Az olvasóm nagy része két csoportra osztható: vagy anyukák vagy (már) nagymamák (is), így gyakran előfordul, hogy akad a családban kisgyermek, akinek szívesen készítenek takarót, vagy apróbb ajándékokat. Egy közös azért van a két csoportban, mindenki szeret foltokat varrni, vagyis patchworközni. Az is előfordul, hogy ha részt vesznek egy közös varráson, táborban, akkor elő kell készíteniük a megvarrandó darabot: össze kell gyűjteni a hozzávaló anyagokat (esetleg eszközöket) méretre kell vágni a foltokat stb. Ilyenkor jól jön(ne) egy kis táska, amibe minden szépen előkészíthető. Ezen túl a patchworkösökre általánosságban jellemző, hogy előbb utóbb akad a szekrényükben -vagy az asztal tetején, a fiók mélyén- néhány befejezetlen darab. Ezeket is illene legalább szépen összecsomagolva tárolni addig amíg végül rászánjuk az időt a befejezésükre.
A fentieket figyelembe véve áprilisban kitaláltam, hogy az előfizetésbe teszek egy olyan táskát, ami -a választott színvilágtól függően- kettő az egyben táska. Ha kicsi gyermek van a családban elkészítheted gyerekbőröndként is, kisebb hétvégi kiruccanásokhoz. Esetleg pont a nagyinál tett látogatáshoz elegendő ruháknak. Ha pedig van félkész darabod, aminek a megvarrása még kíván némi időt, akkor projekt táskának is használhatod.

A táska egyik előnye, hogy a minta maga nagyon jól megvarrható maradék anyagok felhasználásával, hiszen quilt-as-you-go technikával készült. Hoztam róla néhány fényképet. Már csak annyi kérdésem van, hogy neked hány darab ilyen táskára lenne szükséged? (Nekem jelenleg elég lenne 6-8 db…)

Az előlap quilt-as-you-go technikával készült, amiről már sok blogbejegyzés született.

Nem bírtam ellenállni a kísértésnek, hogy az anyagszélt ne varrjam bele legalább a táska oldalába! 🙂

De adja az ötletet, hogy mi lenne, ha anyagszélekből varrnám meg a következőt? Gondolom neked is akad a „spájzban” hasonló befőttesüveged? 🙂

Íme a kész táska:

És íme nyitott állapotban:

Tele gyerekruhákkal:

Vagy éppen a következő félkész projekttel?

A részletes varrási útmutatót a szabásmintában találod meg, amit megvásárolhatsz a webshopból: Cérnatündér táska

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!