Reggelente A vonaton van 35-40 perc, amit sokféleképpen el lehet tölteni. A legtöbben ismerősökkel beszélgetnek, vagy tájékozódnak a napi hírekről a mobiljuk segítségével. Kevesen szoktak olvasni, még kevesebben kézimunkázni. 🙂 Az utóbbi hónapokban a legtöbbször volt nálam valami varrnivaló. (Ha nem, akkor az ismerősök azonnal hiányolni kezdték). Elkészítettem a varrós-dobozom, ami utána állandóhelyet kapott a táskámban. Benne mindig az éppen aktuális varrnivaló. Befejeztem  a Baltimore-i faliképet és most a nagymama virágoskertje mintával díszített táska is. A következő egy rozetta lesz, de erről majd legközelebb

A nagymama virágoskertje minta egy kezdő foltvarró tanfolyamon az első leckék közé tartozik. Az angol papírtechnikának mára már számos változatát ismerhetjük, a “legősibbtől”  a legújabbig. Az újabb változatokban általában a varráshoz felhasznált eszközök modernizálódtak. A papírt felváltották, az újra és újra felhasználható műanyag sablonok, illetve már megjelent a papírtechnika papír nélküli változata is. Ez utóbbinak az egyik  modern megoldása, amikor az  Inklingo sablonokat közvetlenül az anyagra nyomtathatjuk ki (tintasugaras nyomtató segítségével) és a darabokat már nem is ollóval, hanem körkéssel vágjuk fel. 

 

 De nem beszéltünk még a modern vágó- készülékekről, amelyek már azonnal ki is szabják nekünk a megfelelő méretű hatszöget az anyagból.Ilyen például a Sizzix vágógép:

Én egyelőre maradtam a hagyományos megoldás egyik (másik) változatánál. Kézzel kivágott papírsablonokat használtam. 🙂

 

 A türelem virágokat terem. 🙂 Egy reggel a vonaton:

Szépen sorban elkészültek a virágok.

Ez  a minta szolgált a táska alapjának.

A virágokat összekötő bézs színű anyagot kézi tűzéssel tűztem meg.

 A táskát már géppel állítottam össze.

 Egy rövid utazásra, akár utazótáskának is használható. 

Egy pár cipő is kényelmesen belefér. 🙂


A táska szabásmintáját megtalálod a webáruházban: Nagymama virágoskertje táska

2016-ban indult el a "Patchwork Suli- Patchwork kezdőknek" online kurzus. 2021. július 15-től elérhető lesz ennek az anyagnak a frissített, átdolgozott változata.  Nagyobb hangsúlyt fektettem az általános tudnivalókra. Bővítettem az anyagot  a vásárlói visszajelzések alapján, olyan fontos részletekkel, hogy a varrásráhagyást milyen irányban érdemes levasalni, vagy hogyan lehet ferdepántot készíteni, részletes útmutató kapsz a szükséges anyagmennyiség kiszámolásához és megannyi kérdésre megkapod választ, ami csak egy kezdő foltvarróban felmerülhet! Bővül a videóanyagok száma!  

Most bevezető áron meg tudod vásárolni az online tudáscsomagot. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Szeretnél még tőlem más karácsonyi ötletet is kapni? Ha szeretnéd az alábbi négy karácsonyi foltos apróságot megvarrni, akkor kattints a képre és iratkozz fel a karácsonyi mini-sorozatra. A foltos apróságok teljes varrási útmutatóját a szükséges sablonnal együtt megkapod PDF formátumban!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!