Júniusban a homokos tengerpart színeit választottam: a homokszínt, világos kékeket, zöldeket, türkizt. Az alábbi képek inspiráltak a strandtáska tervezésénél.

Ezekre az anyagokra esett a választás. Ugye, hogy visszaadja a fenti képek hangulatát? 🙂

IMG_0099_resize

Úgy gondoltam a tenger hullámzását bargello mintával tudom visszaadni. Hosszas tervezés után alakult ki a végleges minta. A nehézsége az volt, hogy igazán szép íves „hullámok” kialakítását nem lehetett elkészíteni néhány csíkból. A végeredményhez végül 22 sort raktam egymás mellé, emiatt a táska mérete sem lett kicsi -pedig a legkeskenyebb csík 1 cm széles.

Az elkészítése kicsit aprólékos, de a technikának köszönhetően nem lehetetlen megvarrni. 🙂 A pontos illesztésekre azért figyelni kell itt is (mint általában a foltvarrásnál).

Kapott néhány applikált tengeri herkenytyűt is, ne legyen olyan „üres” a part és tettem rá a fordozódó hullámokhoz illő tűzést.


 

Használat közben a standon. Óriási előnye volt, hogy 4-5 törülközőt is bele tudtunk csomagolni. 🙂 A mérete 62 cm széles és 40 cm magas.

Hogy lehessen látni pontosan mekkora is, megkértem a Hugomat, hogy modellkedjen nekem, amíg készítek pár fotót.

Végül pedig szeretnék bemutatni két darabot, amit már a vásárlóim készítettek:

Fehérné Sipos Enikő munkája, aki azt mondta sajnálta a mintát „száműzni” egy táska oldalára és inkább faliképet készített belőle:

Valki Andrea strandtáskája, aki a textilbőr helyett varrható parafát használt a talpához. 🙂

 

Szeretnél további nyári darabokat készíteni a segítségemmel?

Összeválogattam az elmúlt évek legkedveltebb nyári mintáit, amit most kedvezményesen meg tudsz vásárolni egy online tanfolyam formájában. Vannak hozzá letölthető, nyomtatható leírások PDF-ben és videóleckék is, hogy a trükköket jobban meg tudjam mutatni!

Kattints a képre, ha érdekel a tanfolyam!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!