A digitális oktatás mellékhatásaként a gyerekek felfedezték az online játékokat. Az unokatestvérek közreműködésével ők is megismerték az Among Us című játékot. A játék tulajdonképpen egy online társasjáték. A története röviden annyi, hogy van egy űrhajó, ami meghibásodott, és a legénységnek helyre kell hozni a hibákat, ezáltal különféle feladatokat kapnak. Miközben megpróbálják helyreállítani az űrhajót valaki közülük szabotálja ezt. Sőt, nem csak a világítást kapcsolja le, hogy a többiek sötétben tapogatózzanak, hanem szépen lassan elteszi láb alól a társakat is. Miközben fogy a legénység a megmaradó tagoknak ki kell találni, hogy ki lehet közöttük az imposztor. Mindezt szavazással döntik el. Vagy a valódi gyilkost/szabotőrt távolítják el a hajóról, vagy tévednek és ezzel is megcsappan a számuk. Abba nem mennék bele, hogy mindez káros-e a gyerekere, vagy sem. Azt tudtuk, hogy ha az Internetet elkezdik használni, úgysem tudjuk megakadályozni, hogy ne találkozzanak a játékokkal. (ha bővebben szeretnél róla olvasni kattints ide.) Felügyelet mellett, használhatták is egy ideig, ami a legnagyobb élmény akkor volt, amikor az ország másik felén lakó unokatestvérükkel együtt játszottak. De elég szőrös szívű szülők vagyunk, mert azóta letöröltük a játékot a gépről. Ennek ellenére, a játék tovább él, mindenféle kreatív tevékenység formájában. Kezdődött a színezéssel, rajzolással, gyurmázással, majd folytatódott a mindenféle mozgatható, ragasztott elemekből álló kreatív DIY játékokban. Szerencsére, a Youtube tele van vele. Ebben a pillanatban is, amikor ezeket a sorokat írom, éppen 3 D-s játéktáblát készítenek papírból, hurkapálcából, meg mindenféle alapanyagból, amit találtak. 🙂

Egy szép napon azt kérte tőlem a kisfiunk, hogy varrjak neki Among Us figurát. Mire én azt válaszoltam neki, hogy inkább varrjon magának. 🙂 A sablonkészítésben segítettem neki, az applikálásban, és a végső összevarrásban is, de a figurát ő varrta meg, és ő tömte ki készre.

A napokban a nővére is csatlakozott, mondván, hogy az osztálykarácsonyra egy fiú osztálytársa nevét húzta ki, akinek nagyon tetszene egy Among Us „plüs”. (Valójában pamutvászonból készült)

A figurák végtelenül egyszerűek. Az űrhajósok színes szkafanderekben vannak, aminek csak lába van, de keze nincs. Illetve van egy tartály a hátán. De később kiderült, hogy fel lehet „öltöztetni” őket. A fejükre lehet tenni kalapot, sapkát, tükörtojást, WC pumpát, falevelet, vagy akár WC papír gurigát. 🙂 A tojásos verziónál maradtunk az osztálytársnak szánt ajándék esetében. 🙂

Az biztos, hogy az Among Us rajongó kisiskolások között ezzel a kis figurával nagy sikert arathatunk! 🙂

 

 

Szükséges alapanyagok:

  • 40 x 30 cm vetexel megerősített pamutvászon a testnek
  • 18 cm-es négyzet a tartálynak
  • 12 x 15 cm vetexel megerősített világoskék pamutvászon (esetleg selyem)
  • tömőanyag
  • Opcionálian színes filcek a fejdíszekhez/kalapokhoz
  • sablon: Among us figura

A kész figura kb. 20 cm magas és 15 cm széles, de a sablon tetszés szerint nagyítható!

Először a figura körvonalát rajzolt körbe a színével összefordított anyagra, majd vágd ki az elejét hátoldalát.

A szkaffander „üveglapját applikáld fel az elejére a hátoldalra pedig készítsd el a tartályt. Az applikáláshoz most is sűrű cikk-cakk öltést használtam.

A tartály elkészítésénél egy 18 cm-es négyzet mind a négy sarkából vágj ki egy 3 cm-es négyzetet és úgy varrd be a sarkokat.

Hajts vissza 7 mm-ert és kívülről varrd fel a hátoldalának a középére! Érdemes a középvonalat a testen és a tartályon is megjelölni! (lásd a narancssárga figuránál lentebb!) A tartály alján hagy egy kis nyílást, hogy azt is ki tudd tömni és ezt utólag kézzel érdemes bevarrni!

Ha készen van az eleje-hátoldala, akkor fordítsd a két részt össze színoldalukkal befelé és tűzd össze gombostűkkel.

Jöhet a varrás! Ez olyan egyszerű, hogy a gyereke is megbirkóznak vele! 🙂

Íme a 7 (majdnem 8) éves:

És a 8 (majdnem 9 ) éves:

​A sárga figurának filcből tükörtojást is készítettünk a fejére. 🙂

Kellemes időtöltést kívánok a készítéshez! Leljék a gyerekek örömüket benne! 🙂

Szilvi

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!