Miközben készítem az idei terveket, szeretném, ha Te is látnád mi várható.

A tervek még nem véglegesek, a konkrét varrási útmutató elkészítésé közben várhatóak apróbb finomítások, pontosítások. Elképzelhető, hogy a sorrenden is fogok még kicsit változtatni. A cél mindig az, hogy a minta elemei jó szabhatók és könnyen varrhatók legyenek. Előfordul, hogy a végeredmény elérése érdekében valamelyiket be kell áldozni, de mindig törekszem a legjobb megoldásra. A legfontosabb, hogy az útmutatásom alapján bárki (legyen az kezdő szintű foltvarró, vagy akár a haladó technikákban jártas) meg tudja varrni a kész tervet. 🙂

Idén újdonság lesz, hogy anyagcsomagokat lehet rendelni tőlem a tervezett mintákhoz. Eddig, ha megmutattam egy tervet, egy bizonyos színpalettával, vagy akár mintavilággal, nem tudtam garantálni, hogy pontosan ugyanolyan színekből (pláne nem ugyanolyan mintavilágból) anyagcsomagokat is össze tudok állítani. Ezen szeretnék változtatni. Hosszas utánajárás után, sikerült találnom egy gyártó céget, aki elkészíti nekünk azokat az anyag-kollekciókat, amit a tervezéshez felhasználok.

Ezek a kollekciók „kövér negyedekből” állnak. Pontosabban 50 x 50 cm-es anyagdarabokból. 9 színben és mintavilágban egymáshoz jó illő, egymást kiegészítő kollekciók lesznek. Íme az első minta-anyag kollekció:

Az idei terveket, igyekszem úgy elkészíteni, hogy ezekből a „kövér negyed kollekciókból” jól varrhatók legyenek. A legtöbb esetben szükség lesz hozzá valamilyen semleges (fehér, világos bézs, szürke stb.) kiegészítő anyagra, amit viszont bárki könnyen be tud szerezni. (De igyekszem én is lehetőséget biztosítani rá, ha igénylitek). Mivel a legtöbb minta, varrható lesz az anyagcsomagokból, ezért ez azt is jelenti, hogy szabadon lehet választani, hogy Neked éppen melyik minta és színvilág kombináció tetszik a legjobban. Ha pl. a januári „vadász csillag” mintát, Te kék-zöld-fehér változatban tudod elképzelni, akkor nyugodtan meg tudod majd varrni a kék-zöld kollekcióból is. Annyi hátránya van csak, hogy meg kell majd várnod, amikor azt az anyagcsomagot lehet megrendelni.

Még egy újítást tervezek. A havi quilt minták a legtöbb esetben kezdő szintű darabok lesznek. Olyanok, amit könnye(bbe)n, gyors(abb)an meg lehet varrni. Szeretném, ha sokan bátran nekilátnának és sikerélményt szereznének! Nem kötelező ágytakarókat varrni, lehet kisebb terítőket, vagy párnahozatokat is készíteni az adott mintából.

Ígértem, hogy idén több kisebb praktikus darabot szeretnék tervezni: apróságokat, neszesszereket, tárolókat, táskaféléket is. Ezeket a terveket sajnos előre nem tudom megmutatni, csak akkor, ha már a mintadarabot megvarrtam. Viszont, itt is igyekszem majd azokat az anyag-kollekciókat használni, ami a havi mintában is megtalálható!

2023. január

A januári minta, abból az egyszerű okból lett ez a finomabb paszteles színvilág, mert az minta-kollekció szavazáson erre a mintára érkezett a legtöbb szavazat. 🙂 A minta világa kicsit retro, (vagy MCM) stílusú, de a hozzá tervezett minta nem az. A minta elkészítéséhez, szinte bármilyen színes maradék pamutvászon felhasználható. Egyszerű fehérrel kiegészítve, nagyon vidám terítő, vagy akár takaró készíthető belőle. Az anyagcsomag jobban illene esetleg a korábbi reto mintához. Ha tetszik az ötlet, próbáld ki! 🙂

2023. február

 

2023. március

 

2023. április

2023. május

2023. június

2023.július

 

2023. augusztus

 

2023. szeptember

Kávészünet

2023. október

 

2023. november

2023. december