Egy korábbi bejegyzésemben már megmutattam a Flik-flakk technikaegyik megoldását. most egy másikat hoztam. A Lena Patchwork újságban találkoztam ezzel a szép színes asztali futóval. Ismét egy olyan darab, amibe nagyon jól lehet maradék anyagokat használni.

A Lena Patchwork újságban találkoztam ezzel a szép színes asztali futóval. Ismét egy olyan darab, amibe nagyon jól lehet maradék anyagokat használni. Csak szükség van néhány egészben maradt 13 x 13 cm-es négyzetre.  Pontosabban 24 darabra.

A másik- számomra elengedhetetlen kellék a szivárvány színű hímzőcérna. Úgy gondoltam egy ilyen darabot csakis ezzel lehet megtűzni!

Első lépésként ki kell vágni 24 db 13 x 13 cm-es négyzetet majd ezt követően átlósan fel kell őket darabolni négy felé.  A képen látható módon a felső vonal 4 centiméterénél az alsó oldal 9 centiméterénél fektettem rá a vonalzót a  kupacban összegyűjtött négyzetekre és a körkéssel elvágtam őket egyszer, majd még egyszer, erre a vonalra merőlegesen.

Szép színes kis kupacokat kaptam.

Ezután elkezdjük a  kirakót.  Próbáltam követni az újságban megadott mintát, de nem teljesen ugyanazokat a színeket használtam, illetve egy-egy színt nem olyan mennyiségben válogattam ki, így végül már lett a minta, de a hatása ugyanaz: Színkavalkád.

Összeillesztjük és összetűzzük:

Majd leellenőrizzük, hogy pontos-e az illesztés. Szükség esetén még tudunk rajta igazítani:

A képen látható módon a széleken kilógnak az összevarrásából adódó feleslegek, ezeket le kell vágni

Közben folyamatosan ügyeljünk ara, hogy a négyzet mérete 10,5 cm legyen. Ne kisebb! Csak az egyforma méretű négyzeteket tudjuk majd szépen összevarrni.

Ilyen a hátoldala:
A kész előlapot ellátjuk béléssel és hátlappal:
És összetűzzük. Bármilyen tűzést lehet alkalmazni, ami nekünk tetszik és amit el tudunk készíteni. Egyszerű kukacolással, vagy más motívummal is.

Én most ezt választottam:

Amint elkészültünk a tűzéssel levágjuk a felesleget a vonalzó és a körkés segítségével.(Figyelem a vágólapnak nem teszünk jót ezzel! A kis bélés-szöszök belemennek a vágólap felületébe és ezzel károsítjuk az öngyógyító felületet!!)

Ilyen az asztali futónk a szegőpánt nélkül.

Készítettem egy 5 cm széles szegőpántot. kettéhajtottam és a színoldalára felvarrtam géppel.

A hátoldalára pedig kézzel:

Készen van!  Igazi vidám, nyári hangulatú asztali futó lett belőle!

Rutinos patchworkos vagy? Szeretnél újabb mintákat, motivációt? Szeretnél még foltos ötletet kapni tőlem? Iratkozz fel rendszeres hírlevelemre, ahol értesítést küldök az aktuális blogbejegyzésekről és az új szabásmintákról, akciókról.  Kattints IDE.
Ha szeretnéd megismerni az eddig megjelent magazinokat, akkor néz körül a webshopban. Az elmúlt egy évben megjelent online magazinokban 50 különböző szabásminta jelent meg, a táskáktól a takarókig: Foltvarrás Szilvivel online magazin: