Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Te is szeretnél régi, kinőtt pólókból emléktakarót készíteni?

Képzeld el mit szólna hozzá a gyermeked, vagy párod, ha a régi, már nem használt kedvenc pólói új formában kelnének életre!

Tökéletes ajándék születésnapra, évfordulóra, ballagásra!

{

“Egy újabb szuper tanfolyam Szilvitől, amelyben most épp a pólóvarrás rejtelmes világában kalauzol végig. Számomra minden felmerülő kérdést megválaszolt már menet közben, és hála a leckéknek belevágtam a papírravarrásba is, ami azért nagy mumus volt eddig számomra. Csak ajánlani tudom, érthető, jól összeszedett, precíz tananyagot kaptam, mint eddig az összes tanfolyamnál 🙂

Kosztolányi Andrea

Emléktakaró készítése pólókból

Ha neked is akad otthon egy tucat kinőtt gyerekpóló, vagy esetleg valamelyik családtagod büszkélkedhet egy sportággal kapcsolatos pólógyűjteménnyel, esetleg kedvenc együttesek, bandák pólóival? Ha nálad is akad egy régi pólógyűjtemény, amit szívesen újrahasznosítanál,akkor a legjobb választás, ha póló quiltet készítesz belőlük!

Szeretnéd te is emléktakarót készíteni?

Az alábbi tanfolyamban lépésről lépésre bemutatom neked, hogyan készítettem el egy póló-quiltet.

#1. A takaró terv elkészítése

Hogyan befolyásolta a quilt tervemet a felhasznált pólók és annak mintáinak mérete?
Milyen egységekre bontottam fel, hogyan haladtam a kisebb póló-blokkokból a nagyobb részek felé?
Milyen helykitöltő elemeket haaználjak?
Milyen sorrendben fogom összevarrni a  teljes quiltet?

Ezekre a kérdésekre érdemes már a tervezéskor tudni a választ, mert jelentősen segíti a terv és végül a quilt elkészítését!

A leckéhez tartozó videók hossza: 30 perc

#2. A póló blokkok előkészítése

Ebben  a leckében megmutatom, hogyan készítem elő a pólót. Milyen merevítést használok hozzá, milyen megfontolás alapján vágom méretre, és mire érdemes még odafigyelni, ha túl nagy, vagy túl kicsi a minta. A leckéhez tartózó videók hossza összesen: 20 perc

#3. Összekötő elemek- gyorstechnikák

Az összekötő, vagy “helykitöltő” elemek közül először a gyors-technikával elkészíthető mintákat mutatom meg: átlósan felezett négyzetek, átlósan negyedelt négyzetek, repülő vadlibák, ha egyszerre 4 darabra van szükség, repülő vadlibák, ha kevesebb, mint 4 darabra van szükség.

A leckéhez összesen 4 videó tartozik, melyek hossza összesen 70 perc.

#4. Összekötő elemek - papírra varrás

A minta változatossága kedvéért, készítettem ici-pici,  “sarok” blokkokat is. Ezek a blokkok a minta mérete miatt  a legtöbbször papírra varrással készíthetőek el pontosan. Három minta elkészítését fogom bemutatni: kunyhóminta változat, fűrészfogas csillag, lyuk a csűr falán 

A leckéhez tartozó videók hossza 36 perc.

#5. Összekötő elemek- gépi applikálás

A takaró előlapjára szerettem volna a kisfiunk nevét is feltüntetni, amit gépi  applikálással készítettem el. Ehhez kapsz segítséget ebben a leckében. 

A leckéhez tartozó  videók hossza 22 perc.

#6. Blokkok, sorok összeállítása

Először megmutatom, hogyan varrok össze egy blokkot az összekötő elemekkel, hogy lásd milyen egyszerű a közbéléssel megerősített pólóanyagot összevarrni a pamutvászonból készült patchwork blokkokkal. 🙂 Ezt követően látni fogod, hogyan varrom egymáshoz a blokkokat, majd a sorokat, hogy összeálljon a quilt előlapja. Külön beszélek arról, hogy az illesztéseknél mire kell figyelni és arról is, hogyan tudod korrigálni, ha hibázol?

A leckékhez tartozó videók hossza összesen 45 perc. 

#7. Keret készítése

A készen összeállított előlap után bemutatom milyen kereteket varrtam fel a takaróra. Beszélek a keret felvarrás lehetséges hibáiról, arról, hogy mire érdemes odafigyelni és adok pár ötletet is, hogyan készítsd el.

A leckéhez tartozó videó hossza 14 perc. 

#8. Befejező munkálatok: tűzés, szegés

Végül megmutatom milyen tűzésmintát választottam, hogyan kezdek hozzá a tűzéshez.

Tippeket, ötleteket adok további  tűzésmintákhoz. Befejezésül pedig a  szegőpánt felvarrásának az egyik egyszerű módszerét láthatod.

A videók hossza összesen 30 perc.

Nézz bele a videó összefoglalóba!

Mit üzennek, akik már vettek részt online tanfolyamon nálam?

w

“Nagyon szuper oktatóvideó készült.  Számomra nagyobb része ismeről már, de nekem is adott újat. Pl. A tervezés ,a blokkok színvilágának megválasztása, a poló minták nagyságának kivágása. Az is előny, hogy több méretben közölted a gyorstechnikával elkészíthető blokkok nagyságát / nekem így már nem kell próba blokkot varrni/. Véleményem szerint a kevésbé gyakorlott foltvarrók is el tudják készíteni a takarót a részletes leirás és videó alapján. Megismerkednek több féle technikával is ebben az anyagban. Nagyon komplett lett ! Jó szívvel ajánlom a kevésbé gyakorlottaknak a hezitálóknak is, részletesen bemutatja a blokkok elkészítését. Nagy anyagot készített Szilvi gyakorlati tanácsokat, trükköket oszt meg, ezzel segítve a munkánkat.”

Kiss Sándorné Zsuzsa

w

“Egy újabb szuper tanfolyam Szilvitől, amelyben most épp a pólóvarrás rejtelmes világában kalauzol végig. Számomra minden felmerülő kérdést megválaszolt már menet közben, és hála a leckéknek belevágtam a papírravarrásba is, ami azért nagy mumus volt eddig számomra. Csak ajánlani tudom, érthető, jól összeszedett, precíz tananyagot kaptam, mint eddig az összes tanfolyamnál 🙂 Köszönöm Szilvi 🙂

Kosztolányi Orsolya

w

Szuper lett az emléktakarós anyag Szilvi!! És tényleg! Aki akarja, az meg tudja majd varrni mert érthető, részletes tényleg minden munkafázis benne van a sok sok videós anyagban!!! Nagyon nagy munka volt, csak gratulálni tudok!!! 🙂

Tóth Csilla

w
“Kedves Szilvi! Szeretem a tanfolyamaidat, eddig sokat tanultam belőlük. Olyan szépen tudok szegni, hogy öröm készíteni is, aztán látni is a szép eredményt.
T-shirt tanfolyamodat azért vettem meg, mert ez nem csak a T-shirtek összeállításáról, hanem minden quilt összeállításáról is szól. Ebben a tanfolyamodban aztán bőven van keret variáció! A papírra varrást is szeretném ezzel a tanfolyamoddal megtanulni.  Összefoglalva: nagyon jó a tanfolyam! Rengeteget fogok a segítségével tanulni és alkotni is. Köszönöm, hogy elkészítetted ezt a tanfolyamot is!”

Szalai Margit

Megrendelés itt

 

“T-shirt quilt” –  emléktakaró pólókból 

online tanfolyam tartalma

A takaró terv elkészítése
A pólók előkészítése
Összekötő elemek - gyorstechnikák

Ebben a leckében egy gyorsabb módszert mutatok meg, amivel még további díszítési lehetőséget is találsz. Most csak varrógépet használunk a teljes szegőpánt elkészítéséhez. A módszert használhatod kisebb babatakaróknál, terítőknél, de nagyobb daraboknál is. A leckéhez tartozó videók hossza: 30 perc

Összekötő elemek - papírra varrás
Összekötő elemek - gépi applikálás
Blokkok, sorok összeállítása
Keretek készítése
Befejező munkálatok: tűzés, szegés

9950 Ft 

Gyakori kérdések és válaszok

 

Mikor férek hozzá az online tanfolyamhoz?

A vásárlás után azonnal hozzáférsz. Kapsz  egy levelet “megrendelésed teljesítve” címmel, amiben megtalálod a letölthető anyagok linkjeit és a zárt oldalhoz tartózó linket is.

Mikor jár le a tanfolyami hozzáférésem?

Minimum egy évig garantáltan eléred a tartalmakat, de a gyakorlatban a hozzáférésed “korlátlan”. A legelső online anyagokat 2015 óta folyamatosan el lehet érni.

Megkapom postán a szabásmintákat?

Nem. A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé az anyagok nyomdai elkészítését illetve külön postázását.  Postán csak külön megvásárolt anyagcsomagokat küldök, de ebben az esetben a megrendelésed a postaköltséget is fogja tartalmazni.

Le tudom tölteni a videókat?

Nem, de a zárt oldalon keresztül bármikor megtekintheted őket. A hozzáférésed korlátlan. Csak internet hozzáférés szükséges hozzá és az egyedi belépési neved és jelszavad.

Kerékgyártó Szilviának hívnak. 1998-ban sajátítottam el az alapokat Debrecenben. Az oktatóm a Magyar Foltvarró Céh alapító tagja volt. Majd több tanfolyamon is részt vettem Budapesten, ahol már haladó technikákat tanultam.

A munkáimról folyamatosan hírt adok a Szilvi Foltvarró blogjában, ahol jelenleg több mint  150 blogbejegyzés olvasható. Igyekszem részletes fázisfotókkal,  leírással tarkítani a bejegyzéseket, hogy másoknak is meghozzam a kedvet a foltvarráshoz.

2014. őszén megjelent velem egy interjú a Nők Lapja cafén, majd szerepeltem az RTL Klub reggeli műsorában és a Duna TV Családbarát műsorában is. 

A munkáimra felfigyelt Magyarország első számú kreatív magazinja, a Praktika magazin is, ahol  több munkám is megjelent 2015. december óta.

Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy a tudásomat bővítsem. Az Internten  online tanfolyamok segítségével  folyamatosan tudom magam képezni. Így olyan neves foltvarróktól tudtam tanulni, mint Mimi Dietrich, Gloria Loughman, Carol Doak,  Anne Petersen.

2015. júniusában indítottam el a Patchwork Suli Alapok ingyenes online tanfolyamot. Az elmúlt két évben közel 2000 fő végezte el azt. Nagyon sok köszönő levelet, pozitív visszajelzést kaptam, az ő biztatásukra készítettem el a folytatást.

2015. novemberében jelent meg az első Foltvarrás Szilvivel online magazin, ami  2020. januárjában átalakult az Iránytű Foltvarró Körré, ami egy online tagsági rendszer keretében nyújtott előfizetéses szolgáltatás. Részleteket itt találsz: Iránytű Foltvarró Kör.