A napokban rátaláltam egy nagyon ötletes memóriajátékra. Elhatároztam, hogy elkészítem a saját verziómat. A filc helyett anyagot fogok használni. Így az elkészítés módja is kicsit más lett. Az egyik anyagbeszerző utamon bukkantam rá erre a kedves kis mintára. Egy minta 7 x 7 cm-es kis négyzetből áll.Összesen 16 különböző minta található az anyagon. Az eredeti játékban különböző színes anyagokból készültek el a kártyák. Idővel én is tervezem, hogy bővíteni fogom a játékot. A színes kis kártyák a kicsiknek játékos színtanuláshoz is jó. Tegnap este kipróbáltam a 3 éves kislányommal. Egyelőre, csak “keresd a párját” játékot játszottunk. A 2 éves kisfiam is lelkesen csatlakozott, keresete a cicákat, a kislányokat, és a virágokat. 

memóriakártya__19
memóriakártya__28

memóriakártya__01

Az anyagot feldaraboltam és párba állítottam őket.

memóriakártya__03

Szükségünk lesz még egy egyszínű anyagra. Én rózsaszín alapon, apró fehér pöttyöset választottam. Ebből kell néhány (8 db) 2,5 cm-es csík és összesen 32 db 9,5 x 9,5 cm-es négyzet. Bélésnek kesztyűbélést használtam. A kesztyűbélést 9,5 x 9,5 cm-es négyzetekre vágtam fel.

memóriakártya__05

Első lépésként keretet készítettem minden képnek. Ha szépen sorban tesszük őket a gép alá, egészen gyorsan lehet vele haladni. Csak utólag vágtam szét a csíkokat.

memóriakártya__06

Készülnek:

memóriakártya__07

 Ellkészültek a bekeretezett kis képek. Kivasaltam őket.

memóriakártya__08

A kesztűbélésre rátetttem a pöttyös anyagot, majd a mintás képeket. A két anyag színével van egymásra fordítva!

memóriakártya__09

Körbevarrtam a kis “szendvicseket. Az egyik oldalon hagytam neki kifordítónyílást. Miután kifordítottam őket, kivasaltam a kártyákat és a széleken újra levarrtam.

memóriakártya__12

Elkészültek a kártyák!  Jöhet a játék!

memóriakártya__14

 

memóriakártya__20

memóriakártya__21

memóriakártya__22

memóriakártya__23

memóriakártya__26

Rutinos patchworkos vagy? Szeretnél újabb mintákat, motivációt? Szeretnél még foltos ötletet kapni tőlem? Iratkozz fel rendszeres hírlevelemre, ahol értesítést küldök az aktuális blogbejegyzésekről és az új szabásmintákról, akciókról.  Kattints IDE.

Ha szeretnéd megismerni az eddig megjelent magazinokat, akkor néz körül a webshopban. Az elmúlt egy évben megjelent online magazinokban 50 különböző szabásminta jelent meg, a táskáktól a takarókig: Foltvarrás Szilvivel online magazin: