Készíts tojásnyuszit húsvéti ajándéknak!

Ha unjuk a tojásfestést készíthetünk Tojásnyuszit is a locsolóknak! Tojásnyuszi egyszerűen készíthető. Akár gyerekekkel is megvarrhatjuk! Maradék színes anyagok felhasználásával minden nyuszi más színű lesz, és ettől igazán egyedi is!

Szükséges alapanyagok:

  • néhány színes maradék anyag, de lehet akár egyszínű is,
  • fekete hímzőfonálra a szemekhez, a szemöldökhöz és a száj vonalához,
  • rózsaszín hímzőfonálra (vagy rózsaszín barkácsfilcre) a pofikához
  • egy kis fehér filcre a fogakhoz
  • rózsaszín well soft a fülekhez és a farkincához
  • tömőanyag
Hímzés helyett használhatunk textilfilcet is, a nyuszi gyorsabban elkészíthető, ha az arc vonalait csak rajzolni kell! 🙂
A szabásminta letölthető INNEN.
PD_tojasnyuszi_szabasminta_A4-1
Első lépésként a kiválasztott pamutvászon csíkokat varrd össze. Bármiylen széles csíkokat használhatsz, ami neked kényelmesen varrható, vagy amilyen széles csíkokat találsz a maradékos dobozokban)! 🙂 Én 4 cm-es csíkokat használtam.
IMG_0594_resize
A két csíkos anyagot fordítsd össze gombostűvel és a nyuszi testének sablonját rajzold körbe. A sablon körül maradjon körben egy varrásráhagyásnyi hely!A vonal mentén varrd végig a mintát, de alul hagyj egy kis kifordítónyílást! Tehát ha géppel varrod, akkor előbb varrunk, utána vágunk!
Ha kézzel varrod össze, akkor kb. 7 milliméter széles varrásráhagyást érdemes hagyni a körvonal körül, és úgy kivágni a nyuszit. Ezután kell összevarrni a két darabot.
IMG_0595_resize
Fordítsd ki a nyuszit és tömd ki babatömő-anyaggal, vagy flízzel. Varrd össze a kifordítónyílást!
IMG_0596_resize
Felvarrjuk az arc részleteit. Az arcot a test összevarrása előtt is elkészíthetjük.
IMG_0597_resize
A füleket rajzold körbe az anyagra, a varrásszélességgel megnövelve (5-7 mm) vágd ki őket (4 db!)A fülek elejére felvarrjuk a fül belső részét. Erre puha anyag a legjobb, de nyugodtan használhatunk rózsaszín pamutvásznat is. A két fülrészt színével összefordítjuk, összevarrjuk és kivágjuk. Kifordítás után kicsi tömőanyagot teszünk bele és a fül belső része mentén letűzzük.
IMG_0599_resize
A füleket létraöltéssel utólag varrd fel a nyuszi testére.
IMG_0601_resize
Ne feledkezz meg a farkincáról se!
IMG_0603_resize
Jó munkát kívánok hozzá! 🙂
Szilvi

Ha szeretnél további húsvéti dekorációkat készíteni a segítségemmel?

Összeválogattam az elmúlt évek legkedveltebb húsvéti mintáit (asztalterítő, húsvéti nyuszik, tojástartó-tojásgyűjtő kosárka és egyéb dekorációk) , amit most kedvezményesen meg tudsz vásárolni egy mini online tanfolyam formájában. Vannak hozzá letölthető, nyomtatható leírások PDF-ben és videóleckék is, hogy a trükköket jobban meg tudjam mutatni!

Kattints a képre, ha érdekel a mini-tanfolyam!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!