Country stílus – online kurzus

10 950Ft

A country stílus a lakberendezésben vidéki hangulatot jelent: A falusi élet barátságosságát, a vidék nyugalmát idézi. A vidéki otthonok közös jellemzője a természetközeliség, ami egyfajta nyugalmat és a harmónia megteremtését jelenti. A country stílus valójában azonban egy gyűjtőnév, és ennek a stílusnak többféle változata él. Általános jellemzője a természetes anyagok használata mellett nagy szerepe van a textíliáknak: a függönyöknek, párnáknak, takaróknak. Ami a textilek mintázatát illeti jellemző a virágmintás, a csíkos és a kockás.

A vidéki stílus jellemzője a kényelem és a praktikum mellett a hagyományőrzés, ezért kedveli az eredeti állapotukban meghagyott illetve az újrahasznosított anyagokat. Ha foltvarrásban gondolkodunk, akkor ez az a stílus, ami igazán kedveli az újrahasznosított anyagokból készült patchwork munkákat. 🙂

Ha country stílusú pachtworkről beszélünk, nekem mindig a meleg színű, kockás, csíkos pamutból, vagy flanelből készült, hagyományos blokkmintákból álló, applikálással díszített darabok jutnak eszembe. Pedig a countryba éppúgy beletartoznak a finom pasztell színek a hatalmas virágmintákkal. Ez utóbbit inkább a vintage stílussal azonosítom.

Éppen ezért, az alábbi válogatásban olyan darabokat hoztam, ami a fentieket ötvözi: Varrhatsz újrahasznosított kockás, csíkos férfiingekből, de természetesen különleges meleg színárnyalatú újonnan vásárolt pamutvászonból is. 🙂 Ezekben a darabokban a összhatás meleg és barátságos, még akkor is, ha kék szín is gyakran feltűnik bennük.

A tananyag 5 (+2) leckéből áll, amelyekből a következő ismereteket sajátíthatod el:

Valamennyi mintához kapsz PDF-ben letölthető varrási útmutatót, de a fontos részeket videón is megmutatom!

Baltimore-i virágcsokor

A falikép alapja újrahasznosított férfiingekből áll, amit kézzel applikált virágcsokor díszít. Az applikáláshoz kapsz 13 percnyi videó segítséget. Ezen kívül külön egy 8 perces videót találsz a leckében a szegőpánt felvarrásának egyik módszeréről. A PDF formában letölthető varrási útmutató nyomtatható sablonokkal 12 oldalas.

Vendégház kertje (cottage garden)

A quilt mérete 108 x 108 cm. Egy blokk mérete 30 cm, ami azt jelenti, hogy a kezdők is bátran belevághatnak! A haladóknak azért ajánlott, egész gyorsan, látványosan elkészíthető, akár egy francia-ágytakaró méret is belőle! A leckében található videók hossza összesen 1 óra. A harc blokkot részletesen bemutatom, a szabástól, a varráson keresztül, a varrásszélek vasalási irányáig (a múltkor emlegetett 3. megoldás). Az applikálás két részben van: előkészítés és az applikálás maga. Elmondom, mit miért, miért éppen az, miért éppen úgy. Szájbarágós, és részletes, de remélem mindenki talál benne számára hasznos információt. A letölthető 15 oldalas varrási útmutató a legfontosabb nyomtatni való információkat tartalmazza: anyagszükséglet, kiszabandó foltok, és sablonok.

Őszi tölgyfa quilt

A quilt mérete 116 x 116 cm. Egy különleges medalion típusú quilt, aminek a közepét kézi applikálás díszíti. A letölthető varrási útmutató, 60 fázisfotót és nyomtatható sablonokat tartalmaz. Összesen 22 oldalas.

Párnahuzat country színekben

A párnahuzat mérete 44 cm magas és 66 cm széles, vagyis nem olyan picike darabról van szó. A mintája egyszerű, de látványos, főleg akkor, ha sikerül szép tűzéssel teljessé tenni. A virágminta kézi applikálással készült. Ebben a leckében nincs ugyan külön videó az applikálásról, de a korábbiakban minden segítséget megtalálsz! 🙂 A varrási útmutató 15 oldalas és több mint 30 fázisfotót tartalmaz.

Eszköztartó foltvarróknak

Végül, de nem utolsósorban, szintén ebben a színvilágban elkészült eszköztartót varrhatsz meg a segítségemmel. A mérete 50 cm magas és 65 cm széles. Kényelmesen belefér a közepes méretű vágólap (45 x 60 cm) és mellé a legfontosabb eszközök, alapanyagok, amit egy workshopra magaddal kell vinned. A leckében összesen 30 percnyi videóanyagot találsz. Parketta minta varrássáról, cipzár bevarrásról és az eszköztartó összeállításáról. A varrási útmutató 19 oldalas és több mint 80 fázisfotót tartalmaz.

+ bónuszok:

  1. hasított csillag terítő
  2. flikk-flakk varrókészlet

A teljes csomag több mint 2 órányi videóanyagot tartalmaz!

Figyelem!

Az online tanfolyam megvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat és letöltheted a sablonok PDF változatát is. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal.

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

Elfogyott

Kedvezményt szeretne? Legyen tag a (z) Iránytű Foltvarró Kör éves előfizetés or Iránytű havi előfizetés -megújuló megvásárlásával!

error: A tartalom védett!!