Mindig nagyon örülök, amikor sikerül egy új igazi patchworkös táskát készítenem. A legújabb darab egy halszálka mintás hátizsák lett.

A mintát, az egyik kedves olvasóm ajánlotta a figyelmembe, segítséget kérve, hogy vajon hogyan készülhetett. Megtetszett a trükkös megoldása, hogy első ránézésre nem lehet megmondani, hol kezdődik és hol végződik a minta varrása. 🙂 Ezen túl szintén egy olyan darab,ahol nagyon jól hasznosítható maradékok felhasználása. Körülnéztem az itthoni készletben és nem meglepő módon- a kék anyagok között találtam sok érdekes maradékot. De a végső színmeghatározásnál egy évekkel korábban vásárolt kövér negyed adta meg az alapot, így a kékeket barnákkal egészítettem ki. Hogy legyen benne egy kis újrahasznosítás is, régi farmernadrág szára adta meg az alapot, ami kifejezetten jó választásnak bizonyult a táska alsó részének.

A minta kisebb téglalapok trükkös összevarrásából áll össze.

A táska elején a mintás részt nem akartam se eltakarni, se felszabdalni zsebekkel, ezért zsebes rész a hátoldalra és a belsejébe került.

Hogy átláthatóbb legyen a pakolás, az egyik belső zseb hálós anyagból készült. 🙂 A kész táska mérete: 36 cm magas és 32 cm széles. Nagyon kényelmes, jól pakolható darab lett!

 

Az általam használt anyagnak egy testvérével dolgozott Fehérné Sípos Enikő, aki tavaszi hangulatban varrta meg a táskáját:

Tóth Csilla egy fekete-fehér újságpapírmintás anyagot választott „alapnak”, és nagyon jó érzékkel választott hozzá illő anyagokat. A piros -kék vitt a szürke mellé egy kis színt. Kifejezetten univerzális darab lett.

Surány Melinda egy új fazont álmodott a mintához. Egy nagyon hangulatos női táskát készített.

Ha te is szeretnél hasonló táskát készíteni csatlakozz az Iránytű Foltvarró körhöz. Az online foltvarró tagságban megtalálod a táska elkészítésének részletes útmutatóját, amihez 6 videólecke is készült. A videók a minta elkészítésétől a táska összevarrásáig mindent megmutatnak.

A "Patchwork táskák haladóknak" online tanfolyamban másik két társával együtt megtalálhatod a táska elkészítésének leírását. (letölthető varrási útmutatót és videóleckét is) Hidd el a segítségemmel könnyedén meg tudod majd varrni! 🙂

Most kedvezményesen meg tudod vásárolni az online tanfolyamot. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!