Júniusban a kék-türkiz-okker színekből nem csak strandtáskát készítettem, hanem egy klasszikus blokkokból álló terítőt. A minta különlegessége, hogy a blokkok közé kerülő „elválasztó” csíkok is a blokk elemeiből tevődnek össze, ezzel nagyítva a mintát, és kicsit megnehezíti a kérdést, hogy pontosan hol kezdődik és hol is ér véget a blokk. 🙂 A kész darabon megjelenik egy másodlagos minta is. Sajnos, az egyik elem színválasztása nem volt teljesen tökéletes. Tervezéskor még annak tűnt, de a kész darabban kicsit”elveszett” a világos menta csillag.

Nagyon kedvelem az efféle foltmunkákat. Ez a darab nem a teljesen kezdőknek javasolt, bár az apró elemek megvarrása nem nehéz, de különösen figyelni kell itt is arra, hogy a varrások -illesztések pontosak legyenek.

Néhány fáziskép a több tucatból. Készülnek a darabok:

Ki kellett rakni a padlóra összevarrás előtt, nehogy belekavarodjak a sorrendbe!

Sokat vasaltam és nagy szolgálatot tett a keményítő spray is!

Sokan kérdezik, hogyan érdemes a három réteget rögzíteni. Az 1 x 1 méternél kisebb darabok esetében én a ragasztóspray-e esküszöm. Ha megfelelő bélést választunk (pl. kesztyűbélés) , olyan szépen összeragadnak a rétegek, hogy nem is igényel másfajta rögzítést!

A tűzéshez hímzőcérnát -próbáltam- használni, de nagyon sok bajom volt azzal, hogy a cérna állandóan letekeredett, így kicsit hamarabb hagytam abba a tűzést, mint terveztem. 🙁 (A szélső kék elemek ezért maradtak így tűzés nélkül -de ha lesz hozzá cérnám, akkor pótolni fogom!)

A kész darab a homokos parton, piknik terítőként! 🙂

És a falra akasztva faliképként!

 

Szeretnél további nyári darabokat készíteni a segítségemmel?

Összeválogattam az elmúlt évek legkedveltebb nyári mintáit, amit most kedvezményesen meg tudsz vásárolni egy online tanfolyam formájában. Vannak hozzá letölthető, nyomtatható leírások PDF-ben és videóleckék is, hogy a trükköket jobban meg tudjam mutatni!

Kattints a képre, ha érdekel a tanfolyam!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!