2016. decemberében készítettem el ezt a mutatós, de időigényes karácsonyi terítőt. Olvasói kérésre került az előfizetéses csomagba. 🙂 A minta eredeti neve: log cabin twister. Vagyis mondhatjuk, hogy kunyhó egy csavart mintás változata. Az elkészítési módja mégsem egyezik meg teljesen a kunyhóéval. Ha van hozzá speciális háromszög alakú vonalzód, akkor segítségével könnyen megvarrhatod ezt a különleges darabot. Az Youtube-n találsz hozzá videót is. De ebben az esetben én egy alternatív megoldást kínálok, a minta papírsablonos változatát. Pontosabban papírra varrásos változatát. Készült hozzá fél órányi videó anyag is így biztosan követhető a minta elkészítésének menete.

Először is kell hozzá sok maradék karácsonyi anyag. 🙂

Némi papír is. 🙂

Aztán még nem árt sok-sok türelem.

A végén még fog kapni hátlapot és szegőt is, de szerintem bélést már nem. Annyira sok benne így is az anyag, hogy feleslegesnek érzem. Vagy tegyek bele? Szerinted?

Végül kapott keret is, hogy ne legyen olyan kicsike. Így 80 cm a hossza és kb 40 cm széles. A tűzéssel spóroltam,ahogy ígértem. Körben, a mintakörül szigorúan árokban. Nem akartam se elrontani, se túlcifrázni.

Szeretnél még tőlem más karácsonyi ötletet is kapni? Ha szeretnéd az alábbi négy karácsonyi foltos apróságot megvarrni, akkor kattints a képre és iratkozz fel a karácsonyi mini-sorozatra. A foltos apróságok teljes varrási útmutatóját a szükséges sablonnal együtt megkapod PDF formátumban!

Szeretnél további karácsonyidarabokat varrni a segítségemmel?

A "Minták a szeret ünnepére" online tanfolyamba további, karácsonyi patchwork darabokat válogattam össze. Varrhatsz terítőt, falvédőt, táskát de akár ágytakarót is velem!

Most kedvezményesen meg tudod vásárolni az online tanfolyamot. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!