Szükséges alapanyagok:

  • Színes anyagszélek
  • 2 db 17 x 17 cm-es négyzet vékony molinóból (zsákvászon)
  • fekete hímzőfonálra a szemöldökhöz és a száj vonalához,
  • egy kis fekete filcre a szemekhez (A szemeket hímezheted is)
  • rózsaszín hímzőfonálra (vagy rózsaszín barkácsfilcre) a pofikához
  • egy kis fehér filcre a fogakhoz
  • rózsaszín well soft a fülekhez és a farkincához
  • kis darab vasalható vetex a fülekhez
  • kis darab vasalható bélés a fülekhez
  • tömőanyag
Hímzés helyett használhatunk textilfilcet is, a nyuszi gyorsabban elkészíthető, ha az arc vonalait csak rajzolni kell! 🙂
A szabásminta letölthető INNEN.
Első lépésként a kiválasztott anyagszéleket varrd fel egy vékony molinóra, vagy pamutvászonra.

A két csíkos anyagot fordítsd össze gombostűvel és a nyuszi testének sablonját rajzold körbe. A sablon körül maradjon körben egy varrásráhagyásnyi hely!

Rajzold fel a szem, száj, pofika vonalát jelölőfilccel.

A száj vonalát fekete hímzőfonallal, hátraöltéssel hímezd ki.

Vágd ki a fekete, rózsaszín és fehér filcből a szemeket, a fogakat és a pofikákat!

Varrd fel a filc darabokat a helyére.

A füleknek kiválasztott anyagot erősítsd meg vékony vasalható vetexel. Rajzj négy darab fület (két jobbosat-két balosat) a sablon segítségével az anyagra, a varrásszélességgel megnövelve (5-7 mm) vágd ki őket (4 db!)

A fülek elejére felvarrjuk a fül belső részét. Erre puha anyag a legjobb (well-soft), de nyugodtan használhatsz pamutvásznat, vagy filcet is is. A két fülrészt színével összefordítjuk, összevarrjuk és kivágjuk. Kifordítás után kicsi tömőanyagot teszünk bele és a fül belső része mentén letűzzük.

Ha wellsoftot használsz, a legkönnyebben úgy tudod kivágni, hogy kétoldalú ragasztófátyolra előrajzolod a formát és ezt vasalod fel az anyagra. A papír segítségével pontosabban ki tudod vágni a darabokat.

A fülek színoldalára fel is tudod vasalni a a well-softot. Arra figyelj, hogy a fülek hátoldalán keresztül kell vasalni, de mivel azon már van vasalható vetex, ezért használj sütőpapírt!!

Végül varrással is rögzítsd a fülek belső részét.

A fülek másik oldalára érdemes egy kis vékony vasalható bélést rögzíteni, mert ettől pihe-puha lesz a fül. Lehet utólag tömást is tenni bele, de a bélés szépen eloszlik, és nem fog egy helyre csomósodni- ellentétben az utólagos kitömésnél.

A fül két részét fordítsd színével egymással szemben és úgy varrd körbe 0,7 cm-es varrásszélességgel. Az alsó részen hagyj meg a kifordítónyílást!

Fordítsd kia füleket. Előfordulhat, hogy a hátoldalán keresztül érdemes egy kicsit kivasalni is!

Helyezd a füleket a helyükre felső részükkel lefelé fordítva a képen látható módon. Varrással rögzítsd is őket, de itt kisebb varrásszélességgel kell varrni, mint ahogy összevarrod majd a nyuszi két oldalát!

A fülekkel rögzített darabra fordítsd rá színolalával lefelé a nyuszi másik oldalát is. Tűzd össze gombostűvel őket és varrd körbe:

Fordítsd ki a nyuszit és tömd ki babatömő-anyaggal, vagy flízzel. Varrd össze a kifordítónyílást!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!