Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Hogyan tűzd meg úgy a kész quilted, mint egy profi?

Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor a teljes quilted az elejétől végéig Te magad készíted el, és büszkén kihúzhatod magad, hogy az egész a Te munkád!

Vásárold meg még ma a tanfolyamot, hogy tökéletes legyen a munkád tűzése is!

{

Hiánypótló, ez a tanfolyam. Végre egy helyen van összefoglalva az összes tudnivaló erről a témáról. Ugye, mindenkinek mumus a tűzés, főleg az elején, és munka közben is állandóan adódnak az újabb nehézségek…. Nagy segítség ez a tanfolyam! 🙂 Petik Réka

Quiltek tűzése otthon

Ha eddig nem mertél hozzákezdeni a kész előlapod tűzéséhez, most elsajátíthatod a különböző tűzési technikákat, melynek segítségével magabiztosan fogsz hozzá a tűzéshez. Ha szeretnéd, hogy a saját patchwork takaród az utolsó lépésig a Te kezed munkája legyen, akkor jó helyen jársz!

Szeretnéd te is profin megtűzni a kész quiltedet?

Az online tanfolyam a gépi tűzéshez nyújt segítséget, a kész fedlap lehetséges hibaforrásaitól kezdve, a tűzés előkészítési munkálatain keresztül többféle tűzési módszertant mutat be. Ha eddig nem mertél hozzákezdeni a kész előlapod tűzéséhez, most elsajátíthatod a különböző tűzési technikákat, melynek segítségével magabiztosan fogsz hozzá a tűzéshez. Ha szeretnéd, hogy a saját patchwork takaród az utolsó lépésig a Te kezed munkája legyen, akkor jó helyen jársz!

#1. A quilt szendvics elkészítése

Az első részben átnézzük milyen fontos lépéseket kell megtenni a tűzés előkészítéséhez. Legelőször a fedlap (a patchwork munka) elkészítésének lehetséges hibáit vesszük sorra, amelyekre már a foltmunka készítése során érdemes lesz odafigyelni, hogy egyszerűbb legyen a dolgod a tűzés közben. Ezt követően megmutatom a quilt szenvics összeállításának lehetséges módszereit és kellékeit. A leckékhez tartozó videók hossza: 40 perc

#2. A tűzés előkészítése

Összeállítottad a quilt szendvicset. További kérdések merülhetnek fel benned: Hogyan állítsam be a varrógépet? Egyenes vonalakkal tűzzek, vagy íves mintákkal? Mint takar a „walking foot”, az IDT, a BSR és a szabadkezes tűzőtalp? A rugós tűzőtalp felszerelése. Milyen jelőlőket tudok használni a minta átrajzolásához? Milyen cérnát érdemes választani? A leckék 30 percnyi videóanyagot tartalmaznak.

#3. Tűzés alapok

A szabadkezes tűzés sok foltvarónak okoz fejtörést, sokan nem mernek belevágni. Átnézünk néhány egyszerűbb mintát, különös tekintettel arra, milyen „útvonala” legyen a tűzésnek. Megnézzük az egyszerű kukacoló mintákat, és néhány alap tollas mintát is. A leckéhez tartozó videók hossza: 36 perc

#4. "Hálós" tűzés

Ha háztartási varrógéppel szeretnéd otthon megtűzni a nagyobb méretű kész patchwork munkád, érdemes lesz egy hálós szerkezetre osztani a tűzendő felületet. Ebben a részben nem csak azt mutatom meg, hogyan érdemes ezt a „felosztást” elkészíteni, hanem meg is mutatom egy konkrét darabon milyen lépéseket használok. A leckéhez tartozó videók hossza: 60 perc

#5. Medalion típusú quilt tűzése utólagos méretnöveléssel

Ha a quilted medalion típusú, vagyis van egy központi mintája, és azt további keretek hozzáadásával növeled meg, a kereteket utólag is fel tudod varrni a már készre tűzött középső elemre. Ezzel a módszerrel bármilyen háztartási varrógéppel könnyen meg tudod tűzni a quiltedet keretről-keretre haladva. 🙂 A leckéhez tartozó videók hossza 38 perc.

#6. Tűzés blokkról-blokkra avagy a Quilt-as-you-go technika

Bármilyen patchwork munkára ugyan nem alkalmazható, de ha hagyományos blokkos mintával dolgozol választhatod a quilt-as-you-go technikát is. Ezzel a módszerrel blokkonként kell megtűznöd a quiltedet, amit később pántok segítségével varrsz kész egésszé. Óriási előnye, hogy a quilted lehet kétoldalú, mert a hátoldalt is mutatós mintával láthatod el. Ebben az esetben ráadásul olyan díszes tűzésmintát választhatsz, amilyet csak szeretnél, akár blokkonként különbözőt is használhatsz, hiszen nem kell egy nagy quilted beszuszakolni a gép alá! A leckékhez tartozó videók hossza összesen 34 perc.

Mit üzennek, akik már vettek részt online tanfolyamon nálam?

w

Hiánypótló, ez a tanfolyam. Végre egy helyen van összefoglalva az összes tudnivaló erről a témáról. Ugye, mindenkinek mumus a tűzés, főleg az elején, és munka közben is állandóan adódnak az újabb nehézségek…. Nagy segítség ez a tanfolyam! 🙂 Petik Réka

w

Ha egy ismerős megkérdezi, mit jelent nekem? Lelkes mesélésbe kezdek, telefonos képekkel illusztrálva, vagy elvonszolom a laptopom elé, és „megmutatlak”. Van aki mosolyog rajtam, van aki esküdözik, hogy ő nem lenne rá képes, és itt jövök én, hogy „-De nézd ezt a videót mindent megmutat!” Egy csoda számomra, mert elhiteti velem, hogy olyan dolgokra is képes vagyok, amit soha sem gondoltam volna, és még élvezem is! Nagyon jó a közösség, mindig van valaki,- többen, akik pár dícsérő szóval tovább lendítenek, ha elakadok.S mindezt Te hoztad létre, Te tetted lehetővé!

Gombos Zsóka

w

Az a legnagyobb parám, hogy olyan szépen megvarrtam, a tűzéssel fogom elrontani, ezért tűzök mindig „minimálba” 🙂 nagyon örülök, hogy ezt az anyagot – sokunk örömére – megcsináltad!!!

Tóth Csilla

w

Videók nélkül csak szenvednék nem jutottam volna idáig a tanulásban. Sokkal kevesebb sikerélményem volna. Gyakran megnézek többször is egy videót vagy fázisfotót amíg dűlőre nem jutok. Nem tudnánk hogyan kell egy vadlibát megvarrni,ha nem mutatnád meg ilyen szájbarágósan. Én amit tudok azt mind mind Neked köszönhetem azt mind itt tanultam, online tanfolyamon, mert Te a szobámba hoztad a tudásodat és itt helyben adtad át nekem.Boldog vagyok, hogy ennek részese lehetek,és a kis közösségnek is aki mind egytől egyik kedvelek. Mindezt pedig nagyon köszönöm Neked!

Barabás Judit

w

Nagyon köszönöm a tanfolyamot! úgy érzem, hogy nekem készítetted. Ezek a tűzési és befejezési gondok sok mindenben eddig megakadályoztak. Azonnal megrendeltem, amikor lehetőséget adtál erre és most tanulom, kezdem a gyakorlást a tanításod alapján.

Szalai Margit

Nézd meg a videó összefoglalót!

Megrendelés itt

„Nagy quiltek tűzése otthon”

Tartalomjegyzék
  • A Hibaforrások, a quilt szendvics elkészítése
  • A tűzés előkészítése: varrógéptalpak, cérnák, jelölők
  • Tűzés alapok: alapminták
  • „Hálós” tűzés: nnagy darabok tűzése
  • Medalion típusú quilt tűzése utólagos méretnöveléssel
  • Tűzés blokkról-blokkra avagy a Quilt-as-you-go technika

Közel 4 órányi videóanyag!

14950 Ft

Gyakori kérdések és válaszok

Mikor férek hozzá az online tanfolyamhoz?

A vásárlás után azonnal hozzáférsz. Kapsz egy levelet „megrendelésed teljesítve” címmel, amiben megtalálod a letölthető anyagok linkjeit és a zárt oldalhoz tartózó linket is.

Mikor jár le a tanfolyami hozzáférésem?

Minimum egy évig garantáltan eléred a tartalmakat, de a gyakorlatban a hozzáférésed „korlátlan”. A legelső online anyagokat 2015 óta folyamatosan el lehet érni.

Megkapom postán a szabásmintákat?

Nem. A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé az anyagok nyomdai elkészítését illetve külön postázását. Postán csak külön megvásárolt anyagcsomagokat küldök, de ebben az esetben a megrendelésed a postaköltséget is fogja tartalmazni.

Le tudom tölteni a videókat?

Nem, de a zárt oldalon keresztül bármikor megtekintheted őket. A hozzáférésed korlátlan. Csak internet hozzáférés szükséges hozzá és az egyedi belépési neved és jelszavad.

Kerékgyártó Szilviának hívnak.

1998-ban sajátítottam el az alapokat Debrecenben. Az oktatóm a Magyar Foltvarró Céh alapító tagja volt. Majd több tanfolyamon is részt vettem Budapesten, ahol már haladó technikákat tanultam. Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy a tudásomat bővítsem. Az Interneten fizetős online tanfolyamok segítségével folyamatosan tudom magam képezni. 2019-ben az Európai Patchwork találkozón élő workshopon is részt vettem, hogy tovább fejlesszem a tudásomat.

2014. árilisától kezdve a munkáimról folyamatosan hírt adok a Szilvi Foltvarró blogjában, ahol jelenleg közel 300 blogbejegyzés olvasható. Igyekszem részletes fázisfotókkal, leírással tarkítani a bejegyzéseket, hogy másoknak is meghozzam a kedvet a foltvarráshoz.

2015. júniusában indítottam el a Patchwork Suli Alapok ingyenes online tanfolyamot. Két év alatt közel 2000 fő végezte el ezt. Nagyon sok köszönő levelet, pozitív visszajelzést kaptam, az ő biztatásukra készítettem el a folytatást.

2015. novembertől havi rendszerességgel jelent meg a "Foltvarrás Szilvivel" online magazin. 2019. decemberéig több száz fő tartozott a magazin olvasók táborába.

2020. januártól az "online magazin" átalakult egy online Foltvarró Klubbá, ami az Iránytű Foltvarró Kör nevet viseli. A Klubon belül, minden hónapban megjelenik 1-2 konkrét patchwork darab elkészítésének varrási útmutatója, és nyomtatható szabásmintája. A legtöbb esetben részletes videó anyag is segíti az elkészítés menetét. Folyamatosan bővülő videótár és zárt blogbejegyzések is színesítik a tartalmat.

2015 óta rendszeresen pályázom a Magyar Foltvarró Céh pályázataira.

2021-ben a "Kincs, ami körülvesz" című pályázaton, a "Gyermeki ámulat" című textilképemmel megnyertem a Juki Magyarország különdíját. 🙂 A quilt a kislányom portréját ábrázolja.

2023-ban a "Lehetetlen" című pályázatommal a legjobb kézi tűzés kategóriában nyertem el a zsűri díját.

2015-ben munkáimra felfigyelt Magyarország első számú kreatív magazinja, a Praktika magazin is, ahol több munkám is megjelent.

2020-tól kezdve pedig Magyarország egyetlen nyomtatott Foltvarróknak szóló újságában, a Hírfoltokban is rendszeresen jelennek meg írásaim, ahol szakmai cikkek mellett foltvarrással kapcsolatos hírekről, érdekességekről is beszámolok.

Online felületen több interjú is megjelent velem a Nők Lapja cafén, A Több, mint hobbi oldalán, vagy a Hello Bizniszen. 2014-ben szerepeltem az RTL Klub reggeli műsorában és több alkalommal a Duna TV Családbarát műsorában is, ahol minden alkalommal egy-egy alkalomhoz köthető foltos apróság elkészítését mutattam meg a nézőknek, amellett, hogy igyekeztem a foltvarrást népszerűsíteni a munkáimmal. 🙂

A médiamegjelenésekről még itt olvashatsz részletesebben: Médiamegjelenések