A kisfiúknak már készítettünk néhány járműves sablont, de nem feledkeztünk meg a lányokról sem. A kislányoknak való minták közül szeretném bemutatni az elsőt: a kutyasétáltatós kislányt. Egy reggeli futás közben jutott eszembe, hogy tehetnénk még egy kicsit különlegesebbé, így kapott helyet Párizsban az Eiffel torony előtt. A kutyasétáltatós kislányból így lett párizsi kutyasétáltatós lány. A következőkben az elkészítésének folyamatát szeretném megosztani veletek.

A legutóbbi blogbejegyzésben már említettem, hogy az applikáláshoz szükséges előkészületek során nem feltétlenül szükséges papírsablont készítenünk, így röviden ezt fogom most bemutatni.

Először ki kell nyomtatni a sablont, majd tetszőlegesen nagyítjuk. Az itt látható párnához A3-as nagyítást használtam, tehát az eredeti sablont 140%-ra nagyítottam fel. (Ennél kisebb felhasználási módot nem is javaslok)

A kinyomtatott sablont darabolhatjuk és kartonra ragaszthatjuk, ahogy eddig mutattam, de olló nélkül is jól használhatjuk! 🙂

sablon_kvj

Nem kell más hozzá, csak egy világos ablak. Maszkoló ragasztóval felragasztjuk rá a sablonunkat, majd arra kétoldalú ragasztófátylat ragasztunk. Arra figyeljünk, hogy ebben az esetben a sablon tükörképét kell használnunk!! Tehát színével az ablak felé ragasszuk fel, amennyiben a sablonon nincs külön jelölve, hogy ez a minta tükörképe. 

(FIGYELEM! Változás! 2015. áprilisától már ez a minta is tükrözve tartalmazza a részleteket, ami annyit jelent, hogy NEM kell az ablakra ragasztani, elég csak az asztal lapjára fektetni és átrajzolni! 🙂 )

páriszi lány_ 043_kvj

A rajzzal ellátott ragasztófátylat vasaljuk fel a kiválasztott anyagra és vágjuk ki a mintát.

Az eleje:

páriszi lány_ 044_kvj

páriszi lány_ 045_kvj

A képen talán nem látszik tökéletesen, de erre  darab ragasztófátyolra szépen sorban felrajzoltam a minta többi részét is. Igyekeztem egy színből készülő darabokat egymás mellé tenni. Majd kivágtam őket és felvasaltam a kiválasztott vászonra.

páriszi lány_ 041_kvj

Ilyen  lett a színoldala. (még vasalás előtt) 

kép_kvj

A pontos illesztésekhez készítsünk segédfóliát.

 

segédfólia_kvj

 

A pontos illesztés után rávasaljuk a mintát az alapra. (háttérre). Ügyeljünk arra, hogy a vasalót csak nyomjuk, ne toljuk az anyagon!!

A kész mintát applikáljuk.

páriszi lány_ 047_kvj

A kisasszony kapott egy fodrot is a ruhájára. Ehhez csipkét használtam, amit az applikálás előtt a ruha alá igazítottam, és együtt rögzítettem a ruhával.

páriszi lány_ 002_kvj

A kislány szoknyája alól kilátszik két szép, vékony lábacskája. Itt szeretném megjegyezni, hogy ba kezek és lábak igencsak vékonyak lettek. Úgy éreztük kár lenne elrontani a “karaktert” vastagabb végtagokkal, viszont az applikálásuk így kicsit nehezebb. A mintán teljesen körbevarrtam, 2,8-as öltésszélességet használva. Ha úgy érezzük ez így túl nehéz, akkor vastagítsunk kicsit rajta! Természetesen, ha a minta egy takaró középmintája lesz, ez a probléma magától megoldódik. Megfelelő nagyságban ugyanis nem lesz gond az applikálással!

A hímzés itt is elmaradhatatlan. 🙂

páriszi lány_ 003_kvj

Már majdnem készen van a minta. Még néhány apróság hiányzik.

páriszi lány_ 050_kvj

A varrógép betűfunkciójának segítségével ráhímeztem a lufira Csenge nevét. A betűtípus elég egyszerű, hasonlót kézzel is könnyen készíthetünk!

páriszi lány_ 051_kvj

páriszi lány_ 052_kvj

Vessünk egy pillantást a hátoldalára:

páriszi lány_ 053_kvj

Kapott egy réteg vliest, és egy hátlapot. Ragasztóspray-el rögzítettem őket egymáshoz. Ezután következik a tűzés. 

Előbb árokban…..

tűzés_kvj

kép_ 006_kvj

….majd díszíthetjük.

A sétálóutcát kicsit “kavicsosra” mintáztam. Az égboltot, meg ….nem is tudom, csak úgy girlandokkal. 

páriszi lány_ 055_kvj

A kész kép hátulja….

páriszi lány_ 056_kvj

..és az eleje: 🙂

kép_ 008_kvj

páriszi lány_ 036_kvj

páriszi lány_ 035_kvj

páriszi lány_ 034_kvjj (1)

Hol van az Eiffel torony? 🙂

páriszi lány_ 023_kvj

páriszi lány_ 027_kvj

Rutinos patchworkos vagy? Szeretnél újabb mintákat, motivációt? Szeretnél még foltos ötletet kapni tőlem? Iratkozz fel rendszeres hírlevelemre, ahol értesítést küldök az aktuális blogbejegyzésekről és az új szabásmintákról, akciókról.  Kattints IDE.

Ha szeretnéd megismerni az eddig megjelent magazinokat, akkor néz körül a webshopban. Az elmúlt egy évben megjelent online magazinokban 50 különböző szabásminta jelent meg, a táskáktól a takarókig: Foltvarrás Szilvivel online magazin: