A zöldséges tasakokhoz készítettem egy kis tartót is, hogy rendben lehessen őket tartani, így kevés helyet foglalnak, ráadásul bevásárlás előtt egy mozdulat csak elrakni 6 kis tasakot. Természetesen csak akkor, ha a legutolsó bevásárláskor minden szépen el lett rakva a helyére! 😉

Szükséges anyagok:

  • 2 db 32 x 30 cm-es pamutvászon darab
  • 1 db 32 x 30 cm vasalható vetex (a belső rész emgerősítéséhez)
  • 1 db 32 x 30 cm vasalható flíz (opcionális!!)
  • 50 cm vékony gumi
  • 20 cm bordó anyag a szegőpánthoz és a megkötőhöz

A belső résznek szánt anyagra vasald fel a vetexet. A gumi felvarrása könnyebb lesz, ha megerősíted az anyagot! A külső részt pacthwork mintával is díszítheted, és meg is tűzheted. Én most egy nagyon ide illő mintás anyagot használtam! 🙂 Csak a puhaság kedvéért vasaltam bele egy vékony vasalható flízt, de ennek nincs különösebb funkciója.

A belső részt a hosszanti oldalán hajtsd félbe, jelöld meg a középvonalat.1-1 centimétert jelölj be a két szélén és a fennmaradó 30 cm,-et 5 centiként jelöld meg. Így lesz hat kis gumis rész belőle.

Érdemes a kész kis zsákocskát belepróbálni. 🙂

A gumit sűrű cikk-cakk öltéssel rögzítettem, hogy tartós legyen. A beállításokról a gépi applikálásról szóló blogbejegyzésben olvashatsz.

A kész belső részt színoldalával kifelé tűzd össze a külső résszel, és varrd össze őket.

Mielőtt felvarrod a bordó színű szegőpántot, de ne felejtsd el, hogy az egyik oldalon a a szegőpánt és az előlap közé be kell illeszteni a megkötőt!

A megkötőt te magad is elkészítheted, de használhatsz zsinórt is hozzá. Én 4 cm-es anyagcsíkot vágtam le. Javaslom, hogy 60-80 cm hosszú legyen. Vasald meg hosszában 4 részre osztva, és így 1 cm-es pánt lesz belőle.

Mindkét végét hajtogasd be, és úgy varrd össze a pántot!

A szegő felvarrásakor illeszd a helyére . Elég ha a felénél félbehajtod.

Varrd készre a szegőpántot és ezzel el is készült a tartó! 🙂

Jó munkát kívánok hozzá!

Szilvi

 

2016-ban indult el a "Patchwork Suli- Patchwork kezdőknek" online kurzus. Elkészült a kezdő tanfolyam frissített, átdolgozott változata. Nagyobb hangsúlyt fektettem az általános tudnivalókra. Bővítettem az anyagot a vásárlói visszajelzések alapján, olyan fontos részletekkel, hogy a varrásráhagyást milyen irányban érdemes levasalni, vagy hogyan lehet ferdepántot készíteni, részletes útmutató kapsz a szükséges anyagmennyiség kiszámolásához és megannyi kérdésre megkapod választ, ami csak egy kezdő foltvarróban felmerülhet! Bővül a videóanyagok száma!

Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!