Quiltek tűzése háztartási varrógéppel – online kurzus

14 950Ft

Nézz meg a videó összefoglalót:

1.# A quilt szendvics elkészítése

Az első részben átnézzük milyen fontos lépéseket kell megtenni a tűzés előkészítéséhez. Legelőször a fedlap (a patchwork munka) elkészítésének lehetséges hibáit vesszük sorra, amelyekre már a foltmunka készítése során érdemes lesz odafigyelni, hogy egyszerűbb legyen a dolgod a tűzés közben. Ezt követően megmutatom a quilt szendvics összeállításának lehetséges módszereit és kellékeit. A leckékhez tartozó videók hossza: 40 perc

2.# A tűzés előkészítése

Összeállítottad a quilt szendvicset. További kérdések merülhetnek fel benned: Hogyan állítsam be a varrógépet? Egyenes vonalakkal tűzzek, vagy íves mintákkal? Mint takar a “walking foot”, az IDT és a szabadkezes tűzőtalp? Milyen jelölőket tudok használni a minta átrajzolásához? Milyen cérnát érdemes választani? A leckék 30 percnyi videóanyagot tartalmaznak.

3.# Tűzés alapok

A szabadkezes tűzés sok foltvarrónak okoz fejtörést, sokan nem mernek belevágni. Átnézünk néhány egyszerűbb mintát, különös tekintettel arra, milyen “útvonala” legyen a tűzésnek. megnézzük az egyszerű kukacoló mintákat, és néhány alap tollas mintát is. A leckéhez tartozó videók hossza: 36 perc

4.# “Hálós” tűzés

Ha háztartási varrógéppel szeretnéd otthon megtűzni a nagyobb méretű kész patchwork munkád, érdemes lesz egy hálós szerkezetre osztani a tűzendő felületet. Ebben a részben nem csak azt mutatom meg, hogyan érdemes ezt a “felosztást” elkészíteni, hanem meg is mutatom egy konkrét darabon milyen lépéseket használok: Őszi tölgy nevű minta tűzése, Utazás a világ körül nevű minta tűzése A leckéhez tartozó videók hossza: 60 perc

5.# Medalion típusú quilt tűzése utólagos méretnöveléssel

Ha a quilted medalion típusú, vagyis van egy központi mintája, és azt további keretek hozzáadásával növeled meg, a kereteket utólag is fel tudod varrni a már készre tűzött középső elemre. Ezzel a módszerrel bármilyen háztartási varrógéppel könnyen meg tudod tűzni a quiltedet keretről-keretre haladva. 🙂 A leckéhez tartozó videók hossza 38 perc.

6.# Tűzés blokkról-blokkra avagy a Quilt-as-you-go technika

Bármilyen patchwork munkára ugyan nem alkalmazható, de ha hagyományos blokkos mintával dolgozol választhatod a quilt-as-you-go technikát is. Ezzel a módszerrel blokkonként kell megtűznöd a quiltedet, amit később pántok segítségével varrsz kész egésszé. Óriási előnye, hogy a quilted lehet kétoldalú, mert a hátoldalt is mutatós mintával láthatod el. Ebben az esetben ráadásul olyan díszes tűzésmintát választhatsz, amilyet csak szeretnél, akár blokkonként különbözőt is használhatsz, hiszen nem kell egy nagy quilted beszuszakolni a gép alá! A leckékhez tartozó videók hossza összesen 34 perc.

A teljes csomag összesen 4 órányi videóanyagot tartalmaz!

Figyelem!

Az online tanfolyam megvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a részletes videó anyagokat. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal.

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

Kedvezményt szeretne? Legyen tag a (z) Iránytű Foltvarró Kör éves előfizetés or Iránytű havi előfizetés -megújuló megvásárlásával!

Leírás

Leírás

 

 

error: A tartalom védett!!