Elza jelmeze számos kiegészíthetővel tehető még szebbé, még mutatósabbá. A szoknya készítését már bemutattam részletesen, most nézzük még mivel tehetjük teljesebbé!Készítettem hozzá koronát, mindjárt hajfonattal együtt, és még palástot is.

IMG_0603_j_resize

Hópelyhes felső

A ruha felső részét egyszerű világoskék fürdőruha anyagból készítettem. Méretre vágtam és összevarrtam. A “cső” két végét beszegtem. Az anyag kellően rugalmas, így cipzár sem szükséges bele. A szoknyánál használt díszítő pántból készítettem neki két pántot. Igaz, hogy ez a pánt nem rugalmas, de mivel a felső maga az, így könnyen be lehet bújni. Erre azért volt szükség, hogy ne csússzon le és ne látszódjon ki az alatta lévé “fehér” póló mintája. Nem tudom miért, de nem sikerült beszereznem egy egyszerű fehér hosszú-ujjú felsőt. Kibékültem volna egy fehér bodyval is, de 3 éveseknek már nem gyártanak bodyt. Ha valakinek van fehér vagy világoskék tornadressze, az még egyszerűbb megoldás lehet.

IMG_0013_resize

IMG_0003_resize

A kék kis felső kapott még egy ezüst szalagot a tetejére, és középre egy filc hópelyhet, amit ezüstös festékkel tettem csillogóvá.Az anyag rugalmassága miatt nem kísérleteztem rátétmintával, valószínűleg házilag nem tudtam volna szépen elkészíteni.

IMG_0010_resize

Palást, vagy köpönyeg

Világoskék muszlin anyagot vettem. 1 méter szélességben. Körben beszegtem és a felső részébe egy szalagot fűztem. Sajnos ezüst színű már nem volt itthon, azzal mutatósabb lett volna. Időhiány miatt a palást díszítése nem készült el. Terveim szerint filcből kivágott különböző mintázatú hópelyheket szerettem volna rá felvarrni. Andrea Schewe Designs blogjában van egy másik megoldás is: Elsa’s Snow Queen dress-the snowflakes Andrea valami nylon szerű anyagra (organza?) matricás üvegfestékkel készített hópelyheket a palástra.

A mesefilm szerint a palást hozzá van varrva a ruha hátához. Ezt a módszert azért vetettem el, mert úgy gondoltam egy 3 éves kislány egy ideig elbohóckodik a palásttal, de később akadályozza a játékban, a mozgásban, ezért levehetővé készítettem.

IMG_0590_j_resize

A Pinteresten gyűjtöttem néhány mintát. Íme:

5caa1fd7acaeb579cfb9d5c681d5a97c53591a30ae7af902a34ca08fc1433c5f.image.300x290

A hajfonat

A kislányomnak szép hosszú haja van, de szőkének sem mondható és egy mesefilmben szereplő királynő dús hajával nem vetekedhet. :)Az alábbi minta adta az ötletet. Ha jól sejtem bizonyos jelmezekhez kiegészítőként jár az alábbi fonat:

Elsa hajfonat

Elsa hajfonat

Vettem hozzá világos sárga (inkább vajszínű) fonalat, kék és ezüst szalagot. Levágtam kb 2 méteres csíkokat (lehetett volna hosszabb is) és összefontam. A kész fonatot Csenge fejére illesztve összevarrtam és feldíszítettem mindenféle csillogós díszítéssel. Az elkészítése egyszerű volt és a végeredmény nagyon mutatós lett.

IMG_0016_resize

Korona

A korona elkészítésének módját szintén Andrea Schewe Designs blogjában találtam meg: Elsa’s crown Az oldalon az eredeti sablon letölthető!!

A következő mintát használtam:

korona

Az alapja egy ezüstös dekorgumi volt. A dekorgumiból könnyen ki lehetett vágni a mintát még ollóval is. A mintára rákentem egy nagy adag ragasztót és megszórtam kék, gyöngyház színű gyöngyökkel. A biztonság kedvéért még kapott egy kis ezüst csillámport is. Az utóbbit olcsón lehet venni hobbiboltokban és ha egyszerű fehér dekorgumit használunk akkor is elkészíthető a korona. A dekorgumi előnye volt még, hogy a hajfonathoz egyszerűen hozzá tudtam varrni, így nem volt szükség külön hajpántra.

IMG_0535_j_resize

IMG_0599_j_resize

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!