Valki Andrea Dáliája lila – menta színekben

Még tavaly év végén eldöntöttem, hogy minden hónapnak lesz egy irányadó színvilága. Egyrészt azért, hogy segítsek abban, hogy bátran használjátok a(z összeillő) színeket, másrészt azért, hogy ha valaki minden darabot meg szeretne velem varrni, akkor gazdaságos legyen az anyagvásárlás. Azt gondoltam a lilával úgy lesztek, mint a zsiráffal: „szép, szép, de otthonra nem kéne.” Ennek ellenére, 20 anyagcsomagot készítettem a francia fonás mintához, egy gyönyörű bali batikkal kombinált lila-menta színvilágban és sorra születnek a futó mellett a lila dáliák is. A foltvarrást leggyakrabban lakásdekorációkban használjuk. Óriási előnye, hogy egy viszonylag semleges színekkel berendezett lakásban (pl. fehér, falak, semleges színű bútorok) gyorsan át tudjuk alakítani a szobát (lakást) lakástextilekkel: felteszünk az asztalra egy színes, új terítőt, varrhatunk színes díszpárnákat a kanapéra, és máris átalakítjuk a hangulatunknak, évszaknak, vagy akár a közelgő ünnepnek megfelelően a lakást!

Már máskor is használtam a zöld-lila párosítást (és biztos vagyok benne, hogy még fogom is). Néhány éve a gyerekeknek varrtam egy tárolózsákot, amibe a kis játékonyha kellékeit pakoljuk. (bár a képen egy lila denevér csücsül benne)

A félkész futóm, még szegés előtt:

És itt már teljes pompában:

A dália terítőm. Nem lett nagy mintadarab, összesen 40 cm széles az átmérője:

Gombozs Zsóka készülő francia fonás futója, az általam összeállított anyagcsomagból:

Horváth Éva kész előlapja:

Kerti Jánosné saját anyagokból dolgozott, de megmaradt a lila szín-összeállításnál. Egyedi tűzést választott hozzá. 🙂

Rappant Rita szegés előtt álló terítője. (A kép színe kicsit csal, ő is az általam összeállított anyagcsomagot használta!)

Schneidler Valéria futója, aki saját anyagokkal dolgozott. A türkiz kerettől egészen más lett az összhatás!

És akik nem adták be a derekukat a lilának:

Csizmadia Dóra készülő futója piros-sárga színekben:

Valki Andrea kék-sárga francia fonása. Ugye milyen csodaszép anyagot választott a kerethez? 🙂

Andi elsőnek készítette el a dáliát is

SchneidlerValéria maradt a lila színnél, de igazi páva színekkel kombinálta azt. A csoportban tanácsot kért a középső kör színét illetően, így lett az övé is „kétszínű”. A lámpafény kicsit torzítja a színeket, ezért feltettem egy képet az általa használt gyönyörű anyagokról is.

Maschek Márta lila-bézs dáliája:

Andi a lila változatot „gyakorlásnak” szánta, utána elkészített gyorsan egy karácsonyi változatot is:

Csizmadia Dóra, karácsonyival kezdte! Ez is gyönyörű lett/lesz! Valószínűnek tartom lesz még néhány karácsonyi változat!

Martin Péterné Ildikó tavaszi hangulatú dáliája:

 

Szeretnél további őszi színvilágú darabokat varrni a segítségemmel?

További, színpompás őszi patchwork darabokat válogattam össze a következő online tanfolyam anyagába. Varrhatsz hátizsákot, terítőt, falvédőt, de akár ágytakarót is velem!

Most kedvezményesen meg tudod vásárolni az online tanfolyamot. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattint az alábbi képre:

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a Hírlevelemre!