Egy különleges kéréssel fordultak hozzám. A kérés az volt, hogy a fiatalok esküvői meghívója alapján készítsek párnákat. Ezzel a különleges nászajándékkal szerették volna meglepni őket! Ma már tudom, hogy a meglepetés tökéletesen sikerült! 🙂

 

Először is bemutatom a  meghívóról kapott fényképeket:

A meghívón szerepel a menyasszony és a vőlegény is, is, de úgy beszéltük meg, hogy a két madár fogja őket jelképezni. A nevük viszont rákerült a párnákra!

Alapnak egyszínű bézs pamutvásznat használtam. A maradékos dobozaimból összeválogattam a kép hangulatához legjobban illő darabkákat. Kétoldalú vetexre (ragasztófátyolra) vasaltam őket, majd kivágtam a kívánt mintákat. Az applikáláshoz pelenkaöltés szerű motívumot használtam. Szándékosan az anyagdarabka színével azonos színű cérnával. Kicsit sűrűn kellett cserélgetnem a színeket. 🙂

Az applikálás folyamatát már többször bemutattam. A kismadaras párnához hasonlóan készítettem el a párna mintázatát. Ragasztóspray-vel rögzítettem a bélést és a hátlapot, majd következett a tűzés.

Az applikált formák viszonylag egyszerűek, tudtam, hogy az applikáláshoz választott hímző-motívummal és a tűzéssel fogom a Meghívó díszes hangulatát visszaadni.

Eredetileg a mintákat kézzel szerettem volna körbe hímezni, de szerencsére találtam egy ilyen motívumot a varrógépemen, így a “hímzés” géppel készült. A különlegessége az volt, hogy tűzésként is használtam, mert a minták körbevarrásánál, már a három réteg össze volt állítva. Ezzel  azt értem el, hogy a minták kiemelkedtek a háttérből.

 Bevallom, nekem nem a tűzés a szívem csücske. Általában olyankor már türelmetlen vagyok és várom, hogy készen legyen végre a mű! De most, alig vártam, hogy tűzhessem! Nagyon nagy kihívás volt, hogy a vajszínű alapra sötétbarna cérnával rajzolhattam!

 

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!