Az Interneten találkoztam, egy hasonló színvilágú takaróval. Annyira megtetszett a mintája (és a színe), hogy elkészítettem a saját verziómat belőle. Igaz nem takarót varrtam, csak egy asztalterítőt. A fénykép készítésekor megterítettem ugyan az asztalt, de végül a vasárnapi ebédet mégsem felette fogyasztottuk el. Nem akartam kipróbálni, hogy az esetlegesen lecsöppenő jófajta pirospaprikás, magyaros halászlevet ki tudom-e belőle szedni. Így inkább csak akkor kerül az asztalra, mikor éppen nem étkezünk rajta. Alig várom, hogy a mellette lévő felújítás alatt álló régi kredenc befejezett legyen végre és a tányérok is helyet kapjanak benne. 🙂 Ha készen lesz készítek majd egy teljes képet az étkezőről! Addig is néhány fotó a terítő elkészülésének munkafolyamatáról:

A terítő kétfajta blokkból áll, amelyek jól kiegészítik egymást. A minta elkészítéséhez felezett és negyedelt négyzeteket használtam.

Alakul a terítő mintázata:

A kész minta kapott egy kis díszítő tűzést.

Kész! 🙂 Tudom nem látszik, de a mintát is megtűztem, csak azt árokban, illetve átlósan, ahol vizuálisan kialakul az elforgatott blokk. Nem jutott eszembe most jobb minta.:)

Terülj, terülj asztalkám!

Schneider Valériea

 

Parlag Anna

Valki Andrea

Szeretnél további nyári darabokat készíteni a segítségemmel?

Összeválogattam az elmúlt évek legkedveltebb nyári mintáit, amit most kedvezményesen meg tudsz vásárolni egy online tanfolyam formájában. Vannak hozzá letölthető, nyomtatható leírások PDF-ben és videóleckék is, hogy a trükköket jobban meg tudjam mutatni!

Kattints a képre, ha érdekel a tanfolyam!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!