Egy különleges kéréssel fordultak hozzám. A kérés az volt, hogy a fiatalok esküvői meghívója alapján készítsek párnákat. Ezzel a különleges nászajándékkal szerették volna meglepni őket! Ma már tudom, hogy a meglepetés tökéletesen sikerült! 🙂

Először is bemutatom a meghívóról kapott fényképeket:

A meghívón szerepel a menyasszony és a vőlegény is, is, de úgy beszéltük meg, hogy a két madár fogja őket jelképezni. A nevük viszont rákerült a párnákra!

Alapnak egyszínű bézs pamutvásznat használtam. A maradékos dobozaimból összeválogattam a kép hangulatához legjobban illő darabkákat. Kétoldalú vetexre (ragasztófátyolra) vasaltam őket, majd kivágtam a kívánt mintákat. Az applikáláshoz pelenkaöltés szerű motívumot használtam. Szándékosan az anyagdarabka színével azonos színű cérnával. Kicsit sűrűn kellett cserélgetnem a színeket. 🙂

A gépi applikálás folyamatát már többször bemutattam. Az applikált formák viszonylag egyszerűek, tudtam, hogy az applikáláshoz választott hímző-motívummal és a tűzéssel fogom a Meghívó díszes hangulatát visszaadni. Eredetileg a mintákat kézzel szerettem volna körbe hímezni, de szerencsére találtam egy ilyen motívumot a varrógépemen, így a “hímzés” géppel készült.

Ebben az esetben, nem az alapra applikáltam fel a rátétmintát, hanem már a kész quilt szendvicsre. Ragasztóspray-vel rögzítettem a bélést és a hátlapot és a három rétegre egyszerre varrtam rá a színes foltokat. Így az applikálás maga egyszerre tűzés is volt, amivel azt értem el, hogy a minták kiemelkedtek a háttérből.

Általában mire a tűzésig eljutok már türelmetlen vagyok és várom, hogy készen legyen végre a mű! De most, alig vártam, hogy tűzhessem! Tűzéssel egészítettem ki az applikált mintát. Nagyon nagy kihívás volt, hogy a vajszínű alapra sötétbarna cérnával rajzolhattam!

Ha szeretnél még az applikálásról olvasni nézd meg az további bejegyzéseket is: Applikált párnahuzat minták gyerekeknek.

Ha pedig inkább a kézi applikálás érdekel akkor az alábbi bejegyzésekben nézz körül: Kézi applikálás

Köszönöm, hogy velem tartottál! 🙂

Szilvi

 

 

2016-ban indult el a "Patchwork Suli- Patchwork kezdőknek" online kurzus. 2021. júliusban elkészült a kezdő tanfolyam frissített, átdolgozott változata. Nagyobb hangsúlyt fektettem az általános tudnivalókra. Bővítettem az anyagot a vásárlói visszajelzések alapján, olyan fontos részletekkel, hogy a varrásráhagyást milyen irányban érdemes levasalni, vagy hogyan lehet ferdepántot készíteni, részletes útmutató kapsz a szükséges anyagmennyiség kiszámolásához és megannyi kérdésre megkapod választ, ami csak egy kezdő foltvarróban felmerülhet! Bővül a videóanyagok száma!

Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!