Egy kedves barátnőm nagyon régóta rágja már a fülemet, hogy varrjak neki egy színes ágytakarót. Ahogy az ideje engedi gyakran jár hozzánk látogatóba. Szeptember egyik hétvégéjén szintén járt nálunk és azt kérte, hogyha a takaró elkészítését nem is tudom most az időmbe belezsúfolni, akkor legalább egy párnát varrjak neki! 🙂 A következőkben a párna készítésének történetét szeretném megosztani Veletek!

Beleegyeztem, hogy a közreműködésével készítek neki egy párnát. Gyorsan el is kezdte lelkesen válogatni az anyagokat a hulladékok számára fenntartott zsákból, még mielőtt meggondolnám magam. Úgy tervezte az a jó, ha színes lesz és mindenféle anyag lesz benne. Én pedig úgy gondoltam, hogy a káoszba is lehetne vinni egy kis rendet. Ne össze-vissza varrjuk egymás mellé az anyagokat! 🙂

Összeállítottam szín-csoportokat. Kék-zöld, sárga-piros, lila-zöld, sárga-rózsaszín és így tovább. A kis kupacokból egymás mellé válogattuk az anyagokat, alaposan szelektálva. Végül így alakult ki 9 db kis négyzet. Minden négyzet közepén egy 8,5 cm-es (varrásráhagyással együtt, így a végeredmény így 7 cm) négyzet áll és ez kapott további két keretet 3,5 cm-es csíkokból.(végeredmény: 2 cm) Egy színes négyzet végül 15 cm-es lett. A párna teljes mérete 45 x 45 cm.

Egy ideig kirakóztunk a földön, hogyan mutatnak a legjobban a kis négyzetek. Melyik kerüljön egymás mellé. Az utolsó darabot már az elrendezéshez igazítottuk: itt sok a sárga, ott kevés a zöld…vagy legyen inkább rózsaszín? Végül az alábbi elrendezés alakult ki.

A darabokat szépen sorban összevarrtam. Ezt követte a hátlap és a tűzés.

Úgy gondoltam a tűzés fogja igazán különlegessé tenni. Bár igaz, Marcsinak már a színes négyzetek önmagukban is tökéletesen megfeleltek! A színek utána tűzéssel játszottam egy kicsit. próbálgattam, hogy szögletes, vagy íves legyen-egy egy csigavonal. Egyes részeknél az anyag színével megegyező cérnát használtam, más részeknél éppen az ellenkező színt. (pl.: piros-kék)

Íme a végeredmény. Beszéljenek helyettem a képek!

Végül -külön kérésre az egész párna kapott egy narancsos színű keretet és bordó hátlapot. (Jelenleg az ágyon bordó színű takaró van.)

Aki kedvet kapott hozzá, tessék felturi a maradék anyagokat! Kellemes vasárnap délutáni kikapcsolódás! 🙂

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!