Egy korábbi bejegyzésemben már megmutattam a Flik-flakk technika egyik megoldását. most egy másikat hoztam. A Lena Patchwork újságban találkoztam ezzel a szép színes asztali futóval. Ismét egy olyan darab, amibe nagyon jól lehet maradék anyagokat használni.

A Lena Patchwork újságban találkoztam ezzel a szép színes asztali futóval. Ismét egy olyan darab, amibe nagyon jól lehet maradék anyagokat használni. Csak szükség van néhány egészben maradt 13 x 13 cm-es négyzetre.  Pontosabban 24 darabra.

 
 
A másik- számomra elengedhetetlen kellék a szivárvány színű hímzőcérna. Úgy gondoltam egy ilyen darabot csakis ezzel lehet megtűzni!
 

Első lépésként ki kell vágni 24 db 13 x 13 cm-es négyzetet majd ezt követően átlósan fel kell őket darabolni négy felé.  A képen látható módon a felső vonal 4 centiméterénél az alsó oldal 9 centiméterénél fektettem rá a vonalzót a  kupacban összegyűjtött négyzetekre és a körkéssel elvágtam őket egyszer, majd még egyszer, erre a vonalra merőlegesen.

Szép színes kis kupacokat kaptam.

Ezután elkezdjük a  kirakót.  Próbáltam követni az újságban megadott mintát, de nem teljesen ugyanazokat a színeket használtam, illetve egy-egy színt nem olyan mennyiségben válogattam ki, így végül már lett a minta, de a hatása ugyanaz: Színkavalkád.
 
 
 
 
 
 

Összeillesztjük és összetűzzük:

 
 
 
 
 
 
 
Majd leellenőrizzük, hogy pontos-e az illesztés. Szükség esetén még tudunk rajta igazítani:
 
 
 

A képen látható módon a széleken kilógnak az összevarrásából adódó feleslegek, ezeket le kell vágni

Közben folyamatosan ügyeljünk ara, hogy a négyzet mérete 10,5 cm legyen. Ne kisebb! Csak az egyforma méretű négyzeteket tudjuk majd szépen összevarrni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ilyen a hátoldala:
 
 
 
A kész előlapot ellátjuk béléssel és hátlappal:
 
 
 
És összetűzzük. Bármilyen tűzést lehet alkalmazni, ami nekünk tetszik és amit el tudunk készíteni. Egyszerű kukacolással, vagy más motívummal is.

Én most ezt választottam:

 
 
 
 
 
 
 
 
Amint elkészültünk a tűzéssel levágjuk a felesleget a vonalzó és a körkés segítségével.(Figyelem a vágólapnak nem teszünk jót ezzel! A kis bélés-szöszök belemennek a vágólap felületébe és ezzel károsítjuk az öngyógyító felületet!!)
 
 
 

Ilyen az asztali futónk a szegőpánt nélkül.

Készítettem egy 5 cm széles szegőpántot. kettéhajtottam és a színoldalára felvarrtam géppel.

A hátoldalára pedig kézzel:

Készen van!  Igazi vidám, nyári hangulatú asztali futó lett belőle!

 
 

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!