Ha patchworkre gondolunk akkor általában a nők kerülnek előtérbe, úgy is mint alkotók és úgy is mint ajándékozottak. A leggyakrabban nőknek készítünk foltos tárgyakat, vagy gyerekeknek, de nagyon ritkán férfiaknak. Gyűjtögetem pedig egy ideje azokat az ötleteket, amelyek készítésével esetleg a férfi társainkat megörvendeztethetjük, de nem egyszerű a helyzet. Azt látom, hogy ha ihletet szeretnék meríteni, akkor rendszerint el kell rugaszkodnom a foltvarrás témakörétől. Most is ez történt. Számba vettem, melyek a leggyakoribb ajándékok a férfi rokonoknak. Első helyen szerepelt a férfi tusfürdők, dezodorok széles tárháza, amiből ilyenkor bőségesen lehet ajándékcsomagokat választani a különböző áruházakban, drogériákban. Az is feltűnt, hogy vagy díszdobozban, vagy egy praktikus kis neszesszerben kínálják ezeket a csomagokat. Ez adta az ötletet. Lehet rajta vitatkozni, hogy mennyire sikerült férfiasra a színválasztás, de úgy gondoltam, ha már ez a bizonyos márka ezeket a színeket használja, talán egységes lesz így ez a kis darab.

Természetesen kapott egy kis foltos mintát, két különbözőt is a két oldalára. Az összeállítás már gyorsan ment, csak a tervezéskor vesztem el egy kicsit a számolgatásban. 🙂

Szeretnél még tőlem más karácsonyi ötletet is kapni? Ha szeretnéd az alábbi négy karácsonyi foltos apróságot megvarrni, akkor kattints a képre és iratkozz fel a karácsonyi mini-sorozatra. A foltos apróságok teljes varrási útmutatóját a szükséges sablonnal együtt megkapod PDF formátumban!

Szeretnél további karácsonyidarabokat varrni a segítségemmel?

A "Minták a szeret ünnepére" online tanfolyamba további, karácsonyi patchwork darabokat válogattam össze. Varrhatsz terítőt, falvédőt, táskát de akár ágytakarót is velem!

Most kedvezményesen meg tudod vásárolni az online tanfolyamot. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!