Nem titok én is mindenfelől gyűjtöm az ötleteket inspirációkat. Tény, hogy nagyon szoktam neki örülni, amikor valami igazán egyedit sikerül létrehozni! De az is előfordul, hogy a meglátott darab, úgy tetszik, ahogy van, és szinte változtatás nélkül szeretnék megvarrni. Ennél a darabnál egy-az-egyben a díszítő mintát használtam fel. Bár a minta elkészítésénél  a technika a lényeg, aminek elkészítettem a sajátos változatát. Ráadásul ez a darab most kérésre készült.  Az egyik rendszeres olvasóm mesélte hogy látott egy spanyol (?) nyelvű videót, amelyben a képen látható eszköztartó egy változatának az elkészítésének egyes részeit mutatták be és kérte, hogy mi is készítsünk el egy ilyet.

Eszköztartókból én is rengeteg ötletet gyűjtöttem össze, de azok mind kisebb darabok, maximum egy női táska méretűek. Ebben a változatban az tetszett meg, hogy a közepes méretű vágólap is elfér benne. Továbbgondoltam az ötletet adó darabot -és bár lényeges módosításokat nem tettem bele (ennek is vannak zsebei és cipzáral záródik) mégis megdolgoztatott. Ki kellett találni pontosan mekkora legyen a mérete? Hogyan állítsam össze? és mindezt hogyan tudom átadni személyes jelenlét nélkül?   Biztosra mentem, kb 40 perces viódeó anyagot készítettem és kb. 70 b fényképet. Aki nem hiszi járjon utána. 🙂 Mindenesetre a kész darabról hoztam néhány fényképet. További ihletadónak, hátha van akinek kedve támad, hasonlót varrni.

(Aki ennél többet szeretne tudni, tudja, hol talál meg. 🙂 )

Bár a tároló nem készült el néhány óra alatt (pontosan egy hétig dolgoztam rajta, más munkákkal együtt) de megéri! Én tuti ezzel fogok most már tanfolyamra, táborokba járni. Az alapvető eszközök mellé még rengeteg anyag befér! Olyan mint egy keskeny bőrönd! 😀

A kész parkettaminta:

A kész “bőrönd”. 🙂

A belső szegőpánt még hátravan, remélem az “éles bevetés” előtt elkészül és nem lesz ilyen befejezetlen…

Van ahol tépőzárral záródik, hogy ne potyogjanak ki belőle a fontos kellékek. 🙂

Nézd meg mások munkáit:

Csizmadia Dóra

Horváth Éva

A táska elkészítésének részletes varrási útmutatóját a Foltvarrás Szilvivel online magazin  2016.augusztusi számában találod meg. A részletes leírás és nyomtatható sablon mellé videósegítséget is kapsz, amelyben meg tudod nézni a külső zseb elkészítését és a táska összeállításának fontos részeit.

További nyári ötleteket találsz a 2016. évi Foltvarrás Szilvivel nyári számaiban. A három számot most kedvezményesen, együtt 9000 Ft helyett 4950 Ft-ért vásárolhatod meg 2017.06. 15-ig. 

2016 nyár

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.