A kép készítése egyfajta kísérlet volt. A Hortobágyi Híd készítésekor hiányérzetem maradt. Úgy éreztem, több applikációt is elbírt volna a kép. Motoszkált egy ideje a fejemben, hogy ki kellene próbálni ezt a festett hátteres dolgot, kicsit másképpen is. Inspirációként hatott rám az Országos Foltvarró Fesztiválon látott EQA 2014-es Évszakok című  kiállítása. Szebbnél szebb, tavaszi, téli, őszi és nyári foltmunkát láthattunk a tagállamoktól. Mozgatta a fantáziám az ősz (és a tél is). Találtam egy mesés fotót az Interneten és ennek hangulatát, színvilágát és fő mintázatát igyekeztem a átültetni festett-foltos-tűzött képbe.

Ezt a képet találtam:

Gondoltama  kontúrjait átrajzolom,így felkerült a tetőablakra.

  Derwent inktense ceruzával, és textilfestékkel elkezdtem festeni.

  Itt még fejjel lefelé, a majdnem kész háttér:

 Rajzoltam rá néhány falevél foltot is, bár ekkor még nem tudtam, hogy megtartom-e őket, vagy elfedem anyaggal…

Kétoldalú ragasztófátyolra felvasaltam a kiválasztott anyagdarabokat. A ragasztófátyol jól összefogja az anyag szálait ,ezért így sokkal könnyebb a kis darabkákkal dolgozni.Még akkor is, ha nem vasalóval rögzítem őket. Volt néhány, amit nem vasaltam fel.

Majd elkezdtem applikálni. Raw-edge applikálással. Kísérleteztem a fekete kerettel,de ez később nem tetszett, így inkább különböző színes cérnákat igyekeztem használni.

Az volt a tervem, hogy a hátteret elválasztom egy sötétkék tüllel. Persze sötétkék tüll a közelünkben nem kapható, így be kellett érjem a feketével. A párom azt kérdezte tőlem, hogy mit várok a tüll használatától. Azt feleltem, hogy szeretném a hátteret homályossá tenni, hogy olyan legyen, mint a fénykép, legyen a képnek “mélységélessége”. Nem tudom mennyire sikerült, de a cél ez volt. 🙂

A háttér a tüll rögzítése után:

 Rákerült még néhány piros falevél is.

A keretezés előkészítve:

A keret levarrása kézimunka, így félreteszem a következő vonatozásra. 🙂

  Kicsike. A 4-es.

Ha  szeretnél még hasonló egyszerű őszi darabokat varrni, kattints a képre és kérd a szabásmintákat!

 

Szeretnél további őszi színvilágú darabokat varrni a segítségemmel?

További, színpompás őszi patchwork darabokat válogattam össze a következő online tanfolyam anyagába. Varrhatsz hátizsákot, terítőt, falvédőt, de akár ágytakarót is velem!

Most kedvezményesen meg tudod vásárolni az online tanfolyamot. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!