Ígértem,hogy megmutatom mi várható 2018-ban. Kész darabot még ugyan nem tudok mutatni, de novemberben elkészítettem egy tervet, ami elsősorban szín-összeállításokat tartalmaz a következő évre vonatkozóan. A kezdő foltvarrók gyakran emlegetik, hogy egy új foltos darab készítésekor gyakran okoz fejtörést, hogy milyen színű anyagokat válogassanak össze. Ha valaki designer anyagot vásárol egy konkrét kollekcióból, akkor ezt a problémát könnyen áthidalhatja, a nehézség csak annyi, hogy itthon nem mindig -vagy kevés helyen- lehet konkrét kollekciót vásárolni.

Többször említettem már -de foltvarrós könyvekben is olvashatunk róla-, hogy inspirációt bárhonnan lehet szerezni, csak nyitott szemmel kell járni. A Pinterest is tele van „colour trend”-ekkel, ötletekkel, akár a divat világában nézünk körül, akár a lakberendezésben. Ajánlani szoktam Design-Seeds oldalt is, ahol kedvünkre keresgélhetünk az inspiráló képek közül, komplett színpalettával. Személy szerint, nekem a kedvenceim a természetben fellelhető színvilágok, legyen az egy tájkép, egy növény, vagy egy állat, de emellett az építészet- azon belül is sokszor a részletek- is nagyon sok inspirációval szolgál, nemcsak a színek terén.

A következő összeállítás, tehát nem (csak) patchwork mintákat tartalmaz, hanem olyan képeket, amelyek 12 hónapra csoportosítva 12 palettává állnak össze. Aki megkapta tőlem a 2018-as Naptárt, annak már ismerősek lesznek a képek. Aki nem találkozott vele, annak mutatom a januári összeállítást, hogyan mutatnak a képek együtt:

és íme a hozzá válogatott anyagcsomag:

 

A következő videó összeállításban pedig, a Naptárban szereplő képek nagy része került, egy kis zenei aláfestéssel:

Színekben és örömteli varrásban gazdag új évet kívánok! 🙂

Szilvi