Ha van a családban valaki, aki jár edzőterembe, akkor biztosan örülne egy ilyen egyedi táskának! 🙂 A táska mintázata quilt-as-you-go technikával készült. A tetején egy ívesen bevarrt cipzár található, hogy minél jobban hozzá lehessen férni a tartalmához. Oldalt zsebek díszítik, hogy legyen hely az apróságoknak (kulcs, edzőtermi bérlet stb.) is. Az oldalai és az alja újrahasznosított farmernadrágból készült. Az elejét pedig egy tűfestéssel készített tornacipő díszíti. Ez utóbbi kicsit növeli az elkészítési idejét, de nyugodtan le lehet cserélni, akár egy tornacipő mintás anyagra. 🙂

Az alapot részben maradék, kék, piros, enyhén türkizes mintás anyagot adták. Szükség volt még kesztyűbélésre, szürke vászonra, cipzárakra és farmerre is hozzá. Bár a képen még egy darab, sötétbarna textilbőr látható, de menet közben jutott eszembe a farmer és ezzel egyszerűen megoldottam az oldalsó zsebeket. 🙂

A quil-as-you-go technikával gyorsan elkészült az alapminta.

A táska elejétszerettem volna feldobni egy tűvel festett sportcipővel. Az eredeti tervem az volt, hogy kinyomtatom a kiválasztott képet fehér vászonra és átrajzolom cérnával. Sajnos, a nyomtató nem akarta az új patront. Majdnem egy napot vesztetem azzal, hogy próbálkoztam, szépen kértem fogadja el…Nem sikerült. Végül feladtam és a már „bevált módszerhez” folyamodtam. Ablaküvegre ragasztottam a képet és Inktense ceruzával átrajzoltam a főbb vonalakat…

Az első lépés tehát a kép megrajzolása volt. Így festett az ablakon:

Így pedig az asztalon:

Egy kicsit „kiszíneztem”, kezdem bánni, hogy nem a 24 színű ceruzakészletet vásároltam meg… 🙂

Majd textilmédiummal kevert vizes ecsettel kifestettem. Még nem tökéletes a technika (vagy az ecsetválasztás) mert a széleken most is több helyen „átfolyt” a festék. Próbáltam tiszta, nedves ronggyal felitatni a foltokat. Valamennyit sikerült eltüntetni, de nem lett tökéletes.

A nedvesség hatására igen élénk lett a színe a rajznak.:)

Ilyen foltos lett a „festményem”:

Ezután kivasaltam egy darab molinón keresztül. (hogy a felesleges festéket felitassam.)

Vasalás után:

A hátoldalon látszik, hogy a festék (és a textil médium) mennyire átitatta az anyagot.

Kapott kesztyűbélést, táskamerevítő közbélést hátlapnak, majd válogattam a cérnáim közül. Került bele szép piros hímzőcérna is, de mivel ebből nem volt nagy választék, ezért a többi cérna sima (főleg MOON) varrócérna lett. A fekete fehér mellé még került 3 féle árnyalatú szürke is.

Először a sötétebb bordót vittem fel, majd a pirosat.

Utána a fehéret:

Végül a szürkéket és a feketét.

A sok varrás a kép közepét összerántja. Ez a szépséghiba eltűnt volna, ha az egész képet átvarrom cérnával, az utolsó centiig, de nem akartam, hogy ne olvadjon bele a háttérbe. Majd legközelebb… 😉

A festett tűzött cipő is a helyére került, így már „csak” az összeállítás maradt hátra. A cipzáras részek elkészítése több időbe telt.

Az oldala íves varrást takar, de így lett igazán egyedi a forma. 🙂

Végül kapott talpat is és készen van a sporttáska. A tűfestett mintával együtt 3 teljes nap volt az elkészítése.

Készítése közben készült 3 videó anyag is hozzá: egy a quilt-as-you-go technikáról, egy a cipzár bevarrásról, összeállításról és egy kis ízelítő a tűfestésből. 🙂 A szabásmintát megtalálod a webshopban, a patchwork táskák között.

Szeretnél még tőlem más karácsonyi ötletet is kapni? Ha szeretnéd az alábbi négy karácsonyi foltos apróságot megvarrni, akkor kattints a képre és iratkozz fel a karácsonyi mini-sorozatra. A foltos apróságok teljes varrási útmutatóját a szükséges sablonnal együtt megkapod PDF formátumban!

Szeretnél további karácsonyidarabokat varrni a segítségemmel?

A "Minták a szeret ünnepére" online tanfolyamba további, karácsonyi patchwork darabokat válogattam össze. Varrhatsz terítőt, falvédőt, táskát de akár ágytakarót is velem!

Most kedvezményesen meg tudod vásárolni az online tanfolyamot. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!