Csenge kérése az volt, hogy farsangon Kicsi Póni szeretne lenni. A népszerű rajzfilmsorozatból is a főszereplőt választotta: Twighlight Sparkle-t. (vagy ahogy ő mondja Pájlájt szpárkül). A lila unikornist, aki tud varázsolni, és emellett nagyon okos is. A mese a barátság varázsáról szól, vagyis a varázslatos barátságról és mindig van benne valami tanulság a végén. Úgy gondoltam, maximálisan támogatni lehet, hogy egy ilyen figurának a bőrébe szeretne bújni, még akkor is, ha őt inkább a lila sörény, az unikornisszarv, a szárnyak, a korona és egyéb külsőségek fogták meg. 🙂

Szükséges anyagok:

  • lila polár (1,5 méter)
  • fehér, lila, fekete filc
  • kalapgumi (maszk)
  • lila, ciklámen fonal (frizura, lófarok)
  • hajpánt
  • lila, arany csillogó dekorgumi (szépségjegy, korona)

A jelemez alapjának halványlila polár anyagot választottam. Ő ragaszkodott, hogy puha „szőre” legyen a póni jelmeznek. Ha rajta múlt volna well-soft anyagot választ. De erről elbeszéltem, mondván, hogy abban biztosan nagyon melege lenne az óvodában. Kiválasztottam egy szabadidő ruhát, és abból készítettem szabásmintát. Nem akartam túl bonyolítani: 4 db a szárának, majd összevarrom, felhajtom és gumit a derekába. Ment is gyorsan!

Sajnos az anyagból az utolsó 1,1 métert hoztam el, ezért alaposan ki kellett mérni hogyan fér ki az anyagra az alsó és a felső.Emiatt le kellett mondjunk a szárnyakról. Ugyanis a mese szerint Twighlight kap szárnyakat is!

Fontos kiegészítő az un. szépségjegy. Itt egy lila csillag. (a kicsik lemaradtak ugyan, de a kép alapján az is elkészíthető)

Ehhez csillámporos lila dekorgumit használtam, ami ráadásul öntapadós, így a felvarrás előtt könnyű volt rögzíteni a nadrág oldalán.

A varrásvonalra varrtam rá, ezért csak az összeállítás után került rá sor.

Használat után. A dekorgumi nem szakadt el, csak a csillám kopott le róla. Gondolom, hogy kíméletesen volt használva. 🙂

Kapott pónifarkat is színes lila-ciklámen fonalból. A nadrágra ezt is felvarrtam. (érdemes egészen a derekához rögzíteni!)

Kitaláltam, hogy attól lesz igazán meseszerű, ha megkapja azokat a nagy „csodálkozó” tányérszemeket is, mint ami a rajzfilmben látható. Ehhez készítettem egy álarcot két réteg polárból, hogy legyen tartása. A szeméhez pedig sablont nyomtattam (kb 6,5 cm magasságban), majd a rétegeket sorban kivágtam filcből:

Fehér, lila és fekete filc.

A szem kivágásának meghatározása nem volt olyan egyszerű, pláne nem az öt réteget kivágni. De végül sűrű cikk-cakk-al körbevarrtam a nyílást, ahol ki is lehet látni az álarc mögül:

Nagyon tetszett neki! 🙂

Egy hajpántra kb 4 cm széles csövet varrtam (kb 8 cm széles félbehajtva összevarrva) A pánt két oldalára terveztem a hajat rögzíteni. Ehhez a képen látható megoldást választottam: A pánt egyik szélére rögzítettem a frufrut, a másik szélére pedig a hosszabb szálakat. Egyszerűen rávarrtam a fonalat. Arra kellett csak figyelnem, hogy a pánt közepe üreges maradjon, hogy a hajpántot bele tudjam bújtatni.

Belenézett a tükörbe és azt mondta: „Hihi. Nagyon vicces vagyok!” 🙂 Itt már annyira tetszett magának, hogy nem is tudtuk ágyba könyörögni. Azt mondta, annyira izgatott a holnapi farsang miatt, hogy nem fog tudni elaludni. :))

Végül felkerültek a fülek és a szarv is. Ehhez már nem használtam külön szabásmintát, csak úgy varrtam. A szarvat középre a füleket két oldalra.

A végeredmény nem lett olyan bájos mint a rajzfilmben, de minden fontos kiegészítőt megkapott és Csenge felismerhetetlen a”maszk” miatt. 🙂

Külön kérés volt még a korona is. A legegyszerűbb verziót választottam. Csillog villog és rajta van a lényeg: a lila csillag, Twighlight Sparkle szépségjegye.

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!