Angol papírtechnika -online kurzus

10 950Ft

Az online kurzus az angolpapírtechnikával (English Paper Piescing) foglalkozik.

Az egyik legrégebbi foltvarrós technika, amit valószínűleg egyetlen kezdő sem hagy ki (amennyiben szerevezett keretek között tanulja meg a foltvarrás alapjait! 🙂

Az angol papírtechnika elsajátítása hozzátartozik a foltvarrás alapismereteihez. Tehát, először is illik ismerni ezt a módszert, ezen kívül ennek a technikának az az előnye, hogy szinte bárhol bármikor varrhatsz! Nem kell hozzá varrógép, sem óriási hely. Elég egy kis utazós varrófelszerelés és várakozás közben, úton-útfélen, nyaralás alatt vagy akár esti „tv-nézés” közben is haladhatsz, az éppen aktuális darabbal. Ezen kívül, érdemes azt is tudni, hogy ez a módszer számtalan gyönyörű mintának az alapja! Hallottál már a millefiori mintákról?

Az elmúlt években (évtizedekben) ennek a technikának is több különböző változata jelent meg, ami esetleg újabb speciális eszközök használatát hozza magával. Ebben a kurzusban igyekszem alaposan körbejárni a témát.

Általában azt szoktam mondani, hogy nincs jó vagy rossz megoldás, hiszen sokszor a megvarrandó darabtól függ, hogy melyik módszert érdemes alkalmazni. Az is lehet, hogy ami az egyik embernek könnyebben megy, az a másiknak nem esik kézre. Éppen ezért, a választás lehetőségét meghagyom neked, de természetesen megmutatom azt is, én melyik módszert használom a leggyakrabban. Vagy inkább azt, hogy mikor melyiket használom, és miért. 🙂

A leckéket úgy építettem fel, hogy először megnézzük milyen anyagokat, milyen mintát érdemes használni. Utána átnézzük a kiszabási, rögzítési módszereket. Kitérőt is teszünk olyan eszközök felé, amit én nem használok, de esetleg neked megtetszik .:) Tudj róla, milyen sokféle megoldás lehetséges.

Átnézzük a varrási megoldásokat. Itt is van többféle 3-4 módszer is. Van aki az egyikre esküszik, van aki a másikra. Nekem is megvan a kedvencem. 🙂

Végül pedig kapsz néhány mintát, amin el is kezdheted alkalmazni a megszerzett tudást!

  • Neszesszer hatszögekből
  • Karácsonyfa „gömbdíszekkel”
  • Éjszakai lámpások
  • Muránói emlék (millefiori minta)

Figyelem!

Az online workshop megvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal.

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

Kedvezményt szeretne? Legyen tag a (z) Iránytű Foltvarró Kör éves előfizetés or Iránytű havi előfizetés -megújuló megvásárlásával!

error: A tartalom védett!!