Megfogott a jelmez szépsége és egyszerűsége. Szerencsére Csengét sem kellett győzködni. 🙂 A kislányok általában szeretik a tütüs jelmezeket. Minél színesebb, csillogósabb, habosabb annál jobb! A pávajelmez rövid idő alatt elkészíthető és még varrni sem kell hozzá. Illetve egy kicsit nem árt, mert tapasztalat szerint a matricás dekorgumi egymásra nem tapad elég jól, így végül azokat össze kellett varrni, de ettől eltekintve, nem kell hozzá komolyabb varrás.

Szükséges anyagok:

  • különböző színű tüllcsíkok (50 cm széleseket érdemes venni hozzá) kék, lila, zöld és barna színekben
  • színes csillogós dekorgumi lapok lila, kék, világoskék, zöld arany, bronz színekben
  • barna 0,6 cm széles szalag
  • 1 méter 2 cm széles fekete gumi (a szoknyához)
  • 30 cm vékony kalapgumi (az álarchoz)
  • kék zöld tollak (az álarchoz)
  • ragasztópisztoly
  • kék hosszú-, vagy rövid-ujjú póló
  • kék harisnya, vagy legings
  • 50 cm kék színű rugalmas csipke (felső részhez)

Így készítsd el:

A tüll csíkokat hosszában kettévágtam 25 cm széles csíkokká. Majd középen ismét elvágtam, így kb. 25 x 70 cm-es darabokat kaptam (a tüll jellemzően 140, vagy 150 cm széles!)

A fekete gumira egyszerűen rácsomóztam a tüllcsíkokat, váltogatva a színeket. Az anyagok hossza sem volt egyforma, de ettől érdekesebb lesz a szoknya.

Egyszerűbb ha egy szék támlájára ráhúzod a gumit és úgy kötözöd fel a csíkokat. 🙂

Félbehajtottam a tültt és úgy kötöttem rá a gumira. Így a szoknya hossza kb. 35 cm lesz!

Íme a látványos főpróba! 🙂

A szoknyához készítettem dekorgumiból „páva-szemeket” is.

Akadt hozzá bőven segítségem! 🙂

Szándékosan különböző színű darabokat állítottunk össze, hogy ne legyen teljesen egyforma min. Persze ez nem kötelező, de akkor érdemes egy színből több dekorgumit vásárolni. Nekem színenként 2-2 darab volt.

Ahogy korábban említettem, a dekorgumi nem ragadt jól egymáshoz így össze kellett varrni őket. Szerencsére könnyen varrhatóak. 🙂

Egy-egy barna szalagra rögzítettem őket. Három féle szalag készült, amit a tüll-csíkok közé kötöztem. Az elgondolás jó volt, de ma már valamelyik tüllhöz is hozzávarrnám a csíkokat, mert könnyen elfordultak. 🙁

A felső alapja egy kék póló volt, amire rávarrtam egy darab kék csipkét az elejére hátoldalára. Az ujjait pedig szintén csipkecsíkokból varrtam rá. A kivitelezésen egy szakértő varrónő valószínűleg sírna, de mivel a csipke rugalmas volt a célnak megfelelt és még szép is volt. 🙂

Az álarchoz az alábbi képet találtam a Pinteresten. Nem bonyolítottam ennyire túl a mintát, de a maradék dekorgumi és némi színes toll segítségével igyekeztem egyedi álarcot varázsolni. Az előnye, hogy ez az a fajta jelmez, amikor megkérdezik ki van mögötte.:)

Íme a kész páva(hercegnő)!

 

Jó munkát kívánok hozzá!
Szilvi

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!