Az ötletet egy érdeklődőtől kaptam. Valaki szerette volna, megrendelni tőlem a Marry Poppins táskát, hogy a kislányának legyen a farsangi kelléke. Aki már megvarrta ezt a táskát, az tudja, hogy igencsak idő és munkaigényes darab. Nem éri meg csak simán egy farsangi jelmezhez elkészíttetni, így ajánlottam neki egy egyszerűbb változatot. Viszont, bogarat ültetett a fülembe az ötlet. Emlékszem már tavaly is felvetettem Csengének, hogy legyen May Poppins farsangon, de nem volt rá vevő. Most is az eredeti elképzelése a Túró rudi volt. 😀 Megmutattam neki a kész kelléktárat és így már rá tudtam beszélni. Sőt, az elmúlt hetekben előszeretettel játszott itthon is Mary Poppinst iskola után. Élvezte, hogy hosszú szoknyája van, kopog a cipője… 🙂 Aztán amikor megtudta, hogy az öccse Harry Potter lesz, persze ő is varázsló-tanonc szeretett volna lenni. De ahhoz csak egy komplett jelmezünk van és mivel a farsang egy napra esik, úgy egyeztünk meg, hogy majd jövőre… Hacsak, addig nem jut más eszünkbe! 😉

A táskáról itt olvashatsz bővebben: Mary Poppins szőnyegtáskája

A jelmezhez eredetileg egy fekete karcsúsított kabát kellene. Van is itthon egy ilyen a ruhatárban, de úgy gondoltam abban nagyon melege lenne egy iskolai farsangon. Véletlenül akadt a kezembe a poncsó – amit még kismamaként hordtam- de annyira megtetszett neki, hogy végül ez került a szoknya és a blúz fölé. Igaz, hogy nem ez az „igazi” filmbeli ruha, de összességében nagyon jól illik hozzá. 🙂 Esernyőt vennem kellett, mert ilyen nagylányos nem volt itthon. Feketét nem akartam, hiába azt kellett volna, így a választásom egy virágmintásra esett. Szerintem nagyon jól passzol a kalapjához. Apropó, kalap…

Sokat törtem a fejem. Eredetileg egy szalmakalap kellett volna, amit feketére festek. De a tél közepén nem lehet szalmakalapot kapni. Gondolkoztam más fazonokban is, de egyik sem volt az igazi. Akkor legyen saját készítésű. Csakhogy se fekete filc, se fekete dekorgumi, karton nincs itthon. 🙁 Végül rájöttem, hogy kicsit túlkomplikálom ezt. Karton és fekete festék van. Így ebből lett a kalap alapja.

A kalapot díszítő bogyókhoz vettem valami 500 Ft-os művirágot, amin piros bogyók voltak, és a százszorszépekhez fehér és sárga filceket használtam. Ehhez már nem találtam művirágot. Ha találtam volna, azzal oldom meg. Ezek a kis virágok még filcből is igen időigényes darabok voltak.

A kalapot nagyon egyszerűen oldottam meg. Fogtam két IKEA-s tányért, egy nagy lapostányért,és egy kicsi mélyet. A nagy volta külső pereme, a kicsi a belső rész.

A kivágás előtt Hera marker segítségével jelöltem meg a kartonon a kör vonalát, hogy az ív megmaradjon. Elég vastag kartont használtam ezért volt erre szükség.

A külső karima belső részéhez hagytam ragasztási felületet. És a kalap tetejéhez szintén (ehhez is a kis tányért használtam).

A kalap magasságát egy 5 cm széles papírcsík adta. A darabokat összeragasztottam.A kész alap után az egészet befestettem fekete akrilfestékkel, egy kis szivacsdarab segítségével. Az akrilban szeretem, hogy száradás után sem veszít a színéből.

A kis százszorszépek szirmait kb 0,7 cm széles fehér filc-csíkból vágtam ki, szirom formára. Egy virághoz 12-15 darab szirmot fűztem fel. A közepére egy kis sárga kör alakú filcet varrtam.

Végül a virágokat és a piros bogyókat ragasztópisztollyal ragasztottam fel a kalapra. A művirág egyik szárából készítettem egy „önálló” virágot is, amit kalap oldalához rögzítettem. Kapott a kalap még egy vékony fekete kalapgumit is, hogy ne essen le majd Csenge fejéről. 🙂

Íme a kész kalap a jelmez részeként:

Ha szeretnéd elkészíteni a táskát, akkor az alábbi online anyag a segítségedre lehet:

Mary Poppins szőnyegtáskája- online workshop

A kész táska mérete: mérete kb. 30 cm magas 38 cm széles és 20 cm mély. A varrási útmutató 19 oldalas, több mint 60 fázisfotót és nyomtatható méretarányos sablont tartalmaz a táska mintájának megvarrásához. A minta elkészítéséhez és a táska összeállításához 40 percnyi videóanyagot is kapsz.

A hozzáférés korlátlan!

Akkor készíted el a táskákat, amikor rá tudod szánni az időt. A saját tempóban. Annyiszor nézed meg a videókat ahányszor szükségesnek tartod. 🙂

 

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!