Fotorealisztikus virág láthatatlan applikációval – online workshop

16 950Ft

Az online workshopon a fotorealisztikus ábrázolásnak egy speciális változatával ismerkedhetsz meg. Egy egyszerűbb virágmintát választottam alapul, amit textilbe fogunk átültetni. A technikához nincs szükség varrógépre, mert a quiltet kézi applikálással készítjük el.

Kapni fogsz egy fotó-másolatot, amit kit tudsz magadnak nyomtatni, de természetesen saját mintát is választhatsz. Az online workshop a következő részekből áll:

1.rész: Bevezetés

Bemutatom a technika sajátosságait, összehasonlítva más kézi applikációs technikákkal. (10 perces videóval)

2.rész: A foltok kialakításának szempontjai 

Ebben a részben megmutatom részletesen hogyan kell előkészíteni a képet az applikáláshoz. (20 perces videóanyaggal)

3.rész:  A foltok előrajzolása

A foltok kialakítása szabadkezes rajzolással történik. Lépésről lépésre megnézheted, hogyan rajzolom elő a foltokat, mi mindent kell figyelembe venni a foltok kialakításakor. Ehhez a részhez 5 videó tartozik, kb. 60 percnyi videóanyaggal.

4.rész: Az applikálás előkészítése

Mielőtt összevarrjuk a  foltokat, a kis darabokat elő kell készíteni az applikáláshoz. Ebben a részben erről lesz szó, amihez több mint 30 percnyi videó tartozik.

5. rész: Applikálás

Végül megmutatom, hogyan varrjuk egymáshoz a kis foltokat. A végeredmény pedig egy kézzel varrt  virágminta lesz, ahol az öltések láthatatlanok lesznek. 🙂 Itt is kapsz 30 percnyi videósegítséget.

A technikai alapjait 2019-ben az Európai Patchwork Találkozón sajátítottam el. Ha többet szeretnél róla tudni nézd meg az alábbi blogbejegyzést.

Figyelem!

Az online workshop megvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat és letöltheted a szabásminták PDF változatát is. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal. 

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

Az online workshophoz összesen 2,5 órányi videóanyag tartozik!