Reggelente A vonaton van 35-40 perc, amit sokféleképpen el lehet tölteni. A legtöbben ismerősökkel beszélgetnek, vagy tájékozódnak a napi hírekről a mobiljuk segítségével. Kevesen szoktak olvasni, még kevesebben kézimunkázni. 🙂 Az utóbbi hónapokban a legtöbbször volt nálam valami varrnivaló. (Ha nem, akkor az ismerősök azonnal hiányolni kezdték). Elkészítettem a varrós-dobozom, ami utána állandóhelyet kapott a táskámban. Benne mindig az éppen aktuális varrnivaló. Befejeztem a Baltimore-i faliképet és most a nagymama virágoskertje mintával díszített táska is. A következő egy rozetta lesz, de erről majd legközelebb

A nagymama virágoskertje minta egy kezdő foltvarró tanfolyamon az első leckék közé tartozik. Az angol papírtechnikának mára már számos változatát ismerhetjük, a “legősibbtől” a legújabbig. Az újabb változatokban általában a varráshoz felhasznált eszközök modernizálódtak. A papírt felváltották, az újra és újra felhasználható műanyag sablonok, illetve már megjelent a papírtechnika papír nélküli változata is. Ez utóbbinak az egyik modern megoldása, amikor az Inklingo sablonokat közvetlenül az anyagra nyomtathatjuk ki (tintasugaras nyomtató segítségével) és a darabokat már nem is ollóval, hanem körkéssel vágjuk fel.

De nem beszéltünk még a modern vágó- készülékekről, amelyek már azonnal ki is szabják nekünk a megfelelő méretű hatszöget az anyagból.Ilyen például a Sizzix vágógép:

Én egyelőre maradtam a hagyományos megoldás egyik (másik) változatánál. Kézzel kivágott papírsablonokat használtam. 🙂

A türelem virágokat terem. 🙂 Egy reggel a vonaton:

Szépen sorban elkészültek a virágok.

Ez a minta szolgált a táska alapjának.

A virágokat összekötő bézs színű anyagot kézi tűzéssel tűztem meg.

A táskát már géppel állítottam össze.

Egy rövid utazásra, akár utazótáskának is használható.

Egy pár cipő is kényelmesen belefér. 🙂


2016-ban indult el a "Patchwork Suli- Patchwork kezdőknek" online kurzus. 2021. júliusban elkészült a kezdő tanfolyam frissített, átdolgozott változata. Nagyobb hangsúlyt fektettem az általános tudnivalókra. Bővítettem az anyagot a vásárlói visszajelzések alapján, olyan fontos részletekkel, hogy a varrásráhagyást milyen irányban érdemes levasalni, vagy hogyan lehet ferdepántot készíteni, részletes útmutató kapsz a szükséges anyagmennyiség kiszámolásához és megannyi kérdésre megkapod választ, ami csak egy kezdő foltvarróban felmerülhet! Bővül a videóanyagok száma!

Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!