Már jó ideje nézegetem ezt a fajta irat-, és pénztárcát. Szabásmintám nem volt hozzá, sőt ebből a szép mintás anyagból is az utolsó 25 cm-et sikerült megvennem. A minta adta ki, hogy végül mekkora méretű legyen a kész tárca. A végleges mérete 20 x 14 cm lett. Mélysége pedig 2 cm. Található benne 12 kis fakk kártyáknak vagy papírpénznek, és egy belső cipzáros pénztárca. Kívülről pedig egy kisebb cipzáros zseb -szintén apróknak. Hoztam néhány fotót az elkészítés menetéről!

A belső zseb részei. Annyira tetszett az anyag mintája, hogy a belső zsebet is béleltem és tűztem, Úgy gondoltam ez az anyag megérdemli, hogy a mintát tűzéssel kiemeljem rajta.

A többi részhez szükséges anyagok. A belső kis fakkokhoz a mintás anyag testvérét választottam, de került még bele egy kis erős rózsaszín is. A rózsaszín szegőpánt a barátnőm kérése volt -a tárca ugyanis az övé lett. 🙂 Én inkább sötétkéket vagy türkizt választottam volna. 🙂

A minta tűzése kihívás volt, mert nagyon apró és nagyon pontosan kellett varrni, hogy szép legyen, de megérte! 🙂

Elkészült a cipzáros külső zseb:

Készül a belső is:

Azt hiszem kicsit vastag lett. Gombostűvel meg sem próbáltam összefogni.

A ferdepánt felvarrásának első fázisa:

Ez pedig már a második fázis:

Esti lámpafényben az eleje:

És a hátoldala:

Íme a belső rész:

Belső zseb:

A pénztárca elkészítésének részletes leírása és szabásmintája a Foltvarrás Szilvivel 2016. márciusi számában található meg:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!