Dijanne Cevaal munkáival először 2017 őszén találkoztam Ezüstvölgyben. Külön kiállítása volt egy kicsi teremben, ami zsúfolásig tele volt az érdeklődőkkel. Lenyűgözőnek találtam a különleges, egyedi stílusát és az igen aprólékos, zömében kézzel készült munkáit.

A hölgy egy ausztrál textilművész. A munkáira jellemző, hogy saját festésű anyagokat használ, amire saját tervezésű, hihetetlenül aprólékos linónyomatot készít, végül pedig gazdagon díszíti kézi hímzéssel -tűzéssel. Emellett megjelneik a munkáiban a kézi vagy gépi applikáció is.

A munkái egy-egy személyes történet köré épülnek, melyeket utazásai során gyűjtött élményekből sző. Nem véletlen, hogy a “traveller blanket” (úti-takaró) címet viselik. Gyakori, hogy valamilyen természeti szépség jelenik meg a munkáin: pl. mákgubó, páfránylevél, tengeri hordalékok, különböző virágok, termések, állatok:

Képek forrása Pintetrest és Dijanne Cevaal blogja

Nagy hatással vannak rá a templomok freskói, a különböző szentképek is.

Képek forrása:Pinterest és saját fotó

Blogjában részletesen bemutatja az utazásait, fényképekkel illusztrálja a munkái születésének lépcsőit. Érdemes kicsit böngészni a bejegyzések között, mert számos részletfotót is megoszt egy-egy készülő darabról: Dijanne Cevaal blog

Az alábbi képeket a fent említett kiállításon készítettem. Nézd meg a képgalériát! (Összesen 36 képet találsz benne.)

Ha érdekel a technika és szeretnél többet megtudni jelentkezz most az online tanfolyamra! A jelentkezéshez kattints az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!