelfogható „hasznon” kívül nagyon jónak tartom, hogy a mai rohanó, anyagias világunkban olyan elfoglaltságot kínálsz, ami értékteremtő a szó minden értelmében, ami kicsit lelassít, szemlélődésre késztet. Én a FB-on csak szemlélődő vagyok és nem tudok minden darabot olyan tempóban elkészíteni, mint a többiek, de csodálattal nézem a munkáikat és jó látni, ahogy örülnek egymás sikerének. Nem csak varrni tanítod a lányokat, asszonyokat, hanem igazi közösségépítő munkát is végzel! Köszönet érte!”

Kiss Anna

w

„A twistert nagyom imádtam, szinte egyhuzamban varrtam. A napokban vendégeim voltak és megmutattam a kincseimet . Könyörögtek,hogy adjam el, bár mit kérhetek érte megadják. Hmmm nem volt kérdés, nem adtam el !!! :)”

Bori

 

w

„Nagyon hálás vagyok azért hogy ennyi segítséget nyújtottál a megvalósításhoz. Biztos sokszor csuklottál 🙂 Az elején szinte ott voltál velem munka közben. Tanácstalanul álltam az anyagaim előtt, s azt sem tudtam, hogy kezdjek neki . S akkor jöttek a videóid, leírásaid 🙂 Élveztem végig készíteni. Még egyszer nagyon köszönöm! 🙂 „

Kati

w

„Elkészültem a karácsonyi neszivel, igaz, nem éppen karácsonyi anyagokból… Most alkalmaztam először a papírra varrás technikáját, nagyon jó volt csinálni. Nagyon örülök, hogy összehoztam… Köszi Szilvi!

Anna

w

„Nagy-nagy örömmel szeretném Nektek megmutatni az elkészült terítőm em is gondoltam volna, hogy valamennyire sikerülni fog! Ezer köszönet Szilvi érte!”

Andi

 

Megrendelés itt

 

Patchwork karácsony

#1. Karácsonyi asztali futó gyors-technikával

Az asztali futó mérete 40 x 100 cm. A minta háromszögekből és négyszögekből áll, de az elkészítéséhez negyedlet négyzetek, felezett négyzetek és gyors-technikás repülő vadlibákat alkalmaztam. Ha Te is szeretnéd megvarrni, a varrási útmutatóban minden segítséget meg fog hozzá kapni. Több mint 40 fénykép készült a leíráshoz.

A technika gyors, 3 féle anyag szükséges az elkészítéséhez, akár karácsonyi ajándéknak is kiváló lehet, mert néhány óra alatt el tudod készíteni!

#2. Karácsonyfa-függőkkel díszített terítő

A blokkminta nem hagyományos, de hagyományos elemeket tartalmaz. Ha már nem idegenkedsz az íves varrástól, a részeg ember blokkból egy kis módosítással, klasszikus karácsonyfa függőt varázsolhatsz. Egymás mellé (alá helyezve) gyönyörű karácsonyi futót készíthet akár ajándékba is! Természetesen használhatsz hozzá klasszikus karácsonyi színeket is! A mintát igazán izgalmassá teszi, ha bátran mered díszíteni különböző tűzésmintákkal!

# 3. Asztali futó gyönyörű hegy mintával

A minta egy trükkös gyors-technikával készül el. Az elkészítéséhez részletes fázisfotókat és videósegítséget is nyújtok. A minta leírás végén több változatot is találsz, amivel más méretű terítőt, vagy akár ágytakarót is készíthetsz.

A varrási útmutató 12 oldalas, több mint 30 fázisfotóval.

#4. Karácsonyi csillagmintás takaró
#5. Dália mintás terítő karácsonyfa alá

A dália mintát többféleképpen is el lehet készíteni, de én most egy gyorsabb egyszerűbb megoldást hoztam. Az íves varrást azért nem fogod megúszni, így ezt a mintát akkor javaslom, ha az íves varrás már nem idegen Neked. Kétféle méretben varrhatod meg: 40 cm vagy 60 cm átmérőjű dáliát készíthetsz. A varrási útmutatóhoz készült sok fázisfotó és nyomtatható sablon. A teljes leírás 21 oldal.

#6. Csavart kunyhó mintás asztali futó

Újabb asztali futó, közkívánatra a csavart kunyhó mintával. A minta papírra varrás technikával készül.Az elkészítéséhez videó segítséget és sablont kapsz. A sablon alapján nemcsak futót, de asztalközepet és akár terítőt is készíthetsz. Ha sok karácsonyi anyagmaradékod van, remélhetőleg mindet el tudod hozzá használni! Ha nincs készülj fel, mert legalább 13 féle anyagot kell hozzá összeszedned. Persze ez nem kötelező, csak ajánlott. 🙂 Minimum 3 féle kell hozzá.

#7. Csillagmintás neszesszer

Egy kis neszesszer szabásminta lesz, egyszerű foltos szabásmintával díszítve. A cél, hogy ezzel egyedivé tudd tenni a „szokásos” karácsonyi ajándékokat (Pl, tusfürdő, testápoló, borotvahab…stb.) Gyorsan elkészíthető darab , hogy minél több ajándékot elkészíthess belőle!

#8. Hétvégi utazótáska

Kisebb méretű utazótáska kifejezetten hétvégi úti-célokhoz. Igyekeztem férfiasabb szín-összeállítást készíteni. A táska oldalát egy patchwork minta is díszíti, ami hasonlít a „gyönyörű hegy” mintához, de itt már sablont használunk. A táska szabásmintája és a díszítéshez szükséges sablont le tudod tölteni. Az elkészítést részletes fázisfotók segítik. A rejtett cipzár bevarrásához videósegítséget is találsz.

14950 Ft

Gyakori kérdések és válaszok

 

Mikor férek hozzá az online tanfolyamhoz?

A vásárlás után azonnal hozzáférsz. Kapsz egy levelet „megrendelésed teljesítve” címmel, amiben megtalálod a letölthető anyagok linkjeit és a zárt oldalhoz tartózó linket is.

Mikor jár le a tanfolyami hozzáférésem?

Minimum egy évig garantáltan eléred a tartalmakat, de a gyakorlatban a hozzáférésed „korlátlan”. A legelső online anyagokat 2015 óta folyamatosan el lehet érni.

Megkapom postán a szabásmintákat?

Nem. A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé az anyagok nyomdai elkészítését illetve külön postázását. Postán csak külön megvásárolt anyagcsomagokat küldök, de ebben az esetben a megrendelésed a postaköltséget is fogja tartalmazni.

Le tudom tölteni a videókat?

Nem, de a zárt oldalon keresztül bármikor megtekintheted őket. A hozzáférésed korlátlan. Csak internet hozzáférés szükséges hozzá és az egyedi belépési neved és jelszavad.

Kerékgyártó Szilviának hívnak.

1998-ban sajátítottam el az alapokat Debrecenben. Az oktatóm a Magyar Foltvarró Céh alapító tagja volt. Majd több tanfolyamon is részt vettem Budapesten, ahol már haladó technikákat tanultam. Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy a tudásomat bővítsem. Az Interneten fizetős online tanfolyamok segítségével folyamatosan tudom magam képezni. 2019-ben az Európai Patchwork találkozón élő workshopon is részt vettem, hogy tovább fejlesszem a tudásomat.

2014. árilisától kezdve a munkáimról folyamatosan hírt adok a Szilvi Foltvarró blogjában, ahol jelenleg közel 300 blogbejegyzés olvasható. Igyekszem részletes fázisfotókkal, leírással tarkítani a bejegyzéseket, hogy másoknak is meghozzam a kedvet a foltvarráshoz.

2015. júniusában indítottam el a Patchwork Suli Alapok ingyenes online tanfolyamot. Két év alatt közel 2000 fő végezte el ezt. Nagyon sok köszönő levelet, pozitív visszajelzést kaptam, az ő biztatásukra készítettem el a folytatást.

2015. novembertől havi rendszerességgel jelent meg a "Foltvarrás Szilvivel" online magazin. 2019. decemberéig több száz fő tartozott a magazin olvasók táborába.

2020. januártól az "online magazin" átalakult egy online Foltvarró Klubbá, ami az Iránytű Foltvarró Kör nevet viseli. A Klubon belül, minden hónapban megjelenik 1-2 konkrét patchwork darab elkészítésének varrási útmutatója, és nyomtatható szabásmintája. A legtöbb esetben részletes videó anyag is segíti az elkészítés menetét. Folyamatosan bővülő videótár és zárt blogbejegyzések is színesítik a tartalmat.

2015 óta rendszeresen pályázom a Magyar Foltvarró Céh pályázataira.

2021-ben a "Kincs, ami körülvesz" című pályázaton, a "Gyermeki ámulat" című textilképemmel megnyertem a Juki Magyarország különdíját. 🙂 A quilt a kislányom portréját ábrázolja.

2023-ban a "Lehetetlen" című pályázatommal a legjobb kézi tűzés kategóriában nyertem el a zsűri díját.

2015-ben munkáimra felfigyelt Magyarország első számú kreatív magazinja, a Praktika magazin is, ahol több munkám is megjelent.

2020-tól kezdve pedig Magyarország egyetlen nyomtatott Foltvarróknak szóló újságában, a Hírfoltokban is rendszeresen jelennek meg írásaim, ahol szakmai cikkek mellett foltvarrással kapcsolatos hírekről, érdekességekről is beszámolok.

Online felületen több interjú is megjelent velem a Nők Lapja cafén, A Több, mint hobbi oldalán, vagy a Hello Bizniszen. 2014-ben szerepeltem az RTL Klub reggeli műsorában és több alkalommal a Duna TV Családbarát műsorában is, ahol minden alkalommal egy-egy alkalomhoz köthető foltos apróság elkészítését mutattam meg a nézőknek, amellett, hogy igyekeztem a foltvarrást népszerűsíteni a munkáimmal. 🙂

A médiamegjelenésekről még itt olvashatsz részletesebben: Médiamegjelenések