Talán még emlékszel rá, hogy az idei év (2019.) színe a Pantone szerint a Korall szín volt, Sherwin Williams szerint pedig az agyag-színe. Idén a quiltek és a különböző patchwork darabok készítésekor mindkét színt előszeretettel használtam is, többféle kombinációban. 🙂

A jövő évre vonatkozóan a Pantone az év színének a kéket kiáltotta ki. Ezen belül is a klasszikus kéket. 🙂

Sherwin-Williams szintén kék színt választott. Náluk viszont a sötétkék lett a nyerő: a tengerészkék.

Körülnéztem a Design seeds színpalettái között és kiválogattam néhányat, ami kéket tartalmaz. A foltvarrásban gyakran használnak kéket-fehérrel. Íme egy monokróm színpaletta. 🙂

Itt már megjelenik az okkersárga is a kékek mellett. Egy nagyon hangulatos kombináció:

Ez is finomabb színválaszték. Itt a kék mellé került pasztellzöld, halvány sárga és a pasztell lila is. Íme egy merészebb kombináció, a meleg nyári hangulatot hozva:

És még egy vidámabb színpaletta azoknak, akik bátrabban mernek kombinálni. Kifejezetten modern patchworkhöz tudom elképzelni ezeket a színeket.

És hoztam egy kis patchwork válogatást a Pinterestről inspirálódva:

A Riley Blake “In the forest” kollekciója is tartalmazza a szép sötétkéket. 🙂

Egy kis egyszerű és mutató színkavalkád kékekkel. 🙂

Végül jöjjön egy saját készítésű darab. Két évvel ezelőtt egy klasszikus mintát varrtam meg, a harc-blokkot. Kék és piros színekkel.

Remélem tetszett ez a bejegyzés! ha kíváncsi vagy a korábbi évek “”év színei” bejegyzéskere, kattints az alábbi linkekre!

Szilvi

Az év színe 2019-ben

Az év színe 2018-ban

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!