A falikép készítéséhez Judith Trager art quilt technikájának az alapjait használtam. Judith Trager quiltjeinek háttere jellegzetes kunyhó blokkokból áll. A blokkok a hagyományos technikától eltérően, szabálytalanok és nagyon sokféle anyagot tartalmaznak. Nincs benne két egyforma blokk. 🙂 A technika egyik előnye, hogy remekül lehet használni a maradékos doboz tartalmát hozzá, így nem csak az apróbb fecniket tudod felhasználni, de egy igazán különleges egyedi darabot tudsz varrni! 🙂

Ráadásul elrontani sem nagyon lehet, hiszen röviden úgy fogalmazhatnám meg a technika lényegét, hogy „Az a szabály, hogy nincs szabály!” 😉

Mindenféle csálé kunyhó és bírósági lépcső blokkokat készítettem.

Ebből állt össze a háttér.

Az előtérbe egy nárcisz csokrot választottam, amit gépi applikálással készítettem el.(A technikáról itt olvashatsz bővebben: Patchwork kezdőknek-gépi applikálás)

A kész kompozítió után következett a munka nehezebb része a tűzés. Vagyis a tűfestés és a tűzés. (A tűfestésről a Hortobágyi kilenclyukú híd és a Nyuszis kislány készítésekor is írtam.)

Előbb a virágokat leveleket „rajzoltam át” cérnával.

Ezután készítettem el a háttér tűzését.

Végül a virágok közepén lévő bibéket francia-csomókkal készítettem el.

Utolsó lépésként pedig „láthatatlan” szegővel kereteztem be a kész képet.

Molnárné Czinder Borbála nárciszos kiskertje:

Steigerwald Éva igazán különleges darabot alkotott, mert a nárciszokat tűfestés helyett 3D-ben készítette el amiben segítséget nyújtott neki a következő bejegyzés: Így készíts textil nárciszt!

Horváthné Mezei Ida darbaja. Az ő háttere igencsak rendhagyó blokkokból áll! 🙂

Shcneidler Valéria virágai is szépen pompáznak. 🙂 Igazán különleges darabot alkotott.

 

Leopold Józsefné letisztult változata. 🙂

Maszlag Anikó tűzés előtt álló előlapja.nagyon szépen megtartotta az alul sötét anyagok arányát, így a virágok szépen kiemelkednek belőle.

Pekker Ági egy szép nagy virágoskeretet álmodott meg sok-sok nárcisszal! 🙂

Az anyagszélek sem vesznek kárba, cuki húsvéti (tojás)nyuszit készíthetsz belőlük! 😉

Aha kíváncsi vagy a részletekre kattints az alábbi linkre. A nyuszika nyomtatható sablonját le tudod tölteni a blogbejegyzésből:

Húsvéti tojásnyuszi anyagszélekből

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!