A  Foltvarrás Szilvivel 2016. decemberi számban szerepel egy mutatós, de időigényes karácsonyi terítő.  Olvasói kérésre került ez a minta a karácsonyi számba. 🙂 A minta eredeti neve: log cabin twister.  Vagyis mondhatjuk, hogy kunyhó egy csavart mintás változata. Az elkészítési módja mégsem egyezik meg teljesen a kunyhóéval. Ha van hozzá speciális háromszög alakú vonalzód, akkor segítségével könnyen megvarrhatod ezt a különleges darabot. Az Youtube-n találsz hozzá videót is. De ebben az esetben én egy alternatív megoldást kínálok, a minta papírsablonos változatát. Pontosabban papírra varrásos változatát.  Készült hozzá fél órányi videó anyag is így biztosan követhető a minta elkészítésének menete.

Először is kell hozzá sok maradék karácsonyi anyag. 🙂

Némi papír is. 🙂

Aztán még nem árt sok-sok türelem.

 A végén még  fog kapni hátlapot és szegőt is, de szerintem bélést már nem. Annyira sok benne így is az anyag, hogy feleslegesnek érzem. Vagy tegyek bele? Szerinted?

Végül kapott keret is, hogy ne legyen olyan kicsike. Így 80 cm a hossza és kb 40 cm széles. A tűzéssel spóroltam,ahogy ígértem. Körben, a mintakörül szigorúan árokban. Nem akartam se elrontani, se túlcifrázni.

További részletek a Foltvarrás Szilvivel 2016. decemberi számában.

Kíváncsi lennék, hogy a ki készített már hasonlót, hogyan tűzte? Vagy tűzte-e egyáltalán? 🙂