Nem tudom ki hogy van vele, mennyire kedveli a kézi varrást, szokott-e “úton-útfélen” kézzel varrogatni, vagy csak szigorúan a saját kis birodalmában (vagy varrósarkában) géppel. Mostanában, elég sokat szoktam vonaton utazni és szeretem ilyenkor is tartalmasan eltölteni az időt. természetesen, az egyik kedvenc időtöltésem a vonaton is a varrás.:) Az apró darabok látványosan tudnak alakulni, ha kihasználom ezt az időt is. Viszont gyakran előfordul, hogy valami otthon marad: vagy a tű, vagy a cérna (ma reggel az olló éppen) vagy a sablon… Ilyen-olyan nylonzacskókból kipotyognak a fontos eszközök, vagy ha maguktól nem szöknek meg, akkor az olló vág nekik menekülő utat. Régóta tervben van egy kis cipzáros tasak elkészítése az ilyen úti varrásokhoz, de most egy komolyabb utazós varródobozt készítettem el. Olvasói igény volt. 🙂 Nem bántam meg. Eddig a kis dobozkát varrtam útközben, de most már benne fogom hordani az uti varrókészletemet!

A Hobbyművész áruházban választottam ezeket a szép Moda anyagokat, keresve hozzá illő Kona egyszínűeket. A zöldből talán szerencsésebb lett volan kicsit sötétebbbet venni, mert megint csak a fotókon látom, hogy bizony így összefolyik a pasztell sárga színnel a minta.

Az ötletet egy francia újságból vettem, nem én találtam ki, bár az eredeti mintát jelentősen átalakítottam, mert azt túlságosan minimek találtam. Így a pontos szabásminta kialakítása okozott némi fejtörést és számolgatást. Így sem olyan óriási ez a varródoboz, hátha még 10 cm-el kisebb lenne! 🙂 Természetesen, ahogy az újságok általában sok kérdést nyitva hagytak az összeállításával kapcsolatban. De úgy vélem, ezeket az akadályokat sikeresen vettem. A gépi alapokat sok-sok kézi varrás egészíti ki. Így lesz igazán szép a végeredmény!

Az alapmintát géppel varrtam össze…

és géppel is tűztem meg. Kivéve a minta közepét. Az Amish típusú minta, kívánta a kézi tűzést!

Több tucat hasonló fotót készíthettem volna…

Van helye az ollónak! 🙂

A kész dobozka. Szerintem olyan, mint egy kis ékszerdoboz. (Kicsit elfogult vagyok, de engem akkor is erre emlékeztet)

És az egyik kézi tűzés. Próbáltam sűrűn öltögetni, de ha egyszer ilyen mini a minta! 🙂

Készült hozzá egy kis tűtartó is!

Ilyen belülről!

A cérnatartó főpróbája a bevarrás előtt:

És a helyén:

Díszes a dobozka teteje is:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!