Még a nyár elején eldöntöttem, hogy a szeptember az indián nyár lesz. lesz benne egy kis mola, meg seminol és még valami, ami blokkos, de mindenképpen illik a témához.

A mola-t mindenképpen táska elejére képzeltem. A klasszikus geometriai minta helyett egy állatot szerettem volna. Nem tudom miért, de nem a hagyományos vízi világból és nem is a madarakból.Egy gekkót képzeltem el. Látszik, hogy nem vagyok a Panama csatorna mellett élő indián, mert hiába kerestem az eredeti minták között gekkó, vagy gyík formát, nem találtam.

Vagy amit találtam nem tetszett. Íme néhány:

https://hu.pinterest.com/pin/261912534558881895/
https://hu.pinterest.com/pin/430164201890759326/
https://hu.pinterest.com/pin/573434965029541140/

Végül találtunk egy ispiráló gépi hímzőmintát, amit kicsit tovább gondoltunk. Már csak rajtam áll, hogy meg is tudom-e úgy varrni, ahogy képzeltem. 🙂

Biztosra mentem előrajzoltam fehér illanó-ceruzával.

Leférceltem a “fentmaradó” réteget és munkához láttam.

Őszintén szólva,  a kis lábacskáit nem volt egyszerű megvarrni (kivarrni?) mert ahhoz elég apró a minta, de azért igyekeztem közelítenia  rajzolt formához.

 Részlet a hátoldalából:

Elkészült a kétszínű változat. Ez volt az eredeti terv:

De  nem bírtam magammal, tettem hozzá még egy hátlapot és belevágtam…

Sajnos bizonyos szempontból nem volt jó döntés, mert a keskeny részeknél olyan kicsi volt az anyag, hogy nem igazán tudtam mit visszahajtani, így nem is lehetett olyan szépen megvarrni. De már nem volt más választás. 

Végül kicsit megbántam a harmadik réteg kivarrását. Részben azért, mert egy-két helyen olyan keskeny volt a csíkom, hogy nem nagyon tudtam mit visszahajtani (a szabásminta javítva lett), de a fő ok inkább az volt, hogy az okker anyag, valami gyenge minőségű vászon volt, ami már egy szellőtől is bomlani kezdett. (valamikor turkálhattam…)  Nagyon nem bírta a hajtogatást. 🙁 Szegény kis gekkóm így közelről eléggé megtépázott lett. De sajnos ez nem az a technika, ahol ha valamilyen darabka nem sikerül szépen, kibontom és másikat varrok a helyére. Így befejeztem, megtartva okolásul, hogy lehet egy munkás molát elrontani.

A gekkót toldottam oldalról, felülről és alulról is. Eredetileg okker színű textilbőrt szerettem volna használni. Úgy gondoltam a bőrhatású anyag, nagyon jól illene ehhez a mintához. Persze, hogy most nem elehetett kapni ezt a színt… így maradt a vászon, szabad kézzel tűzve, maradva a geometrikus formáknál. Jó kis tűzés gyakorlat volt! 

Végül szép nagy táska lett belőle! 🙂

Szeretnél további őszi színvilágú darabokat varrni a segítségemmel?

További, színpompás őszi patchwork darabokat válogattam össze a következő online tanfolyam anyagába. Varrhatsz hátizsákot, terítőt, falvédőt, de akár ágytakarót is velem!

Most kedvezményesen meg tudod vásárolni az online tanfolyamot. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!