Quilt-As-You-Go online kurzus

10 950Ft

A kurzus anyagában a QUILT-AS-YOU-GO technikával ismerkedhetsz meg.
Most, hogy közeledik az év vége adta magát a téma, hogy karácsonyi(bb) mintás anyagokkal készítsem el a mintadarabokat. De ez persze nem azt jelenti, hogy csak ünnepi darabok varrhatók ezzel a technikával!

A quilt-as-you-go technikáról már több bejegyzést is készítettem. A technika nevét talán úgy lehetne legegyszerűbben lefordítani, hogy “Varrd és tűzd!” vagy “Tűzd, ahogy haladsz”. A lényege az, hogy nem a minta összevarrása után látjuk el a munkánkat béléssel és hátlappal, hanem menet közben, ahogy varrjuk össze a kis darabokat, már tűzzük is. Éppen ezért, vannak korlátai, de a felhasználási módja szélesebb körű, mint azt elsőre gondolnánk. Többféle blokk megvarrására alkalmas a kunyhótól kezdve bizonyos csillag motívumokig.

Ezzel a technikával, legegyszerűbben kisebb darabokat készíthetünk, mint pl. neszesszerek, táskák, edényfogó kesztyű vagy szobai papucs, de ha ismerjük a darabok összedolgozásának praktikáját, akkor nagyobb takaró méretű quiltet is meg tudunk varrni vele!

Előnyei közé tartozik, hogy egyrészt időt spórolhatunk meg vele, hiszen a tűzés nem külön munkafolyamat, másrészt egyszerre mindig csak kisebb darabbal dolgozunk, ami miatt egyszerűbb a tűzési folyamat, akár háztartási varrógéppel is.

Az alábbi blog-kategóriában quilt-as-you-go technikával készült darabokat mutatok be. Van, amelyiket lépésről lépésre! 🙂 Kattints az alábbi linkre, és próbáld ki valamelyiket! Quilt-as-you-go blog kategória

Az online kurzus anyagába igyekeztem összeszedni több fontos dolgot a QAYG-val kapcsolatban:
Milyen minták (blokkok) varrhatók ezzel a technikával?
Mikor érdemes használni?
Hogyan készíthetsz nagyobb darabokat is vele?
Az egyszerűbb mintákról haladok a bonyolultabbak felé:
Alapminták: csíkok varrása, kunyhó, francia fonás, és megnézünk néhány bonyolultabbat is: ohio csillag másképpen és körbargello. Megmutatom az összeállítási módokat is (varrás toldással és toldás nélkül) és a keretezési lehetőségeket is. Végül a szegés sem marad el. 🙂
1.Bevezető: A bevezető részben a legegyszerűbb csíkokból álló alapminta megvarrását mutatom meg. Egyszerű tányéralátétet készíthetsz így. Lehet gyakorolni a maradékos doboz tartalmával! 🙂 A videó hossza: 15 perc
2. lecke: Mikuláscsizma varrása. Az előzőhöz hasonló. Ez egy korábbi darabom, de úgy gondoltam nagyon illik a tanfolyam tematikájába. Itt már kicsit cifrázom a csíkokat díszítő öltésekkel. A leckében találsz letölthető mintát is. A videók hossza: 15 perc
3. lecke: Kunyhó mintás terítő QAYG technikával: Egyszerűbb kunyhó mintával folytatjuk, amiből gyors terítőt készíthetsz. A blokk megvarrásától a keretezésig követheted végig a folyamatot. A blokkok összeállításához a toldás-mentes módszert használtam. A videók hossza összesen kb. 35 perc.
4. lecke: Francia fonás terítő QAYG technikával: Egyszerű mutatós darab ez is!
5. lecke:Csillagmintás terítő QAYG technikával. Ez már kicsit haladó szintű darab. A klasszikus ohio csillag mintát másképen készítjük el, hogy QQYG technikával varrható legyen. A blokkok összevarrásához a “fél-toldásos” módszert használtam. A videók hossza összesen kb. 65 perc.
6. lecke: Összevarrási módszerek: Ebben a leckében a háromféle összevarrási módszerhez tartozó videókat találod meg újra. :

  1. toldás nélküli varrás legegyszerűbb: csíkokból álló blokkok, kunyhó és bírósági lépcső
  2. Fél-toldásos módszer: Amikor a toldás csak a hátoldalon látható. Bármilyen mintánál alkalmazható
  3. Dupla toldásos módszer: Akkor érdemes ezt használni, amikor a blokkok közé elválasztó csíkot teszünk.
7. lecke Körbargello QAYG technikával: Ez a darab már haladó szintű, bár ha a lépéseket követed, akkor ezt sem lesz nehéz megvarrni. A pontos varrás és a 0,7 cm-es talpszélesség tartésa nagyon fontos! A leckékhez tartozó videók hossza kb. 80 perc.
8. lecke: Maradékok felhasználása QAYG-val: Az utolsó leckében a maradékok felhasználására adok ötletet. A kör-bargelloból leeső maradékok összevarrásából készítettem hat darab poháralátétet. Ezzel a módszerrel nagyon sokféle maradék anyagot elhasználhatsz. Készíthetsz belőlük tányéralátétet, neszeszert, pénztárcát, irattartó tokot. stb. A leckéhez tartozó videó hossza: 15 perc.
Közel 4 órányi videóanyag készül a kurzushoz,melyben lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az egyes darabokat!

Figyelem!

Az online kurzusmegvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal.

Az online anyaghoz a hozzáférés nincs időkorláthoz kötve, vagyis a hozzáférés korlátlan!

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

Kedvezményt szeretne? Legyen tag a (z) Iránytű Foltvarró Kör éves előfizetés or Iránytű havi előfizetés -megújuló megvásárlásával!

error: A tartalom védett!!