Akik már találkoztak a Pantone év színével, annak bizonyára most meglepetést fogok okozni. Náluk ugyanis az ultraviola, vagyis a LILA szín lett az év színe. Őszintén szólva, egy véletlennek(?) köszönhető, hogy én nem ezt a “trendet” követtem.

Jó egy hónappal ezelőtt nagyon kutattam utána, hogy mégis mihez kellene igazodni egy kicsit, de akkor még szó sem volt a liláról! 🙂 Viszont több helyen is belefutottam a Sherwin -Williams Oceanside színébe, amit fordítsunk szabadon óceánkékre.

Így történt, hogy a 2018 év tervezésénél előtérebe helyeztem ezt a színt. Nem, nem azért, mert a kék a kedvencem, hanem azért tetszett meg ez a szín, mert nagyon jól kombinálható! 🙂 Mindjárt mutatom is hogy hogyan! Illetve még annyit szeretnék megjegyezni, hogy nem csak a Pantone választja ki az év színétItt is megemlítik a Sherwin Willisms-et is. 🙂

Ráadásul a lila kártyámat nem túl régen játszottam ki. Emlékszel még? Szeptember a misztikus lila hónapja volt!

Vissza az óceán színéhez. Nézzük csak meg kicsit közelebbről! Ez a kék nem tiszta kék, nem élénk. Van benne egy kis mélytengeri szín is, ami már tartalmaz egy kis türkizt. Ugye, hogy jól látom? 🙂 Íme a hivatalos videó az óceánkékről és kiegészítőiről. Szerintük mit jelent ez a szín? A fő jellemzői:

  • végtelen
  • ellenállhatatlan
  • becsületes

Az alábbiakban hoztam néhány színpalettát, ami tartalmazza ezt a kék színt is. Nézzük meg hogyan változik az összhatás a kiegészítő színekkel. Az első egy monokróm összeállítás, az óceán színei közelebbről:

Az alábbi paletta, már egészen meleggé teszi.

Hol is láttam már ezt a színkombinációt? Ja persze! Idén nyáron én is készítettem ehhez hasonlót! 🙂

Milyen jól mutat sárga fehérrel kiegészítve.

És ezzel a meleg haboskávéval? Azt hiszem én ezt a kombinációt szeretném a nappalinkba, ha lehet! 🙂

De erre is volt már példa 2008-ban. 🙂

És ha már lila…akkor az se maradjon ki! 🙂

Végül szeretnék mutatni egy sajátos összeállítást:

Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy jövőre minden színösszeállítás főszereplője lesz az óceánkék, csak szerettem volna megmutatni milyen sokoldalú ez a szín (is)! 🙂

Idő közben én már elkészítettem a jövőre 12 színösszeállítást. Hogy mik ezek, az a két ünnep között fog kiderülni! 🙂

Boldog karácsonyt Mindenkinek! 🙂

Szilvi