Ha baltimore-i virágminták után kutatunk a neten, akkor általában világos (fehér, vagy vajszínű) alapon, élénk, vagy pasztell színekkel készült csokrokat, koszorú szerű mintákat találunk. Egy amerikai patchwork újság hasábjain találkoztam először Kim Diehl takaróival. Nála láttam, hogy nem egyszínű alapot használ a quilt elkészítéséhez és a színvilágot, a foltvarrásban úgynevezett, „country” stílus határozza meg. Ezeknél a munkáknál kifejezetten kockás, csíkos anyagok használt, amit kicsit szürke árnyalatú applikációval díszített.

Az ő munkái adták az ötletet a falikép elkészítéséhez. Nálunk nem igazán lehet country színvilágú és mintázatú jó minőségű patchwork anyagot kapni (legalábbis én még nem találkoztam vele) , de ez talán nem is jelent gondot! Elég összeszedni a megunt kinőtt férfiingeket és alkothatunk belőle valami újat. 🙂

Összeválogattam a csíkos, kockás kék-barna tónusú ingeket, amit kiegészítettem néhány világos kockás pamutvászonnal. Csíkokat, majd négyzeteket szabtam ki belőle.

Kiraktam belőle egy nekem tetsző mintázatot, és elkezdtem összevarrni a négyzeteket.

A keretezéshez repülő vadlibák blokkokat készítettem gyors-technikával. A széleken világos, a közepén sötétebb anyagokkal, hogy a minta jól látható legyen, de középső virágcsokorról ne terelje el a figyelmet.

A virágcsokor applikációhoz nagyrészt Moda aprómintás anyagokat használtam. Szerencsére a maradékos dobozokban találtam szükséges nagyságú darabokat.

Ezt követte a minta applikálása kézzel, rejtett öltéssel. Az elkészítés technikájáról egy korábbi blogbejegyzésben írtam részletesebben: Adventi naptár angyalkával

A kép összeállítása után, a virágcsokrot körben árokban tűztem, majd a többi felületet szabadkezes gépi tűzéssel díszítettem. Vajszínű cérnát használtam, mert ez illett a legjobban az összképhez.

A kép még vár arra, hogy a végleges helyére kerüljön. Bevallom nekem annyira tetszik a végeredmény, hogy egyelőre még nem is tudom hová tegyem. 🙂 Az biztos, hogy szép dísze lesz a lakásunknak!

Szeretnél további country színvilágú darabokat varrni a segítségemmel?

További, country (vidéki) hangulatú patchwork darabokat válogattam össze a következő online kurzus anyagába.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!